به گزارش
گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاه اینترنتی المانیتور در مطلبی نوشت: حضور ترکی الفیصل آل سعود در گردهمایی منافقین در کنفرانس پاریس، اقدامی بیسابقه از جانب یک مقام عالی رتبه عربستانی بوده است.
پیش از سخنرانیهای فیصل در جمع گروهک منافقین، محمد بن سلمان – جانشین ولیعهد عربستان – سفری 10 روزه به واشینگتن و سپس به پاریس داشت. وی طی این سفر بر ضرورت مقابله با تهدید ایران تاکید کرد. در این میان، عادل الجبیر – وزیر امور خارجه عربستان – پا را فراتر گذاشته و از ایران به دلیل صدور انقلاب اسلامی به کشورهای دیگر و سیاستهای منطقهای این کشور انتقاد کرد.
این رویه از زمان تاجگذاری سلمان بن عبدالعزیز در ژانویه 2015 (31 روز منتهی به 11 بهمن 1393) تاکنون ادامه داشته است. در این صورت، میتوان نتیجه گرفت در سیاست منطقهای عربستان سعودی – که روابط با ایران را نیز شامل میشود – یک تغییر رفتار صورت گرفته است. اکنون، عربستان سعودی در رابطه با ایران تا حدی از خطوط قرمز عبور کرده است و ناظران درباره احتمال وقوع یک جنگ میان این دو کشور خبر میدهند.
در ادامه این مطلب آمده است: با وجود تمامی این تغییرات، در سیاستهای ایران در قبال عربستان سعودی چنین رفتارهایی دیده نمیشود. علیرغم تغییرات رفتار عربستان، ایران برای جبران این اقدامات تلاشی نکرد. نشان ندادن واکنش جدی از جانب ایران میتواند 2 دلیل منطقی داشته باشد. دلیل نخست میتواند این باشد که ایران اتهامات عربستان سعودی علیه خود را قبول دارد. اما با توجه به سیاستهای منطقهای ایران، این اتهام هیچ پایه و اساسی ندارد. دلیل دوم برای واکنش نشان ندادن ایران در برابر عربستان سعودی، میتواند اهمیت ندادن مقامات ایرانی به اظهارات سعودیها باشد. دلیل دوم برای ایران، منطقیتر به نظر میرسد.
در حقیقت، مقامات ایران تمایل دارند نام عربستان سعودی را از لیست تهدیدهای امنیتی برای این کشور حذف کنند. این در حالی است که در 5 سال گذشته، عربستان یکی از بزرگترین تهدیدها علیه ایران بوده است. ایرانیها خشونت عربستان را در عراق، سوریه، بحرین و یمن مشاهده کرده اند. با این حال، مقامات ایران هنوز هم عربستان را به عنوان تهدیدی علیه امنیت ملی نمیبینند.
همواره 2 دیدگاه در نظریه ایران درباره سیاست منطقهای عربستان وجود داشته است: نخستین و رایجترین آنها، نیاز به گفت و گو و برقراری تعامل دیپلماتیک با ریاض است که برخی از این روش به عنوان بهترین راهکار برای جلوگیری از برخورد خصمانه این 2 کشور با یکدیگر یاد میکنند. در واقع، اکثر مقامات ایرانی در دستگاههای سیاسی و امنیتی این روش را تایید میکنند.
دومین نگرش نسبت به ریاض – که به نظر میرسد در ایران چندان رایج نباشد – به خصومت عربستان میپردازد و از ایجاد زیرساختهایی برای مقابله با آن حمایت میکند. این نگرش هرگز راه خود را به تصمیمگیریهای سیاسی در ایران باز نکرده است. بنابراین، حکومت ایران هرگز عربستان را به عنوان یک تهدید ندیده و به همین جهت، هرگز با عربستان برخورد نکرده است.
ایران همواره کشورهای خاورمیانه را به 2 گروه مستقل و غیر مستقل طبقهبندی میکند. نگرش ایران در برابر عربستان نیز از همین برداشت نشأت میگیرد. از نظر مقامات ایرانی، عربستان سعودی در دهه 80 و 90 میلادی غیر مستقل بوده است و به همین دلیل، نمیتوانست سیاستهای مستقل اتخاذ کند. بر اساس این نگرش، حتی جانبداری عربستان از عراق در جنگ 8 ساله ایران نیز سیاستی نبوده است که عربستان به تنهایی آن را اتخاذ کرده باشد. هرچند در سالهای گذشته، این نگرش ایران نسبت به عربستان تغییر کرده است، موضع ایران در برابر عربستان به حالت گذشته خود باقی مانده است.
دلیل دیگری که ایران عربستان را به عنوان یک تهدید نمیشناسد، این است که ایران توانایی نظامی عربستان را اندک و شکننده میداند. بنابراین، کشوری که توانایی نظامی بالایی ندارد نمیتواند کشور قدرتمندتر را تهدید کند. اکنون، علیرغم افزایش تجهیزات نظامی در عربستان، ایران هنوز این نگرش را در قبال این کشور دارد. حتی مقامات ایرانی به دفعات اقدامات ریاض برای خرید اسلحههایی که هرگز از آنها استفاده نخواهد کرد را تحقیر کرده اند.
به این ترتیب، ایران تنها به اقداماتی خواهد پرداخت که تنشها بین دو کشور را کاهش دهد. حال، پرسش اینجا است که این اقدامات نتیجه بخش خواهند بود یا خیر. در حقیقت، تحلیل ایران از جایگاه بیخطر عربستان در منطقه برای مقامات سعودی پوشیده نیست. آنها از این نگرش ایران در محاسبات خود استفاده میکنند. به این ترتیب، سعودیها با علم بر اینکه هرچه تنشها افزایش یابد ایران واکنش شدیدی نشان نخواهد داد، در سال گذشته از هیچ فرصتی برای تشدید این مشکلات دریغ نکرده اند.
از این رو، سیاست ایران برای ایجاد نکردن یک منبع بیثباتی جدید در خاورمیانه به وسیله دوری جستن از درگیری با عربستان، میتواند نتیجه عکس داده و خود یک منشأ تهدید برای این منطقه باشد. ایران با اجتناب از تغییر نگرش نسبت به عربستان، میتواند مقدمات افزایش تنشها بین تمامی کشورهای منطقه را فراهم کند.
انتهای پیام/
فقط مثل یابو جفتک میندازه 2 تا توی سرش بخوره سربراه میشه
دقیقا همونکاری که با ایران و عراق کرد
الان خویشتن داری از همه چیز مهمتر و تاکید روی مشترکات هست
درسته یکسری احمق الان روی کار هستن ولی خب باید طوری صحبت کرد که این مشکل فیصله پیدا کنه
از جنگ بین ایران و عربستان تنها کسانی که خیر میبینن غربی ها هستن.
این خاندان مفلوک اصلا" قابل این حرفها نیستن ... تا بموقعه اش..
جدیدش به خوزستان جنوبی تغییر خواهد کرد
نگران بزدلای بچه کش نباشین لبیک یا سید خامنه ای
چرا که سیاست های اینچنینی در تاریخ جواب مشخصی داشته و امروز هم داره
جنگ چیز خوبی نیس
و سیاست ایران در قبال عربستان بسیار عاقلانه است
انها احمق اند واین را کل دنیا میدانند
نباید با احمقان گلاویز شد
۱. متانت ایران در برخورد با کشور های همسایه و دوری حداکثری از تنش زدایی و جلوگیری از اختلافات بین کشور های اسلامی و حفظ وحدت اسلامی حتی اگر اون کشور آل سعود باشه
۲. همه جهان میدونه که قدرت نظامی ایران قابل قیاس با عربستان نیست ، اصلا ایران عربستان را تهدید نظامی برای خودش نمی بینه ، یعنی عددی نیست . همه میدونن که ایران خودش را برای نبرد تاریخی با اسرائیل و هم پیمانانش بسته است. شعار اساسی ایرانیان حذف اسرائیل از صحنه روزگار است.
یک نکته دیگه هم اینکه سگی که پارس می کنه ، گاز نمی گیره !!!
2. جمهوری اسلامی ایران هرگز آغاز کننده جنگی نخواهد بود.
3. جمهوری اسلامی ایران هرگز هیچ دشمنی را دست کم نخواهد گرفت و برای نابودی دشمنان احتمالی ، با توجه به داشته های خویش ، از بهترین استراتژی ها بهره خواهد گرفت .
4. جمهوری اسلامی ایران چون عربستان را کشور مستقلی نمیداند ، با آگاهی از این واقعیت ، رفتارش بگونه ای است که برنامه های تدوین کنندگان این سیاست را برهم بزند .
5. جمهوری اسلامی ایران با آگاهی کامل از نقشه های شوم امپریالیسم و صهیونیسم بین اللملی در تضعیف کشورهای خط مقدم مقاومت و اسلامی ، تمام توان خود را بکار بسته است تا باقیمانده کشورهای اسلامی ، به سرنوشتی مانند سوریه ، عراق ، افغانستان ، یمن ، بحرین و .. دچار نشوند.
6. جمهوری اسلامی ایران خود را برای نبردی اساسی با شیطان بزرگ آمریکا آماده کرده و تا حد امکان از برخورد و تنشهای بی حاصل با کشورهای منطقه ، خویشتن داری میکند .
7. جمهوری اسلامی ایران از نظر اعتقادی یقین به فرج مهدی آل محمد (ص) دارد و تمام قوای خویش را برای یاری فرزند گمگشته حضرت زهرا (س) زخیره کرده است و بدانید با علائم ظهور که توسط اهل بیت پیامبر اسلام (ص) بشارت داده شده است « فرج حضرت مهدی (عج) » بسیار بسیار نزدیک است ، ان شاالله ... « اللهم عجل لولیک الفرج »
اگه این گوش کوب ها همچین قدرتی داشتن یمن ضعیف و بی صلاح رو با خاک یکسان میکردن
این وهابی ها گرگ صفت که هیچ بابا امریکا هم با تمام متحدانش خواب به یغما بردن 1وجب خاک ایران رو با خودش تو گور میبره
پخشش کنیین پیامم رو لطفا
منطقی از پس هم بربیایین
با منطق گفتگو کنید
از کجا فهمیدم؟ آخه خیلی تابلو بود
جنگ یا اشغال یا ترور
لطفا هیچ قوم وقبیله ومذهبی را زیر سوال نبرید
حالا ما چون در خانواده فارس به دنیا امدیم حق داریم زبانهای دیگر را مسخره کنیم؟
این که نمیشه هرچی بگه فقط محکوم کنیم و چای بنوشیم!
ولی روزی این جنگ شروع شود با دل و جون آماده جان فدایی هستیم
برید تا آخرشیم
گربه ها را چو شیر نر کردیم
المانیتور به خوبی می داندکه عربستانی که با یک تشر حضرت امام خامنه ای رنگ به رخسارش نماند.و عربستانی که به اذعان اربابان آمریکائیش هرگز توان مقابله با ایران را ندارد.هیچگاه جرات جنگیدن با ایران را ندارد.مگر ما جواب زیاده خواهی های هر کشوری را بخواهیم حداقل از طریق دیپلماتیک بدهیم به معنی جنگ راه انداختن است؟
لبیک یا زینب
هر دشمنی رو که حقیر و ناچیز تصور کنیم ازهمون ضربه میخوری .دشمنی آل سعود با ایران مشخصه .مدارا کردن فقط جری ترش میکنه.
اصلا نیازی به پاسخ ایران نداره.