رئیس سازمان سینمایی:

دلواپس ولنگاری فرهنگی هستیم/ جهان غرب تشنه محتوای ایرانی است

باید خودمان را بشناسیم و طرف مقابل را هم خیلی بزرگ و دست بالا نگیریم. من جهان شرق و غرب و ایرانی را می‌شناسم.

به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ صبح امروز امضای تفاهم‌نامه پروژه vod بین موسسه رسانه های تصویری٬ نمایندگان شورای عالی تهیه کنندگان و شرکت های تجمیع کننده محتوا و خدمات ویدئویی با حضور حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی٬ سید مصطفی ایطحی مدیر عامل موسسه رسانه های تصویری٬ علیرضا داودنژاد و نمایندگان شرکت‌های ویدئویی در محل موسسه رسانه های تصویری برگزار شد.

سید مصطفی ابطحی بیان کرد: تلاش‌های ما که در خصوص اجرایی و عملیاتی کردن vod به ثمر می‌رسد‌‌، با توسعه رسانه‌های تصویری با حجم بالا در بستر اینترنتی فراهم شده است. با این تحول تکنولوژیک، تجارت خوبی صورت گرفته و ما هم در پی پیوند بین حوزه محتوا و تکنولوژی هستیم. 

وی افزود: با وجود تاخیر ایجاد شده اما ما هم پیوند تکنیک و محتوا را خواهیم داشت. تولید محتوای ایرانی در جهان طرفدار دارد.
 
ابطحی با اشاره به ایجاد سرور در این سامانه گفت: چرا باید محتوای خودمان را از خارج از ایران به دست بیاوریم؟ محتوای ایرانی را باید به دست جوانان ایرانی و تکنولوژی خودمان آپلود کنیم و در تمام جهان ارائه کنیم‌. ماموریت وزارت فرهنگ و ارشاد نظارت بر تمام محصولات فرهنگی و محتوا از قبیل تصویری و دیجیتالی و برخط است. 

مدیرعامل موسسه رسانه های تصویری گفت: وزارت ارشاد و مرکز رسانه های دیجیتال و موسسه رسانه های تصویری یک مثلث موفق تشکیل داده اند. مجالی برای گزارش و ارائه جزئیات طرح vod در این مراسم نیست. اما کمیته نظارت بر محتوا تشکیل شده و این موسسه نیز در این خصوص سیاستگذاری می کند. قیمت گذاری محتوا و ارزش افزوده٬ نسبت میان محتوای داخلی و خارجی٬ بازار یابی محتوای داخلی در خارج از کشور و ... مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

وی در پایان از پیگیری و همراهی و تلاش رئیس سازمان سینمایی تقدیر کرد.

حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی در این مراسم اظهار داشت: یک اتفاق مهم و بزرگ در یک روز مبارک انجام می‌شود و حاصل خرد جمعی است. مدیرعامل موسسه رسانه های تصویری با مشورت و تحقیق به این اتفاق مهم دست یافت. 

وی افزود: حل این دل نگرانی و دل‌مشغولی‌هایی که از آن حرف می‌زنیم و دلواپس ولنگاری فرهنگی هستیم، راهش همین است‌. ما توان استفاده از این تکنولوژی را داریم. تمدن و فرهنگ دیرینه ما پشتوانه این حرکت است. 

ایوبی بیان کرد: راه  مقابله با تهاجم فرهنگی تولید و توزیع فرهنگ و محتوای ایرانی است. ما حتی دل نگران جوانان ایرانی مقیم خارج از کشور هستیم. آنها هم باید از محتوای اصیل ایرانی استفاده کنند. صف های مقابل سینماها در ساعات نیمه شب نشان یک موفقیت است. مردم ماهواره ها را خاموش کرده اند و برای تماشای فیلم و تولید و محتوای ایرانی آمده اند.

وی با اشاره به کارکرد vod گفت: قرار نیست هر محتوایی در این سامانه توزیع و آپلود شود. محتوای مجاز و به قول معروف حلال. vod رقیب رسانه ملی نیست؛ یار و همراه آن است. 

