ارومیه؛

۷۹ درصد مشکلات واحدهای تولیدی

۷۹ درصد از مشکلات واحدهای تولیدی آذربایجان غربی مربوط به نقدینگی و معوقات بانکی است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه،رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان‌غربی  در چهل و چهارمین جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان آذربایجان غربی که با حضور رئیس کل بانک مرکزی در ارومیه برگزار شد با اشاره به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های استان اظهار داشت: هم‌اکنون سه هزار و 60 پروانه بهره‌برداری و یک هزار و 921 جواز تاسیس در سطح استان فعال است.

جعفرصادق اسکندری گفت: وجود واحدهای صنعتی بزرگ همانند مجتمع پتروشیمی مهاباد با ظرفیت فراوان تولیدی و صادراتی سبب شده که پیش‌بینی ‌شود تا پایان سال صادراتی به ارزش 200 میلیون دلار از استان حاصل شود.

وی با اشاره به اینکه آذربایجان‌غربی قطب تولید سیمان در کشور است تصریح کرد: علاوه بر آن انواع تریلر و کانتیر یخچالی در استان تولید شده و ضمن تولید 50 تا 55 درصد کنستانتره و آبمیوه کشور در آذربایجان‌غربی، این استان در تولید درب‌های ساختمانی و ضد سرقت به عنوان برند شناخته و در بخش تولید عایق‌های رطوبتی و تولید انواع مبلمان به شکل تخصصی مطرح باشد.

اسکندری با اشاره به وجود 437 معدن فعال در استان گفت: این در حالی است که 12درصد مجموع ذخایر فلزی کشور در آذربایجان‌غربی بوده و از 60 نوع ماده معدنی شناخته شده کشور 41 نوع در استان وجود دارد و از سوی دیگر آذربایجان‌غربی قطب تولید تیتان در کشور بوده و بزرگترین معدن طلای کشور در این منطقه است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان‌غربی با بیان اینکه آذربایجان‌غربی جزو هفت استان صادراتی کشور محسوب می‌شود افزود: آذربایجان‌غربی دارای 9 گمرک و شش بازارچه فعال مرزی بوده و سال گذشته صادراتی به ارزش 900 میلیون دلار از استان انجام شد که 634 میلیون دلار آن از گمرکات استان و سایر آنها به صورت چمدانی بوده است.

وی با اشاره به اینکه از خرداد سال گذشته به همت استاندار آذربایجان‌غربی جلسات کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید برگزار و 125 جلسه کارشناسی با یک هزار و 326 مصوبه برای یک هزار و 54 پروانه و طرح صنعتی فعال، راکد و واحدهای اثرگذار انجام شد اظهار داشت: این در حالی است که 79 درصد مشکلات واحدهای تولیدی مربوط به مشکلات نقدینگی و معوقات بانکی بوده است.

اسکندری گفت: پس از ابلاغ قانون رفع موانع تولید از ابتدای امسال، از مجموع یک هزار و 259 طرح و واحدی که در بخش صنعت و کشاورزی در کارگروه رفع موانع تولید مطرح شد 678 واحد با تسهیلات 777 میلیارد تومان مورد توافق بانک و کارگروه قرار گرفت.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان‌غربی تصریح کرد: بنابراین در مجموع 297 پرونده توسط بانک‌ها مورد پذیرش قرار گرفتند که 210 فقره از آنها توسط بانک‌های عامل به شعبات مختلف در سطح استان ارجاع شدند.

ولی‌الله سیف نیز در این جلسه با تاکید بر اینکه نظام بانکی کشور دارای مشکلاتی است اظهار داشت: بانک مرکزی درصدد این است که ظرفیت‌هایی که توان کمک به بخش صنعت را دارد به صورت مشخص شناسایی و در خدمت تولید و اشتغال قرار دهد.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: با توجه به وجود هفت هزار و 500 واحد تولیدی کوچک و متوسط، اگر 16 هزار میلیارد تومان از تسهیلات بانکی برای راه‌اندازی آن تخصیص یابد، می‌توان شاهد یک تحرک جدی در بخش اقتصاد، صنعت و تولید شده و حتی می‌توان با کمک آن شهرک‌های صنعتی را نیز فعال کرد.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته نظام بانکی کشور 417 هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی به رونق بخشی اقتصاد کشور اختصاص داد تصریح کرد: این در حالی است که 200 هزار میلیارد آن تزریق جدید بوده و بنابراین در کل نظام بانکی کشور، تخصیص 16 هزار میلیارد تومان برای تحرک‌بخشی در صنعت و تولید واحد تولیدی کوچک و متوسط کار دشواری نیست.

سیف افزود: بر این اساس بخش‌نامه‌هایی صادر شده، بانک مرکزی در صدد است که موانع تحقق این ایده‌ها را به صورت کاملا روشن و شفاف شناسایی کند.

رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه خود بانک‌ها نباید عوامل بازدارندگی در راه دادن تسهیلات بانکی ایجاد کنند بیان کرد: باید بانک‌ها اطمینان یابند که تسهیلات پرداختی آنان قابل برگشت است پس اگر این اطمینان حاصل شود سایر مسائل قابل حل بوده و باید در این کار تسریع شود و علاوه بر آن، اگر واحدی که ادامه فعالیت آن توجیه اقتصادی ندارد تسهیلات اخذ کند مشکل استان بزرگتر می‌شود.

سیف اظهار داشت: بنابراین بانک مرکزی درصدد است که منابع محدود نظام بانکی کشور را در بیشترین پهنه استفاده کرده تا اقتصاد کشور از آن منتفع شود.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: در حالت کلی اگر واحدی با تزریق سرمایه در گردش استمرار فعالیت کند اولویت اقتصاد کشور بوده و بنابراین به واحدهای دارای ارزش افزوده تسهیلات بانکی تعلق می‌گیرد و در این باره نباید بیشتر به محدودیت‌ها فکر کرد بلکه به واحدی که استحقاق گرفتن تسهیلات بانکی را دارد باید کمک کرد.

انتهای پیام/ب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.