اهواز؛

بازگشت یک سنجاب ایرانی به طبیعت

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شوشتربیان کرد: سنجاب ایرانی جزء گونه های بومی ایران و شاخص جنگل های زاگرس محسوب شده.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، یک بطانه سنجاب ایرانی که توسط یکی از شهروندان فهیم شهرستان شوشتر قبلاً خریداری شده بود جهت رهاسازی در دامان طبیعت به اداره حفاظت محیط زیست شوشتر تحویل داده شد و پس از اطمینان از سلامت آن به زیستگاه طبیعی خود بازگردانده شد وهمچنین پس از تحویل این حیوان از این فرد علاقمند به حیات وحش با اهداء تعدادی کتب زیست محیطی تقدیر و تشکر به عمل آمد .

علی فتحی نیا ، رئیس اداره حفاظت محیط زیست شوشتر، با اعلام این مطلب افزود : سنجاب ایرانی جزء گونه های بومی ایران و شاخص جنگلهای زاگرس محسوب شده و با دفن کردن دانه های بلوط در زیر خاک نقش مهمی در گسترش و تجدید حیات جنگلهای بلوط غرب کشور دارد. ولی متأسفانه برخی سودجویان و شکارچیان به دلیل عدم آگاهی یا منفعت طلبی از ارزش بالای زیستی این حیوان باخبر نبوده و با صید و خرید و فروش غیرمجاز آنها موجبات کاهش جمعیت این گونه را درحال حاضر موجب شده اند و این مسأله لزوم فرهنگ سازی و صیانت و حفاظت هرچه بیشتر از این گونه ارزشمند و جلوگیری از تخریب زیستگاه های طبیعی آنها را دو چندان می کند .

 شایان ذکر است که سنجاب ایرانی جانوری متوسط‌ الجثه بوده و بین ۲۰ تا ۲۵ سانتی‌متر طول دارد. موهای پشتی آن خاکستری متمایل به قهوه‌ای است و زیر بدن جانور زرد رنگ می‌باشد. موی سر و پشت دم قرمز حنایی است. سر و دم قرمزرنگ سنجاب ایرانی مشخصه‌ای است که این پستاندار را از دیگر سنجاب‌های موجود در ایران متمایز می‌سازد با این حال هرچه از جنگل‌های شمال زاگرس به سمت جنوب آن پیش می‌رویم رنگ این جانور دستخوش تغییراتی شده و با کاسته‌شدن از رنگ حنایی آن بیشتر به رنگ نخودی نزدیک می‌گردد .

این جانور از دانه، میوه، جوانه، برگ، پوست درختان، و احتمالاً از تخم و جوجه پرندگان تغذیه می‌کند. برای فصل زمستان مقدار زیادی مواد غذایی و به خصوص دانه بلوط را در سوراخ‌های زمین، زیر ریشه، یا سوراخ درختان مخفی می‌کند که این کار او، کمک فراوانی به رشد و تجدید حیات جنگل‌های بلوط می‌نماید. روزها فعال است و معمولاً به صورت انفرادی بر روی درختان زندگی می‌کند، برای تغذیه گاهی اوقات روی زمین نیز دیده می‌شود. لانه را در سوراخ درختان ایجاد می‌کند و سطح آن را به وسیله علف‌های نرم مفروش می‌سازد و بیشتر درختان بلند و کهنسال را برای لانه سازی انتخاب می‌کند.

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.