6 روش کلاهبرداری در فضای مجازی

مجرمانی که به جای زورگیری، سرقت یا کیف‌قاپی با اندکی بهره هوشی دست به سرقت زده و در فضایی جهانی براحتی مخفی می‌شوندو تعداد زیادی از هموطنان قربانیان این مجرمان خاموش می‌شوند.

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،مجرمانی که به جای زورگیری، سرقت یا کیف‌قاپی با اندکی بهره هوشی دست به سرقت زده و در فضایی جهانی براحتی مخفی می‌شوند؛ افرادی که تعداد آنها هر روز رو به افزایش است و تعداد زیادی از هموطنان قربانیان این مجرمان خاموش می‌شوند. در این گزارش به روش‌های کلاهبرداران اینترنتی و راه‌های پیشگیری از آن پرداخته شده است.
 
1. فیشینگ
فیشینگ جرمی که رتبه نخست جرایم اینترنتی کشور را به خود اختصاص داده و هر مجرم اینترنتی حتی هکرهای شانزده ساله نیز مرتکب آن می‌شوند. در این روش کلاهبرداران با ساختن صفحات جعلی مشابه درگاه اصلی بانک‌ها یا در قالب خرید اینترنتی دست به سرقت می‌زنند. مجرمانی که از این روش استفاده می‌کنند ابتدا با ساختن صفحه‌ای جعلی مشابه صفحه اصلی بانک‌ها شماره کارت،رمز دوم و کد cvv2 را به دست آورده و در فرصتی مناسب اقدام به برداشت از حساب کاربر می‌کنند. این دسته از مجرمان برای این‌که کاربر به موضوع مشکوک نشود با قراردادن پیغام این‌که سیستم بانک قطع است اعتماد فرد را جلب می‌کنند. گاهی نیز بعد از ثبت مشخصات فرد را وارد سایت اصلی بانک می‌کنند. براساس آمارهای پلیس، 50 درصد جرایم سایبری کشور برداشت‌های غیرمجاز است که بیشتر آنها از طریق فیشینگ انجام می‌شود.
 
رضا یکی از متهمان اینترنتی است که توانسته با استفاده از روش فیشینگ 90 میلیون تومان از مردم در استان آذربایجان شرقی کلاهبرداری کند. او در مورد شیوه سرقت‌هایش به تپش گفت: سال 90 با راه‌اندازی سایت خرید آنلاین کارم را شروع کردم. در این سایت اجناس بازار را با 20 درصد تخفیف قرار دادم و با ساختن صفحه‌ای جعلی هنگامی که مشتریانم می‌خواستند هزینه کالا را بپردازند، اطلاعات بانکی آنها را سرقت کرده و در فرصتی مناسب از حسابشان پول برداشت می‌کردم.
 
در طول دو سال موفق شدم از 82 نفر کلاهبرداری کنم. شاید باورتان نشود اما همه این اقدامات را با دو خط تلفن همراه اعتباری انجام می‌دادم تا شناسایی و دستگیر نشوم. سایت را با این سیمکارت‌ها که نیاز به ارائه مدارک نبود اداره می‌کردم و هر بار که به پول نیاز داشتم از حساب افراد برداشت می‌کردم.
 
2. اسکمیر؛ روشی در حال فراگیرشدن

با آگاهی مردم از روش فیشینگ و دقت در نحوه پرداخت‌های الکترونیکی، مجرمان خاموش با روشی جدید دست به سرقت اینترنتی از کارت‌های بانکی می‌زنند. در این روش که اسکمیر نام دارد، مجرمان با قرار دادن مدارهای مغناطیسی در دستگاه‌های کارتخوان فروشگاه‌ها اطلاعات کارت‌های بانکی مشتریان را ذخیره می‌کنند و با تخلیه اطلاعات از جمله رمز دوم، کارت بانکی جعلی ساخته و از حساب مشتری سرقت‌های میلیونی می‌کنند؛ البته براساس آمار پلیس فتا در این روش که در حال فراگیر شدن است، مجرمان ممکن است دستگاه اسکمیر را داخل کارتخوان‌های فروشگاه‌ها قرار داده و بدون اطلاع صاحب مغازه اطلاعات مشتریان آنها را سرقت کنند.
 
3. کلاهبرداری نیجریه‌ای

کلاهبرداری نیجریه‌ای یکی دیگر از روش‌های سرقت اینترنتی است که در سال اول شناسایی، 10 درصد جرایم اینترنتی کشور را به خود اختصاص داد. شاید معمولا طعمه‌های این روش تجار و بازرگانان هستند که براحتی و برای لحظه‌ای غفلت میلیون‌ها و میلیاردها تومان سرمایه‌شان را به کلاهبرداران ناپیدا می‌دهند.
 
در این روش که از سال 90 در کشور ما با شکایت چند تاجر شناسایی شد مجرمان اینترنتی بانفوذ به نشانی پست الکترونیکی این افراد از دادوستد آنها با شرکت‌های بین‌المللی باخبر می‌شوند. مجرمان ابتدا پست الکترونیکی مشابه شرکت با تغییراتی کوچک در یک یا دو حرف ساخته و با مشتری وارد گفت‌وگو می‌شوند.
 
آنها هنگامی که قرار است فرد خریدار پول را واریز کند با پست الکترونیکی جعلی شماره حساب خود را داده و فرد تاجر نیز که متوجه تغییر کوچک در نشانی پست الکترونیکی نمی‌شود هزاران دلار را به حساب کلاهبرداران می‌ریزد.
 
چند روزی که از واریز پول به حساب شرکت گذشت و تماسی با تاجر برقرار نمی‌شود او به موضوع مشکوک شده و در تماس با شرکت متوجه کلاهبرداری و واریز پول به حساب کلاهبرداران به جای شرکت می‌شود. به دلیل فعالیت این کلاهبرداران در کشورهای دیگر شناسایی و دستگیری آنها امری محال است.
 
سرهنگ حسین رمضانی معاون امور بین‌الملل پلیس فتا نیز در مورد این نوع کلاهبرداری می‌گوید: چون این جرم ابتدا از سوی اتباع کشور نیجریه رخ داد به این روش کلاهبرداری نیجریه‌ای می‌گویند. این جرم بیشتر از سوی اتباع آفریقایی در کشورهای جنوب و جنوب شرق آسیا رخ می‌دهد و با وجود تلاش شبانه‌روزی پلیس فتا هنوز هم تعدادی از پرونده‌های کلاهبرداری نیجریه‌ای به دلیل فرار مجرمان به کشورهای مختلف بی‌نتیجه مانده است.
 
4. خالی کردن حساب با رسیدهای خودپرداز

جدیدترین روش کلاهبرداری سایبری در ایران با دستگیری متهمی سی ساله فاش شد. در این روش سارقان با برداشتن رسیدهای خودپرداز و شناسایی صاحب حساب با مراجعه به بانک با ارائه مدارک جعلی حسابی به نام فرد باز کرده و با دریافت کارت بانکی اقدام به برداشت غیرمجاز از طعمه خود می‌کنند.

 حامد مرد سی ساله‌ای که چندی پیش توسط پلیس فتا در تهران دستگیر شده است، در گفت‌وگو با خبرنگار درباره استفاده از این شگرد گفت: با پرسه‌زنی در کنار دستگاه‌های خودپرداز رسیدهای بانکی جا مانده را نگاه می‌کردم و هر حسابی را که پول زیادی در آن بود، شناسایی و با مراجعه به بانک اطلاعات صاحب حساب را به دست می‌آوردم. سپس با مدارک جعلی درخواست عابربانک کرده و از این طریق طی چند مرحله حساب را خالی می‌کردم.
 
5. کلاهبرداری به بهانه برنده شدن در قرعه‌کشی
این روش که جزو قدیمی‌ترین روش‌های کلاهبرداری است، هنوز هم قربانیان زیادی را می‌گیرد. در این روش کلاهبرداران سایت‌های قرعه‌کشی راه‌اندازی کرده و هر فردی را که به این سایت مراجعه کند، به عنوان برنده اعلام می‌کنند. سپس کلاهبرداران در تماس با قربانی خود مدعی می‌شوند او برنده صدها هزار تومان پول نقد در قرعه‌کشی شده و با گرفتن شماره کارت مدعی می‌شوند پول به حساب فرد واریز می‌شود. شیادان اینترنتی پس از چند روز با قربانی تماس گرفته و مدعی می‌شوند پول به حساب آنها واریز شده و در صورتی که پول در حساب نیست طعمه با آنها تماس گرفته تا مشکل رفع شود.
 
هنگامی که قربانی برای بررسی حساب مراجعه می‌کند، متوجه می‌شود پولی در حسابش نیست و با کلاهبرداران تماس می‌گیرد. در این لحظه متهمان با چرب‌زبانی طعمه خود را پای دستگاه خودپرداز کشانده و به جای واریز پول به حسابشان از حساب آنها برداشت می‌کنند. تنها در یک پرونده در تهران شیادان موفق شده بودند از هزاران نفر به این شیوه کلاهبرداری کنند که با مراجعه چند مالباخته سرانجام اعضای چهار نفره این باند شناسایی و دستگیر شدند.
 
میلاد، سردسته این باند که دارای مدرک تحصیلی دیپلم است و یک سابقه کیفری نیز در پرونده‌اش دارد، در مورد راه‌اندازی باند کلاهبرداری اینترنتی به روش قرعه‌کشی و شناسایی طعمه‌هایش به تپش گفت: همراه همدستانم با مدارک جعلی به آسانی در چند بانک حساب باز کردیم و با راه‌اندازی سایتی، از مراجعه‌کنندگان می‌خواستیم برای قرعه‌کشی شماره تلفن خود را در اختیار ما قرار دهند. پس از تماس با طعمه‌ها مدعی می‌شدیم آنها برنده شده‌اند، اما به دلیل مشکل فنی نمی‌توان پول را به حسابشان واریز کرد. با کمک سه همدستم، مالباخته را پای دستگاه‌های خودپرداز می‌کشاندیم و سپس به جای واریز پول از حسابشان پول برداشت کرده و بلافاصله پول را از حساب خودمان خارج می‌کردیم.
 
6. رشد قارچی سایت‌های شرط‌بندی

شرط‌بندی که در سال‌های دور در قهوه‌خانه‌ها انجام می‌شد، امروزه به سایت‌های اینترنتی راه یافته و کلاهبرداران سالانه میلیاردها تومان از این طریق به جیب می‌زنند. در این روش به دلیل این‌که از هر فرد بین ده تا صد هزار تومان کلاهبرداری می‌شود، افراد به خاطر مبلغ پایین و ترس از جرم شرط‌بندی از شکایت صرف‌نظر می‌کنند.
 
آرزو، جوانی که چندی قبل برای شکایت از یک سایت شرط‌بندی به پلیس فتا مراجعه کرده بود، در گفت‌وگو با تپش جزئیات جدیدی از نحوه فعالیت و کلاهبرداری سایت‌های شرط‌بندی را افشا کرد.
 
او در مورد این‌که چگونه در دام سایت‌های شرط‌بندی افتاده، گفت: در حال وبگردی بودم که با یک سایت شرط‌بندی فوتبال روبه‌رو شدم. از روی کنجکاوی وارد سایت شدم و با مبلغ ده هزار تومان به عضویت سایت درآمدم. براساس قانون سایت، اگر هر نتیجه‌ای را درست پیش‌بینی می‌کردم، ده هزار تومان به دست آورده و با هر نتیجه نادرست 2000 تومان از دست می‌دادم. ابتدا توانستم 600 هزار تومان در حساب کاربری‌ام به دست آورم، که امکان برداشت آن وجود نداشت اما پس از آن ورق برگشت و هر روز می‌باختم. وقتی به خودم آمدم، 400 هزار تومان به حساب سایت ریخته بودم. چند ماهی از فعالیت سایت می‌گذشت که به یکباره تعطیل شد و هیچ دسترسی به مدیران آن نداشتم. آنجا بود که فهمیدم در دام کلاهبرداران گرفتار شده‌ام و پول‌هایم را به عده‌ای کلاهبردار داده‌ام.

منبع:تابناک
انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۶ ۱۶ خرداد ۱۳۹۹
از نظر من از برنامه ی ...خریداری نکنید. من خودم چند روز پیش یه گوشی چشممو گرفته بود بهم گفت نصف پولو الان بده و نصف دیگشو وقتی که به دستت رسید و در اخر 2میلیونو100تومن کارت به کارت کردم ولی هیچی به هیچی پولمو کشید بالا. ازش شکایت کردم ولی خب.. هه.. به هیچ جایی نرسیدم شاید500هزار تومن پول شکایت دادم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۸ ۲۶ دی ۱۳۹۷
مردم باید هوش و هواسشون رو جمع کنند تا گیر کلاه برداران در فضای مجازی نیفتند چرا که دستتون به هیچ جا بند نیست و این جور چیزا غیر قابل ردیابیه. من ازم کلاه برداری کارت به کارت شد به خاطر آگهی سایت دیوار و حالا که فکر می‌کنم می‌بینم سادگی خودم من رو تو دام انداخت.
Iran (Islamic Republic of)
فرزانه
۱۵:۳۶ ۲۴ آذر ۱۳۹۷
من چند وقت پیش از پیج ایستاگرام خرید کردم که هدفش کمک به زنان سرپرست خانوار و افراد بی بضاعت بود...چرم دوزی داشت و مرتب عکس میزاشت...
یه روز روی کیف هاش تخفیف گذلشت و من هم سادگی کردم و خرید کردم و گفت یه هفته دیگه براتون ارسال میشه ولی همین که یه هفته شد منو بلاک کرد و اول اسم پیجشو عوض کرد بعد هم کلا پاکش کردم..
Iran (Islamic Republic of)
محمدعلی اویسی
۱۰:۱۷ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
به نظرمن باید این کلاهبرداران رامجارات نکنن بلکه اینهاضریب هوش زیادی دارند باآنهاگفت وگو کنند که چطورامنیت بانک هارا به بالا برده تاتوسط کسی هک نشود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۴ ۲۶ دی ۱۳۹۷
کلاه بردارا ضریب هوشی بالایی ندارند فقط از ساده لوحی دیگران سو استفاده می‌کنند. خواهشا کلاه بردارا رو ذوق زده نکنید یا زیادی دست بالا نگیریدشون.
Iran (Islamic Republic of)
محمدعلی اویسی
۱۰:۱۷ ۱۵ آذر ۱۳۹۷
به نظرمن باید این کلاهبرداران رامجارات نکنن بلکه اینهاضریب هوش زیادی دارند باآنهاگفت وگو کنند که چطورامنیت بانک هارا به بالا برده تاتوسط کسی هک نشود
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۵:۲۷ ۱۰ شهريور ۱۳۹۷
خیلی سریع کلاهبرداران را مجازات کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۹ ۱۳ مرداد ۱۳۹۷
کلاه برداری شاید هوشمندانه ترین جرم ها باشد. چرا که فرد کلاه بردار در تمامی مراحل از بالا به فرد هدف ، کلاه برداری و تمامی مراحل کار نظارت می کند و همیشه چندین قدم از پلیس و دیگران جلوتر است .شاید باورتان نشود که کلاه برداری پیشینه ای چندین هزار ساله دارد و حتی در زمان سقراط افرادی به نام سوفیسط که استاد بحث و جدل بودند وجود داشتند که با استفاده از فنونی به نام مغالطه و سفسطه بدون توجه به اینکه چه چیزی درست و اشتباه است استفاده میکردند .آنها میتوانستند ثابت کنند ماست سیاه است یا اسمان قرمز است . البته تمام مغالطه ها از نظر علم منطق ابطال پذیرند . سوفیسط ها در دادگاه ها در ازای مبلغی براحتی وکالت مجرم را میپذیرفتند و او را با مهارت حیله گری و سخن و ریشان تبرئه میکردند .خلاصه حرف هایم اینکه سوفیسط ها در این دوره زمانه کم نیستند و کلاه برداران حرفه ای با استفاده از مغالطات و خلاء های قانونی از دادگاه ها خود را تبرئه میکنند!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۰ ۲۵ تير ۱۳۹۷
باید این کلاهبرداران مجازات بشن
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۷:۵۰ ۲۳ تير ۱۳۹۷
سلام درروزچهارشنبه ٩٧/٤/٢٠طي چهارمرحله ازحسابم خريداينترنتي انجام شدته كسي رمزدوم راداشت نه به كسي اطلاعا حسابم راداده بودم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۷ ۲۱ آبان ۱۳۹۶
خیلی وضعیت خطرناکی شده
.باید کلاهبرداران را در ملاعام مجازات بشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۷ ۲۱ آبان ۱۳۹۶
از نیروی انتظامی خواهشمندم با کلاهبرداران برخورد جدی کنند در ملاعام عام مجازات کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۷ ۲۱ آبان ۱۳۹۶
هیچ اعتمادی به فضای مجازی نیست به نظر من باید فیلتر بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۷ ۲۱ آبان ۱۳۹۶
هرچه زودتر کلاهبرداران را مجازات کنید
آخرین اخبار