تاسیس داروخانه های طبیعی وسنتی سردرگمی بیماران را در پی دارد

عضو هیات مدیره انجمن داروسازان تهران با اشاره به اینکه مخالف تاسیس داروخانه های طبیعی و سنتی هستیم گفت: تاسیس این داروخانه ها به جز سردرگمی اطباء و بیماران و ایجاد رقابت منفی عایدی برای نظام سلامت ندارد.

شهاب الدین جنیدی عضو هیات مدیره انجمن داروسازان تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با بیان اینکه داروخانه موسسه ای پزشکی است که با اخذ مجوز از کمیسیون قانونی تاسیس و با داشتن مسئول فنی واجد شرایط ،به ارائه خدمات دارویی مبادرت می کند ، اظهار داشت : با توجه به تاکید آیین نامه تاسیس داروخانه ها مبنی بر عرضه فرآورده های سلامت محور در این محل، به نظر می رسد همین داروخانه های موجود هم می توانند داروهای طبیعی و سنتی را برای پیشگیری ودرمان به بیماران عرضه کنند.

وی افزود: طبق آیین نامه موجود داروخانه های فعلی محل عرضه تمامی محصولات سلامت محور هستند بنابراین نیازی به تاسیس داروخانه های طبیعی و سنتی احساس نمی شود.

وی با گلایه از این که در تدوین آیین نامه داروخانه های طبیعی و سنتی به هیچ عنوان نظرات کارشناسی مراکز و اشخاص صاحب نظر مدنظر نبوده است، ادامه داد : طی ادوار گذشته و چند دهه اخیر حتی برای بازبینی آیین نامه داروخانه های فعلی، رسم معمول این بود که مسئولان سازمان غذا و دارو از تشکل ها دعوت نموده و با برگزاری جلسات متعدد با حضور نمایندگان این مجموعه ها به بازبینی آیین نامه ها می پرداختند.

جنیدی با تاکید بر این مطلب که به مخالفت های مکرر انجمن داروسازان هیچ توجهی نشده، ادامه داد: باید توجه داشت که داروسازان همواره مدافع طب سنتی و طبیعی بوده و تولید بسیاری از فرآورده های سلامت محور در اقسام و اشکال دارویی مختلف نشانگر همین موضوع است. می توان گفت بسیاری از اطبا با طب سنتی ایرانی و اسلامی بیگانه بوده و به همین دلیل جامعه داروسازی طی چند سال اخیر برای معرفی داروها با زمینه سنتی و به روز کردن و مورد پذیرش قرار گرفتن آن ها سعی بسیار کرده اند.

به گفته عضو هیات مدیره انجمن داروسازان تهران وجود کارخانجات داروسازی متعدد و دانش بنیان با رویکرد طب سنتی، گیاهی و طبیعی، خود شاهد این ادعاست.

عدم تمایل داروسازان به طب سنتی غیرواقع است
مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان تهران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که داروسازان پرچمداران طب سنتی ایرانی و اسلامی در کشور هستند بیان داشت: وجود پایان نامه های متعدد دانشجویان داروسازی و متخصصان فارماگنوزی تایید کننده این مطلب است. بنابراین گفتن جملاتی مانند عدم تمایل داروسازان به طب سنتی نه تنها غیرواقع بوده بلکه بی مهری نسبت به جامعه داروسازی کشور است.

وی ضمن اشاره به این که داروخانه های فعلی با توان علمی داروسازان ایرانی می توانند در جهت ارائه داروهای طبیعی و سنتی اقدام کنند تصریح کرد: ایجاد داروخانه های طبیعی و سنتی غیر از سردرگمی بیماران، پزشکان و ایجاد رقابت منفی و بسیاری از مشکلات دیگر نفعی برای نظام سلامت ندارد.

جنیدی اظهارداشت: بهتر است به جای ایجاد دغدغه برای مسئولان فنی داروخانه ها فکری برای ساماندهی شرایط اسفبار عطاری ها می شد چرا که شرایط فعلی این مراکز کشور به هیچ وجه زیبنده نظام سلامت ما نیست.

عضو هیات مدیره انجمن داروسازان تهران با تاکید بر این که پیگیری های انجمن داروسازان و بسیاری از مسئولان دلسوز نظام سلامت به طور حتم در این مورد ادامه دارد، یاد آور شد: امیدواریم با دقت نظر و توجه مسئولان نسبت به توقف آیین نامه ابلاغی ،ایجاد فضای تفاهم جهت ارائه خدمت بهتر به مردم ،دفاع و پیشبرد طب سنتی در مجال بیشتر ،اقدامات لازم انجام شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار