زنگنه عنوان کرد:

گازرسانی به کل کشور تا سال 96 / افزایش 200 میلیون مترمکعبی صادرات روزانه گاز

وزیر نفت گفت:بیش از 95درصد جمعیت کشور تا سال 96 تحت پوشش شبکه گازرسانی قرار می گیرند.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، وزیر نفت در پنجاهمین سالگرد تاسیس شرکت ملی گاز ایران با تاکید براینکه گازرسانی به روستاها از اولویت های دولت یازدهم است گفت: امسال هشت هزار میلیارد تومان برای این بخش اختصاص یافته و در حال حاضر به طور میانگین 90 درصد جمعیت کشور یعنی 99 درصد از جمعیت شهری و بیش از 60 درصد جمعیت روستایی تحت پوشش گاز هستند.

زنگنه با اشاره به اینکه در سال 96 بیش از 95درصد جمعیت کشور تحت پوشش شبکه گازرسانی قرار گیرند تصریح کرد: با توجه به وجود نقاط پراکنده در کشور که گازرسانی به آنها نیازی نیست، پوشش بیش از 95 درصدی به معنای گازرسانی به کل کشور است.

وزیر نفت تصریح کرد: پیش بینی می کنیم مصرف گاز کشور در سال96 به 284 میلیارد مترمکعب برسد که این به آن معناست طی سالهای 92 تا 96 مصرف گاز در کشور رشد 2 برابری را تجربه خواهد کرد.

وی در ادامه با اشاره به این که جمعیت تحت پوشش شبکه گازرسانی کشور در سال 57کمتر از یک درصد بوده است، ادامه داد: جمعیت تحت پوشش شبکه گاز رسانی در سالهای 68، 76و  84 به ترتیب  9، 27 و 61.8 درصد کشور بوده که این رقم در سال 92 به 87 و اواخر سال گذشته به 90 درصد رسیده است.

زنگنه ادامه داد: در حالی ظرفیت پالایش گاز در سال 57حدود 31 میلیون مترمکعب بوده که این رقم در سال 92به 548 میلیون مترمکعب رسید که پیش بینی می شود در سال  96 به هزار میلیون مترمکعب برسد.

وی گفت: تولید از پارس جنوبی در سال 84، 41 میلیارد مترمکعب بوده و در سال 92به 95میلیارد مترمکعب و در سال 94به 130 میلیارد مترمکعب رسیده و در سال 96 به 236 میلیارد مترمکعب می رسد که براین اساس ظرفیت پالایشی گاز نیز باید افزایش یابد.

وی با یادآوری این که با پیگیریهای انجام شده مشکلات مالی در پارس جنوبی رفع شده است، اظهارکرد: با حمایتهای صورت گرفته فازهای 12، 15، 16و 17به تولید رسیده اند که در مجموع از محل این بهره برداری از این فازها 160میلیون مترمکعب به ظرفیت پالایشی گاز و 140میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور اضافه شده است.

به گفته زنگنه امسال فازهای 19 ، 18، 20و 21 به بهره برداری می رسند که براین اساس تولید گاز از پارس جنوبی در سال 96 از ٤٠٠ میلیارد مترمکعب فراتر می رود.

وی با بیان این که حدود 70درصد سبد انرژی کشور را گاز تشکیل می دهد، افزود: طی 2سال آینده، فرآورده های مایع تنها برای بخشی از حوزه حمل و نقل مصرف خواهد شد و مصرف گاز مایع، نفت سفید و نفت کوره نخواهیم داشت.

زنگنه با اشاره به میلیونها دلار هزینه ای که برای احداث هر کیلومتر خط لوله صرف می شود، افزود: هم اکنون خط لوله های عظیمی برای انتقال گاز عسلویه به نقاط مصرف در حال اجراست، همچنین برای افزایش صادرات گاز به روزانه 200 میلیون مترمکعب برنامه ریزی شده و در این زمینه صادرات گاز با خط لوله به کشورهای همسایه و پروژه ایران ال ان جی، در الویت هستند.

وزیر نفت گفت: در سه ماه نخست امسال در پتروشیمی هایی که با اتکا به گاز تولید می کنند در مجموع سه میلیون و 193هزار تن بوده در حالی که این رقم در مدت مشابه پارسال 2 میلیون و 868 هزار تن بوده است.

وزیر نفت با بیان این که سهم گاز مایع مصرفی نیروگاهها طی سالهای اخیر روند نزولی داشته است، ادامه داد: نیروگاه ها درسال 91 معادل 61 میلیارد مترمکعب سوخت مصرف کردند که از این میان 36 درصد آن گاز مایع بوده، در سال 93 حدود 27درصد و در سال 94 حدود 18 درصد سوخت مصرفی نیروگاهها گاز مایع بوده و این سهم امسال به کمتر از 10 درصد می رسد.

صنعت گاز کشور امروز بومی شده است/ بخش صنعت یک چهارم گاز تولیدی را مصرف می کند

 محمد رضا نعمت زاده وزیر صنعت معدن و تجارت در این مراسم تصریح کرد : آمار بین المللی نشان می دهد که به طور متوسط 38 درصد گاز تولیدی جهان در بخش صنعت به مصرف می رسد ، ‌این رقم در چین 49 درصد و در کشور ما حدود 26 درصد است.

وی افزود : وزارت صنعت ، ‌معدن و تجارت نیز با این صنعت ارتباط خوبی دارد و این ارتباط بیشتر هم می شود تا نیاز صنعت نفت و گاز و پتروشیمی در داخل تامین شود.

وی تاکید کرد : در مصرف انرژی چه در خانه ها و چه صنایع هدر رفت وجود دارد و مصرف انرژی برای رفاه معمول باید کاهش یابد و از طراحی و ساخت ساختمانهای مسکونی و اداری تا روشهای زندگی باید تغییر کند.

نعمت زاده با بیان اینکه صنعت حدود یک چهارم گاز را مصرف می کند اظهار کرد : به عنوان تامین کننده بخشی از نیازها و کالا و تجهیزات صنعت گاز در خدمت این صنعت هستیم و از طرفی انتظار داریم خوراک و سوخت صنعت تامین شود.

وزیر صنعت ، معدن و تجارت ادامه داد: با کوشش تلاشگران نفت و صنایع کشور امروز در اغلب بخشهای تولید گاز کشور به خدکفایی رسیده ایم.

وی افزود : در پالایشگاههای گاز از طراحی جامع تا طراحی تفصیلی را شرکتهای ایرانی انجام می دهند و توان خوبی در ساخت دستگاهها داریم و ساخت تجهیزات ثابت و دوار و اتصالات داخلی شده است و این در حالی است که سرویسهای جانبی اغلب تجهیزات و اجرا و طراحی توسط شرکتهای ایرانی انجام می شود .

 به گفته وی ساخت انواع مخازن تحت فشار و برودتی و اتمسفریک و ... و طراحی آنها در داخل کشور انجام می شود.

نعمت زاده اضافه کرد : در بخش حفاری توان طراحی و ساخت سکوهای حفاری وجود دارد و با اینکه در گذشته بیشتر سمت خرید رفته بودیم اما اکنون از تولید داخلی حمایت می کنیم و این در حالی است که برخی وسایل درون چاهی و حفاری در داخل تولید می شود و کار طراحی و ساخت سکوهای بهره برداری در کشور شروع شده و در بخش تجهیزات  لوله گذاری خطوط لوله خود کفا هستیم.

وی یادآور شد : از ثمرات برجام فعالیتهای گسترده سرمایه گذاری خارجی است که در کشور آغاز شده و امسال دو مجتمع بزرگ صنعتی را 
به صورت مشارکت خواهیم ساخت که در بخش صنعت نفت و گاز شروع می شود تا ما را به سمت خود کفایی سوق دهد.

به گفته نعمت زاده ایستگاههای تقویت فشار در برخی مقیاسهای مورد نیاز در کشور ساخته می شود و کل خطوط تولید در خشکی داخلی سازی شد که جای افتخار دارد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۹ ۱۱ مرداد ۱۳۹۵
گازرسانی به نیروگاه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۰ ۱۱ مرداد ۱۳۹۵
از یک طرف فشار می آورید که دورترین نقاط گازرسانی شود که هیچ توجیه اقتصادی ندارد و از طرفی دنبال واگذاری به بخش خصوصی هستید و انتظار دارید بدون زیان دهی و اصطکاک فلان شرکت گازرسانی به بخش خصوصی واگذار شود تصمیم بگیرید !!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۸ ۱۱ مرداد ۱۳۹۵
استان سيستان و بلوچستان بزرگترين استان كشور اصلا گاز نداره
Netherlands
ناشناس
۱۳:۱۰ ۱۱ مرداد ۱۳۹۵
آیا این افزایش صادرت پولش تو جیب مردم میره اشتغال داره برای مردم یا نه پولش میره تو فیش حقوقی و ....
آخرین اخبار