رئیس سازمان سینمایی با انتقاد از اختلاف های موجود گفت: برای پیشرفت و تکنولوژی باید هزینه پرداخت کرد. نباید هزینه و انرژی را صرف درگیری و از بین بردن همدیگر کنیم. این اقدامات مسئولیت می‌خواهد. هرکس ایران و اسلام و توانایی های ایران را بشناسد و استیصال و عجز غرب را هم می‌فهمد. با صدای بلند می‌گویم جهان غرب تشنه و خواهان محتواهای ایرانی است. آنها عاشق و شیفته متن «مثنوی» و کتاب «حافظ» و «سعدی» هستند و محتوای غنی ایرانی را بر روی سر می گذارند. باید خودمان را بشناسیم و طرف مقابل را هم خیلی بزرگ و دست بالا نگیریم. من جهان شرق و غرب و ایرانی را می‌شناسم و از توانایی و ظرفیت کشورمان در عرصه فرهنگ و هنر و گنجینه های فرهنگی  با خبر هستم.

علیرضا داود نژاد با شرح سینما رفتن در زمان قدیم گفت: وقتی سینما رفتیم دیگر آدم قبل نبودیم. دیگر سینما به ما خیره شده بود و ما به صحنه سینما پا گذاشتیم. دیجیتال قدرت را توزیع کرده و ساختارهای سنتی و قدیمی جوابگو نیستند.

وی افزود: الان قدرت در دست محتوای کلیک خور است. دانایی سینمایی و مهارت جذب در موفقیت موثر است. ما نه نیروی انسانی خوش قریحه و‌نه مردم فیلم دوست کم داریم. پس چرا در عمل تعداد مخاطبان سینما و فیلم کشور ما با سایر کشورها قابل مقایسه نیست. 

داود نژاد گفت: ما صنعت خودرو نیستیم که در حد استانداردهای جهانی نباشد. فیلم های ما در جشنواره های جهانی در حد استاندارد است.

وی اظهار داشت: باید نهضت تولید محتوا را راه اندازی کنیم. اگر سینما را نداشتیم، در هنرمان به چه چیزی می‌خواستیم اتکا کنیم. باید برای محتوای ایرانی در تمام جهان میلیون‌ها کلیک خور داشته باشیم.

سپس علمیان مدیر یکی از شرکت‌های خدمات ویدئویی به تشریح و ترکیب‌بندی شبکه‌های خدمات ویدئویی پرداخت و گفت: محتوای فاخر و متنوع ایرانی طرفدار زیادی دارد. هم در داخل و هم خارج از کشور محتوای ایرانی خواهان دارد. این امکان از این پس وجود خواهد داشت که محتوای ایرانی در تمام جهان به دست مخاطبانش برسد. مجموعه شبکه vod در تمام دنیا آزمایش شده است.

لهراسبی نژاد یکی دیگر از نمایندگان شرکت های تجمیع کننده محتوا و خدمات ویدئویی گفت: فضای مجازی فضای بسیار موثر و بی مرز است. رهبر معظم انقلاب نیز تاکید ویژه به این حوزه دارند. اگر استفاده نامناسب شود یا مورد بی توجهی قرار گیرد٬ این خلاء و کمبود توسط رسانه های دیگر و از طرف رسانه غرب پر می‌شود. برای حفظ و صیانت از حقوق تولیدکنندگان محتوای اصیل ایرانی تدارکات ویژه در نظر گرفته شده. امیدوارم نتیجه این کار رشد اقتصادی و فرهنگی باشد.

منوچهر شهسواری نیز بیان کرد: امروز روز ویژه‌ای است. از آقای ایوبی و آقای ابطحی بابت تلاش برای این تفاهمنامه سپاسگزارم. این اتفاق موجب می شود ما با انعکاس فرهنگ و هنر خودمان غرب را فتح کنیم.

شهسواری اظهار داشت: ما یک فرصت داریم و اگر از این فرصت خوب استفاده کنیم امکان رشد٬ توسعه و شکوفایی هنری و اقتصادی این حوزه است‌. الان فرصتی است که خودمان را به اقصی نقاط جهان پرتاب کنیم. ما نیازمند فیلم‌های مستند٬ آثار  کوتاه داستانی و حتی محتوای حوزه موسیقی هستیم.

پس از سخنان شهسواری تفاهم‌نامه مهم به امضای رئیس سازمان سینمایی و ابطحی و نمایندگان شورای عالی تهیه‌کنندگان و شرکت ها رسید.





انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار