پیشنهاد آنکارا به مسکو برای کنار گذاشتن دلار در معاملات دو طرفه

ترکیه در تلاش است برای تجارت با روسیه، نظام جدیدی تعریف کند.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری راشاتودی، آنکارا در تلاش است برای تجارت با روسیه، نظام جدیدی تعریف کند.

بر این اساس، دولت ترکیه در صدد استفاده از پول رایج دو کشور یعنی لیره ترکیه و روبل روسیه در معاملات تجاری است که موجب تقویت این دو پول رایج در برابر دلار خواهد شد.

روسیا الیوم جمعه به نقل از نشریه ترک زبان "Gunes" نوشت: رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه به همتای روس خود ولادیمیر پوتین پیشنهاد داده که برای تجارت میان دو کشور از دلار استفاده نشود و لیره ترکیه یا روبل روسیه مبادله گردد.

رئیس جمهور ترکیه معتقد است این روش به سود دو کشور روسیه و ترکیه است، زیرا تجارت با پولهای ملی در تقویت جایگاه لیره ترکیه و روبل روسیه نقش خواهد داشت و بدین ترتیب موجب کاهش فشارها بر این دو ارز خواهد شد.

این پیشنهاد البته یک باره مطرح نشده، زیرا ارزش لیره ترکیه، (به ویژه پس از کاهش اخیر در برابر دلار و افزایش میانگین تورم به نسبت 8 درصد در سال)، به بخشی از اولویتهای مسئولین ترکیه تبدیل شده و آنان درصدد کاهش فشارها بر لیره ترکیه هستند.

گفتنی است حجم مبادلات تجاری روسیه و ترکیه سالیانه حدود 30 میلیارد دلار بود، اما سال گذشته پس از اعمال محدودیتهای مسکو بر آنکارا که از ابتدای سال جاری اجرایی شد، حجم مبادلات تجارتی دو کشور به شدت کاهش یافت.

رئیس جمهوری ترکیه در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از کنفرانس پوتین و اردوغان در شهر سن پترزبورگ در نهم اگوست، اظهار داشت؛ کشورش درصدد افزایش حجم مبادلات تجاری با روسیه به 100 میلیارد دلار در سال است.

در این نشست دو رئیس جمهوری بر ازسرگیری همکاری میان دو کشور در همه زمینه ها به ویژه از سرگیری طرح های راهبردی مانند طرح انتقال گاز مایع ترکیه و احداث نیروگاه برق هسته ای در "اکویو" به توافق رسیدند.

از زمان آغاز بحران میان مسکو و آنکارا در پی ساقط شدن جنگنده روسی به وسیله جنگنده اف 16 ترکیه، این نخستین دیدار میان مقامات دو کشور بود.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار