نوسازی کارخانه های قندو شکر مسیر خودکفایی را هموار می کند

یک نماینده مجلس گفت: نوسازی کارخانه های قند وشکر و بهره گیری از فناوری و تکنولوژی های روز از مهم ترین اقدامات برای ایجاد انگیزه تولید و ارتقای این صنعت و صنایع وابسته به آن محسوب می شود.

نوسازی کارخانه های قندو شکر مسیر خودکفایی را هموار می کندسید راضی نوری عضو کمیسیون کشاورزی آب ومنابع طبیعی مجلس دهم شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان  با اشاره به تعطیلی برخی خطوط تولید شیرینی و شکلات اظهار کرد : بازار شکر در ماه های گذشته با یک شوک بزرگ  قیمتی و اقتصادی مواجه شد که  به دلیل وجود عواملی مانند احتکار  ،عدم تعادل میان میزان تقاضا ،‌عرضه و تولید ،‌جلوگیری از وارادات شکر به وجود آمد، در حالیکه که تا کنون  در برداشت ، تولید ، ‌ذخیره و عرضه مشکل خاصی وجود نداشت اما تعداد بسیاری از کارخانه های تولید قند وشکر به دلیل نبود بستر مناسب حمایتی ورشکسته و تعطیل شده اند .

وی ادامه داد : با ارایه سرمایه در گردش ،فراهم شدن بستر حمایتی برای ارتقا وافزایش تولید چغندر ، نیشکر ، قند وشکر ، بررسی معضلات صنعت چغندر وشکر ،‌ پرهیز از صادرات بی رویه محصولات داخلی به صورت خام فروشی می توان بسیاری مشکلات پیش رو صنعت شیرینی وشکلات سازی را برطرف ساخت. 

نوری با اشاره به لزوم ارتقای تولیدات محصولاتی مانند شکرو جلوگیری از واردات شکر خام یا تصفیه شده به کشور گفت :‌ اگرکارخانه های تولید شکر در ایران فعال باشد می تواند حدود یک ونیم تا دوسوم نیازهای صنایع وابسته را تامین کند ، در حقیقت با ارتقا وحمایت تولیدات داخلی می توانیم حرکتی بزرگ به سمت اقتصاد مقاومتی داشته باشیم. 

عضو کمیسیون کشاورزی آب ومنابع طبیعی مجلس دهم شورای اسلامی افزود :‌ نوسازی کارخانه های قند وشکر و بهره گیری از فناوری و تکنولوژی های روز از مهم‌ترین اقدامات برای ایجاد انگیزه تولید و ارتقای این صنعت و صنایع وابسته به آن  محسوب می شود.

وی با اشاره به موقعیت مناسب جغرافیای ایران برای کشت چغندر تصریح کرد : کشت چغندرو نیشکر در فصل پاییز با توجه به این که نیاز کمتری به آب دارد، مناسب اسب ؛با افزایش تولید شکر وقند و مقابله با شوک های قیمتی و اقتصادی محصول استراتژیکی شکر می توانیم در بحث خودکفایی نیز موفق شویم .

نوری افزود :‌ شکر و چغندر ایران دارای شاخص های کیفیت و جایگاه خوبی در بازار جهانی صادرات است و باید با مهیا ساختن بستر های حمایتی و ارتقای قدرت رقابت ، این بازار را در اختیار خود بگیریم.

عضو کمیسیون کشاورزی آب ومنابع طبیعی مجلس دهم شورای اسلامی تاکید کرد :‌ اکنون زمین های مناسب و آماده  زیادی در نقاط مختلف کشور برای کشت چغندر و نیشکر وجود دارد و باید با بهره گیری از تکنولوزی های نوین و حمایت از کشاورزان این صنعت را رونق دهیم. 

وی گفت : متاسفانه بیشتر کارخانه های تولید قند وشکر دارای قدمت بیش از چهل تا پنجاه سال عمر هستند و بایدبه طور جدی در بحث به روز رسانی دستگاه های تولید وارد شویم  تا حداقل تلفات و هدرفت را در این صنعت داشته باشیم؛ قوانینی در خصوص بحث ارتقای صنعت شکر و ارتقای دانه های روغنی وجود دارد که با نظارت بیشتر آن را به درستی اجرا کرد .

 نوری افزود:همچنین یکی از مشکلات بزرگی که سد راه کشاورزان به ویژه چغندرکاران و ذرت کاران وجود دارد عدم دریافت به موقع مطالبات است که آن ها را بی انگیزه می کند.  



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار