مدیرکل صدا و سیمای مرکز آذربایجان‌شرقی گفت: رسانه‌ها عامل نشاط جامعه‌ هستند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ لطیفی‌ در نشست هم‌اندیشی با رسانه‌های استان، افزود:اگر در جامعه‌ای گردش اطلاعات و اطلاع‌رسانی صورت نگیرد، آن جامعه به یک جامعه مرده و بی‌نشاط تبدیل می‌شود.

وی با اشاره به تلاش در راستای بالا بردن رشد کیفی برنامه‌ها و حفظ و افزایش مخاطب، افزود: بر این معتقدیم روز خبرنگار تنها یک روز نیست، بلکه تمام 365 روز سال روز خبرنگار است، چرا که رسانه‌ها عامل نشاط جامعه‌اند و‌ اگر در جامعه‌ای گردش اطلاعات و اطلاع‌رسانی صورت نگیرد، آن جامعه به یک جامعه مرده و بی‌نشاط تبدیل می‌شود.

وی با بیان اینکه هدف از این نشست بحث و بررسی در مورد تعامل رسانه و مطبوعات در جهت هم‌افزایی برای پرداختن به مشکلات استانی است، خاطرنشان کرد: گذشته از مسایل وجود چنین جلساتی نشان دهنده این بوده که بیش از پیش نیاز هست تا در کنار هم باشیم و درد و دل‌های هم را بشنویم و در راستای رفع مشکلات هم فکری کنیم.

وی اضافه کرد: بر این اعتقاد داریم اگر صداقت نباشد همه کارها بیهوده خواهد بود و رسانه باید پل ارتباطی بین مردم و مسئولین باشد، چرا که می‌خواهیم در جامعه کارها انجام شود، به دنبال حاشیه‌سازی و مسایل بی‌هدف نیستیم و تلاش داریم به مسئولان کمک کنیم تا  امورات به خوبی پیش رود و مشکلات و موانع رفع شود و همچنین درد و دل‌های مردم را به مسئولین و خواسته‌های مسئولین را به مردم منتقل کنیم.

مدیرکل صدا و سیمای مرکز آذربایجان‌شرقی، تاکید کرد: البته در این مسایل نیز باید اخلاق حرفه‌ای رعایت شود و خوشبختانه دوستان نیز عمدتا اخلاق حرفه‌ای را رعایت می‌کنند.

وی در ادامه با اشاره به نقش فضای مجازی در خصوص اطلاع‌رسانی، گفت: متاسفانه نتوانسته‌ایم به خوبی از این فضا در راستای هم‌افزایی رسانه‌ها استفاده کنیم و بعضا شاهد هستیم رسانه ملی یک مسیر و مطبوعات و فضای مجازی مسیر دیگری را دنبال می‌کنند در حالی که اهداف و آرمان‌هایمان یکی است، ولی با رویکردهای متفاوت در این مسیر تلاش می‌کنیم که بعضا نتیجه‌ای حاصل نمی‌شود.

لطیفی همچنین با اشاره به اتفاقات اخیر در یکی از روزنامه‌ها و همچنین برنامه‌های شبکه استانی، گفت: در چنین مواردی همگرایی بین رسانه‌ها وجود ندارد، رسانه و مطبوعات باید یکدست باشند و برای تلطیف فضای به وجود آمده تلاش کنند، متاسفانه کوچکترین اشتباه در صدا و سیما و مطبوعات به سرعت بزرگنمایی می‌شود.

وی ادامه داد: باید کار فرهنگی کرد و رسانه نیز باید تلاش کنند نگاه مردم را تغییر دهد تا اگر اشتباهی در رسانه صورت پذیرفته از راه‌های اصولی مطالبات را درخواست نمایند.

مدیرکل صدا و سیمای مرکز آذربایجان‌شرقی، با بیان اینکه سالانه 57 هزار دقیقه برنامه در شبکه استانی تولید و پخش می‌شود، گفت: در این 57 هزار دقیقه ممکن است در یک دقیقه از آن اشتباهی هم سر بزند در برنامه‌های زنده ممکن است اشتباهی هم رخ بدهد، متاسفانه برخی‌ها دنبال حل مشکل نیستند، اگر قصدمان رفع مشکل است راهش این نیست، باید فرهنگ‌سازی کنیم تا مشکلات رفع شود و چنین مسایلی تکرار نشود.

وی با تاکید بر اینکه آذربایجان مهد تمدن است و این حرف شعار نیست و تاریخ ما همیشه نشانگر این مساله بوده تاکید کرد: از مردم انتظار داریم در مسایل پیش آمده اصولی و از طریق راه مناسب پیش بروند.

وی بیان کرد: خطا و اشتباه غیر قابل انکار می‌باشد، اما ابتدا باید بررسی کنیم که اتفاق مورد نظر اصلا اشتباه و خطا بوده یا نه، باید ببینیم اشکال کار از کجا بوده و شاید این اتفاق فردا برای روزنامه دیگری اتفاق افتاد، اما بعضا مشاهده شده وقتی در فضای مجازی یک مطلب کذب منتشر شده ابتدا خود ما به آن مطلب دامن می‌زنیم و اقدام به انتشار آن می‌کنیم.

لطیفی، در ادامه مساله وجود محدودیت‌های رسانه و دستورالعمل‌های آنها که از سوی اصحاب رسانه مطرح شد، گفت: بیشتر محدودیت‌هایی که وجود دارد محدودیت‌های سیستمی نیست، بلکه‌ محدودیت‌های بومی و محلی بوده که ممکن است هر استان محدودیت خاص خود را داشته باشد که بیشتر به فرهنگ حاکم بر استان، چه فرهنگ مردم و چه فرهنگ مسئولان مربوط می‌شود.

وی در ادامه با تاکید بر تبیین استراتژی رسانه‌ای در استان، گفت: آماده هستیم با همفکری دوستان استراتژی رسانه‌ای را در استان تدوین کنیم و در خصوص تحولات روز استان یک سند راهبردی تدوین شده و در دست‌مان باشد تا بدانیم در مواقع بحرانی و دیگر مسائل چگونه باید رفتار کنیم.

مدیرکل صدا و سیمای مرکز آذربایجان‌شرقی در بخش دیگری از سخنان خود ‌‌در خصوص مساله تضارب آرا در رسانه‌ها، گفت: ما با تضارب آرا در رسانه‌ها مخالف نیستیم چرا که تضارب آرا باید باشد و پویایی رسانه از این مساله نشات می‌گیرد، اما برای اینکه به مقصد برسیم باید به نوعی حرکت کنیم که به نتیجه‌ای مثبت دست بیابیم.

وی ادامه داد: باید در کنار هم همفکری کنیم، ممکن است رسانه‌های استانی، خبرگزاری‌ها ایده‌ای را مطرح کنند که در رسانه ملی آن را دنبال کنیم، بر همین اساس باید با هم‌افزایی در جهت اهداف مورد نظر تاثیر گذار باشیم.

لطیفی در ادامه در خصوص ساخت برنامه‌های مشارکتی و مساله عدم انتقاد از آن ادارات، گفت: وجود برنامه‌های مشارکتی به این معنا نیست که وقتی رسانه یک برنامه مشارکتی تولید می‌کند دیگر نقدی انجام نخواهد شد، درست است که در برنامه‌های مشارکتی عملکرد ادارات و دستگاه‌ها نشان داده می‌شود اما در مقابل در برنامه‌های دیگر احتمال دارد مشکلات را هم مطرح کنیم.

وی با بیان اینکه ممکن است همه ما مسئولان اشتباهی هم داشته باشیم‌، خاطر نشان کرد: البته در این مسایل هم قصد خاصی نداریم و با هیچ نهادی یا ارگانی مشکلی نداریم، چرا که نگاه‌مان این بوده که همه مسئولان استانی تلاش می‌کنند و زحمت می‌کشند و حجم کار بسیار است.

مدیرکل صدا و سیمای مرکز آذربایجان‌شرقی ادامه داد: گاهی باید خودمان را جای‌ مسئولان بگذاریم و در این حالت باید بینیم اشتباهی نخواهیم داشت، قطعا اشتباه خواهیم داشت و هیچ یک از ما مدینه فاضله یا امام معصوم نیستیم و همه به نوعی اشتباهاتی داریم، اما باید کمک کنیم موضوعات را صادقانه مطرح کنیم تا مشکلات رفع شود.

وی افزود: با توجه به اینکه بر اساس تعریف وظیفه رسانه که رهبر معظم انقلاب در 4 مورد دین‌، اخلاق‌، امید و آگاهی‌‌ تبیین کرده‌اند‌، بر این اساس باید در این چهار محور برنامه‌سازی کنیم و به مردم امید بدهیم اگر نتوانیم به مردم امید دهیم مطالبی که خواهیم گفت بیهوده خواهد بود، با توجه به این مساله گاهی اوقات برخی مشکلات را شخصا با مسئولان مطرح می‌کنم تا روی آنتن نرود و خوشبختانه بسیاری از مسایل به اینصورت حل شده است.

لطیفی در ادامه با تاکید بر اینکه باید در جامعه تلاش کنیم آرامش ایجاد کنیم، گفت: امروز رسانه‌های بیگانه اخبار را رصد می‌کنند و بسیاری از موارد را از برنامه‌ها برداشته و بر علیه نظام تبلیغ می‌کنند برهمین اساس در کنار مشکلات خدمات نظام هم باید مطرح شود و صرف گفتن مشکلات کاری را به پیش نمی برد.

و‌ی اضافه کرد: دشمن با شیطنت‌ها و خباثت های بسیاری ‌به دنبال ایجاد نا‌آرامی در جهان اسلام بوده و همیشه به دنبال ایجاد نفاق است، باید هوشیارانه عمل کنیم و مطلبی را ننویسیم که مورد سو استفاده دشمنان باشد، باید نحوه بیان کردن مشکلات را بدانیم تا موجب تشویش اذهان نباشیم.

مدیرکل صدا و سیمای مرکز آذربایجان‌شرقی اضافه کرد: مدیران ما تلاش می‌کنند و زحمت می‌کشند و اشتباه هم می‌کنند، اگر قصدمان خیر و برای رفع مشکلات و پیش برد بهتر امور است باید از راه درست در این راه قدم برداریم،‌ انصاف نیست کارهایی که در استان و شهر انجام می‌شود با برجسته کردن مواردی کم از مشکلات، ارزش کارهای عمده را از بین ببریم، شهر و استانی به این وسعت و با دستگاه‌هایی عریض و طویل‌، مطالبات بسیاری دارد.

معاون خبر صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی نیز در این نشست گفت: حوزه خبر اماده است با همفکری دیگر اصحاب رسانه ، موضوعات و سوژه های خبری را پیگیری و برای آنها گزارش تهیه کند .

مهدی صادقی موحد افزود : درحوزه اقتصاد مقاومتی، تا کنون 90 سوژه در بخشهای اقتصاد پیشران ، کشاورزی ، صنایع کوچک و گردشگری مصوب شده و 30 گزارش خبری نیز در حوزه شرکتهای دانش بنیان به تدریج تولید و پخش می شود .

وی گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی را در جامعه از سیاست های مهم خبری استان اعلام کرد.

در این نشست لزوم حمایت روزنامه ها و منابع خبری از همدیگر ، ضرورت پشتیبانی و فرماندهی اصحاب رسانه استان از سوی صدا و سیما ، پیگیری مطالبات مردم از دستگاههای دولتی در بستر رسانه ها ، استفاده از ظرفیت اصحاب رسانه برای برگزاری بهتر مراسم تبریز2018 ، تقویت مالی خبرگزاری ها ، گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی در جامعه ، توجه به هویت انقلابی و دینی استان در رسانه ها ، ضرورت بالارفتن آستانه نقد پذیری مسئولان دولتی و توجه اصحاب رسانه به مناطق محروم استان و بیان مشکلات آنها از جمله مباحث مطرح شده مدیران خبرگزاری ها و مطبوعات استان ، در این نشست بود.



انتهای پیام/ش

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار