به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران؛ پایگاه اینترنتی نشنال پست در گزارشی به قلم "الی لِیک" نوشت: "جان کری،" وزیر امور خارجه آمریکا، تمام سال گذشته را صرف مذاکره با روسیه کرد تا با همکاری واشینگتن- مسکو راه حلی برای پایان دادن به بحران داخلی سوریه بیابند. کری در جریان مذاکرات با "سرگئی لاوروف،" وزیر خارجه روسیه، فریب همتای خود را خورد و سیاستمداری احمق به نظر آمد. این مذاکرات و همکاریهای کری با لاوروف هیچ سودی با خود به همراه نداشت.
تحقیر شدن جان کری مقابل روسیه زمانی آشکار شد که مقامات روس روز سهشنبه اعلام کردند جنگندههای خود را از پایگاه "نوژه" در همدان ایران به پرواز درآورده و مواضع تروریستها را در سوریه هدف بمباران قرار دادهاند.
نشنال پست در ادامه این گزارش نوشت: این جدیدترین مورد از تحقیر و سرافکندگی جان کری در عرصه بینالمللی به حساب میآید. به محض آنکه توافق هستهای ایران ژوئیه گذشته به امضا رسید، تهران- مسکو همکاریهای وسیعی را در حفظ دولت "بشار اسد،" رئیس جمهور روسیه، آغاز کردند. هر دو کشور خواستار پابرجا ماندن دولت اسد هستند و در حالیکه جان کری برای برگزاری مذاکرات صلح ژنو مشغول رایزنی است، روسیه پایگاههای هوایی در سوریه مستقر میکند و با بهرهگیری از همکاریهای ایران بر شدت بمباران مواضع نیروهای شورشی در سوریه افزوده است.
آغاز همکاریهای نظامی ایران و روسیه در سوریه با هدف بمباران مواضع شورشیان این کشور و داعش همراه شد. هواپیماهای روسیه در ماه ژوئن، مخالفان بشار اسد که از سوی آمریکا و انگلیس حمایت میشدند را در مرز سوریه بمباران کردند.
اما شنیدن این ادعا که هواپیماهای روسیه از خاک ایران برخاستهاند و اهدافی را در سوریه مورد حمله قرار دادند، بیش از همه برای کری سنگین بود. همین یک سال پیش بود که کری در گفتگو با "جفری گلدبرگ،" روزنامهنگار مجله آتلانتیک، مدعی شده بود "محمدجواد ظریف،" وزیر خارجه ایران، به وی اطمینان داده است پس از اجرایی شدن برجام از این قدرت برخوردار است تا با آمریکا درباره حل تنشهای منطقه همکاری مستقیم داشته باشد.
آنچه واضح است این است که ایران نمیتواند به همکاریهای خود با روسیه درمورد حل مشکلات منطقهای خاتمه دهد. علاوه بر آن، ایران به بازداشت اتباع آمریکایی با دوملیت، آزمایش موشکی و تهدید دوستان و متحدان آمریکا ادامه میدهد. ماجرای پرواز جنگندههای روسی از ایران موضوع عجیب و تازهای نبود زیرا موسسه آمریکایی "کریتیکال تریت پراجکت،" که عملکردی نظارتی دارد، دسامبر گذشته (آذر 94) ادعا کرده بود در یکی از پایگاههای ایرانی جنگندههای روسی مشاهده شده است. سهشنبه همین هفته بود که روسیه حضور نظامی خود را در پایگاه ایرانی نوژه رسما اعلام کرد. بمبافکنهای "توپولف 22 ام3 " و جنگندههای"سوخو 34" از پایگاه نوژه همدان عملیاتی را در سوریه برنامهریزی کردند. هیچکدام از این مسائل موجب نشد جان کری دست از جستجو برای یافتن راه حل خاتمه دادن به بحران سوریه بردارد. او باید از ماجراهای پیش آمده درسهای زیادی بگیرد. نخست، کری نیاز دارد از تمرکز بر روی محمدجواد ظریف و "حسن روحانی،" رئیس جمهور ایران، به عنوان دو چهره میانهروی ایران دست برداشته و تمام توان و قدرت خود را بر روی اصولگرایان این کشور متمرکز کند. کری باید از حضور جنگندههای روسیه در ایران و بمباران آنها در خاک سوریه به نفع خود بهره ببرد به اینصورت که مذاکرهکنندگان قدیمی را تضعیف کرده و آنها را علیه دیگری تحریک کند.
نشنال پست در ادامه مدعی شد: کری باید سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل ایراد کند و طی آن بابت اینکه ایران از ترس مفرط خود نسبت به امپریالیسم دست کشیده است، به این کشور تبریک بگوید. کری باید به ایران تبریک بگوید که در نهایت اهمیت یک همکاری نزدیک با قدرتهای برتر نظامی را درک کرده است. وزارت خارجه امریکا میتواند متونی فارسی تهیه کند که در آن به قراردادهای گلستان و ترکمنچای در قرن 19 میلادی اشاره شده باشد. به این ترتیب دوران استعمارطلبی روسیه در ایران بار دیگر مرور خواهد شد.
مقامات آمریکایی باید به ایران یادآوری کنند، روسیه ممکن است در هر لحظهای، یک تفاهم نظامی مشترک با آمریکا امضا کند. این موضوع خیلی دور از ذهن نیست زیرا روسیه در ماه ژوئن چنین تفاهمنامهای درباره سوریه با اسرائیل امضا کرده بود.
نکته حائز اهمیت این است که جان کری نیاز ندارد در رفتار دیپلماتیک خود تغییری بوجود آورد. او میتواند همچنان به تلاشهای هر روزه خود برای همراه کردن روسیه با آمریکا درمورد حل بحران سوریه ادامه دهد. اگر وی موفق شود، آمریکا به طور مستقیم در روابط نزدیک روسیه و ایران نفوذ خواهد کرد و موجب بروز اختلافاتی سیاسی در ایران میشود. برنامه کنونی کری حتی میتواند به پایان جنگ در سوریه نیز منتهی شود.
ادعاهای این وبسایت در حالی مطرح میشود که علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، دیروز قرار گرفتن پایگاه نظامی در اختیار روسیه را تکذیب کرد.
انتهای پیام/
خوبه شماها سیاستمدارای این کشور نشدید
توی بیشتر نظرات فعال هست
مشکوک میزنه
مواظب نفوذ دشمن باشید مقام معظم رهبری
پیشرفته ترین هواپیما جنگی اف برای ایران ساخته می شود
پیشرفته ترین جنگنده فرانسه ایتالیا آلمان اسپانیا انگلستان پرتغال آمریکا روسیه ژاپن کره لهستان استرالیا هند اندونزی مالزی سنگاپور کوروواسی صربستان نروژ فنلاند یونان بلغارستان مجارستان اچک اتریش سوییس کانادا مکزیک قزاقستان رومانی آراژانتین هلند دانمارک بلژیک ترکیه بسازید برای ما
دیرو خبر گذاشتید پرواز کردن واقعا امروز شد ادعا؟!
هرکی به فکر جیب خودشه
ماهم مجبوریم ،کیش و مات
از بد وبدتر ،بد بهتره!!!!!!
اصلا نگران نباشیدبه مسعولین محترم کشورمان اعتعماد کنیم انشاالله هیچ اتفاقی خاصی نمی افتی روسیه دراین شرایط حساس نمی خواد که کشوری باقدرت مثل ایران عزیز را از دست بده وبه ماخیانت کنه
زنده بادایران وزنده باد رهبرعزیزمان
این قدرت بدون اجازه رهبری به اندازه پر کاه هم ارزش نداره و هم چنین اعتبار
خخخخخ
مارا حفظ كردن. پس دعا كنيد هر چه زودتر ظهور كنند. اللهم عجل لوليك الحسن والحجه.
حتما مسئولین کشوری تدابیری دیدن که اگه روسیه خواست مثلا خیانتی بکنه سرکوبش بکنند
یا صرفا فقط بر اساس احساسات این کار صورت گرفته است؟
اوست کریم به امید خودت
اگه نظرت در مورد آمریکا هم همین باشه حرفت درسته.
اگه نظرت در مورد آمریکا هم همین باشه حرفت درسته.
ما مستقلیم نه به امپریالیسم دست میدیم نه به کمونیستی چین روسیه
شما که گفتی کاملآ اشتباهه.
در طول تاریخ به ایران ثابت شده
چه چیز در طول تاریخ اثبات شده است؟!!!! حتما ترکمنچای؟!!!!
یک نصیحت: از این حرفهای تکراری دست بردارید....
اگر ما کاری کنیم که ایران منزوی بشود و آنها خوشحال بشوند. تکلیف چیست آیا کارمان درست است؟!
اگر کاری ضد ارزش انجام دهیم در لوای اسلام و آنها شاد شوند؟
اگر به اسم ارزشها کاری کنیم که موافق توطئه انها باشد؟
این سخن سو تعبیر شده
درستش این است که کارمان در راه رضای خدا و به نفع مردم باشد خوب است حالا هر کس بدش بیاید یا ناراحت بشود یا مخالف باشد.
تا بتشه از این همکاریها
این توافق بیان شده توهمی بیش نیست..... حتی یک مورد همبستگی بین این دو کشور را نمی توان نام برد.... زیرا ، ضرب المثل: "" دوست دشمن من - دشمن من است "" ، در این مورد ؛ صدق می کند.....
این توافق بیان شده توهمی بیش نیست..... حتی یک مورد همبستگی بین این دو کشور را نمی توان نام برد.... زیرا ، ضرب المثل: "" دوست دشمن من - دشمن من است "" ، در این مورد ؛ صدق می کند.....
پیرو دین مسیحیت است . لامذهب نیستند . وهابی و بهایی نیستند .
خب روسیه منافعش ایجاب میکرد در آن زمان به ایران اس300 ندهد اگر حتی ایران نابود میشد.(همانگونه که در زمان جنگ صدام را از لحاظ تسلیحات نظامی اشباع کرد چون منافعش ایجاب میکرد)
پس از ایجاد پایگاه نظامی در ایران زیاد ذوق زده نشوید. چون منافع روسیه بتوسط اکنون ابزاری مثل ایران تامین میشود دیگر اینکه مخالفان این حضور روسیه راعامل غرب نخوانید و انگ منافق و خودفروخته نزنید دفاع از استقلال و تمامیت ارضی از نماز هم واجب تر است.