چرا به ششمین ماه سال شهریور می‌گوییم؟

یک استاد تاریخ گفت: شهریور ماه از واژه خشتروئیریه، به معنای «شهریاری نیک» نام‌گذاری شده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر فاطمه جهان‌پور استاد تاریخ اظهار داشت: شهریور ماه از واژه خشتروئیریه، به معنای «شهریاری نیک» نام‌گذاری شده است.

جهان پور افزود: در واقع خشتروئیریه یکی از امشاسپندان است به این معنی که اهورا مزدا 6 یا 7 امشاسپند دارد که یکی از آن‌ها خشتروئیریه است.

وی ادامه داد: خشتروئیریه به معنای شهریاری نیک است و در گذشته هر روز از ماه دارای یک اسم خاص بوده و مانند امروزه که ما هر روز از ماه را به عنوان اول شهریور یا دوم شهریور می‌خوانیم، نبوده است.

این مدرس تاریخ دانشگاه فردوسی تصریح کرد: در آن زمان اولین ماه به نام اهورا مزدا و روز چهارم به نام خشتروئیریه که همان شهریور ماه است نام گرفته بود.

وی عنوان کرد: در شهریور ماه جشن و مراسم خاصی وجود ندارد و در اواخر دوره‌ی قاجار چنین ماه‌هایی وجود نداشته و از دوره پهلوی در مجلس تعدادی نام برای هر ماه به تصویب رسید و از آن لحظه به بعد ماه‌ها دارای یک نام مانند شهریور، مهر، آبان و... شدند.

جهان‌پورخاطرنشان کرد: نام خشتروئیریه که از امشاسپندان است در متن اوستا برای نسل ما برجای مانده و آن‌ها این نام‌ها را برای روزهای ماه قرار داده بودند.

وی افزود: واژه خشتروئیریه تحول آوایی پیدا کرد و به شهریور معروف شد؛ در آن زمان فلزات را منسوب به شهریور می‌دانستند به این معنی که فلزات متعلق به این ماه است و این ماه از آن‌ها مراقبت و حفاظت می‌کند.

این استاد تاریخ اظهار کرد: در زمان زردتشت در هر روز از ماه مانند شیعیان که در بعضی روزها دعای خاص خود را دارندآن‌ها هم مراسمی را برگزار می‌کردند، به عنوان مثال، در هر روز از ماه که توسط اوستا به نام خاصی ملقب شده بود، دعای آن روز اجرا می‌شد روز اول که هرمز روز است یک نوع دعا و روز دوم که بهمن روز بود دعای دیگری را داشت و این روند تا پایان ماه ادامه پیدا می‌کرد و در ماه بعد نیز تکرار می‌شده است.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار