اصغر بیچاره یکی از عکاسان پیشکسوت سینمای ایران درگذشت.

به گزارش حوزه سینما و تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اصغر بیچاره علاوه بر عکاسی به عنوان بازیگر، نویسنده، کارگردان و تهیه‌کننده هم در سینمای ایران فعالیت کرده است، او متولد سال ۱۳۰۶ بود. وی در روز تولدش (۲۲ خرداد) در آمریکا درگذشت.

نخستین کار بیچاره در سینمای ایران، کپی گرفتن از عکس‌های فیلم دختر لر برای عبدالحسین سپنتا نویسنده فیلمنامه و بازیگر این فیلم بود.

دختر لر نخستین فیلم ناطق سینمای ایران بود که به کارگردانی اردشیر ایرانی در بمبئی ساخته شد.

بیچاره به دلیل روحیه و اخلاق خوبش با طیف‌های مختلفی از هنرمندان ایرانی از نویسندگان و شاعران گرفته تا اهالی سینما و تئاتر و هنرهای تجسمی و موسیقی دوست بود.

بیچاره در حدود ۲۳ فیلم سینمایی به ایفای نقش پرداخت. ای ایران،‌ ناخدا خورشید، بوی کافور عطر یاس و ... از جمله‌ فیلم‌هایی بود که بیچاره در آن‌ها بازی کرد.

این عکاس چندسال پیش در گفت‌وگو با مجله‌ی ایراندخت درباره‌ تاریخ تولدش گفته بود که دو شناسنامه دارد که در یکی از این شناسنامه‌ها متولد سال ۱۳۰۹ و در شناسنامه‌ دیگر متولد سال ۱۳۰۶ است.

اصغر بیچاره درگذشت

بیوگرافی کامل اصغر بیچاره
اصغر بیچاره، زاده ۲۲ خرداد ۱۳۰۶ در تهران عکاس، بازیگر و کارگردان ایرانی است. از او به عنوان قدیمی‌ترین عکاس سینمای ایران یاد می‌شود. بیچاره بزرگترین آرشیو عکس ایران را در اختیار داشت.

زندگی
اصغر بیچاره در ۱۳۰۶ (یا ۱۳۰۹) در تهران به دنیا آمد. او از ۱۱ سالگی به عنوان کارگر ساده در عکاسی به کار مشغول شد، پس از چند سال در لاله‌زار تهران مغازه‌ای باز کرد که به زودی تبدیل به پاتوق هنرمندان و نویسندگان معروف آن زمان شد.

نخستین بار با گرفتن کپی از تمام عکس‌های فیلم دختر لر برای عبدالحسین سپنتا فیلمنامه‌نویس این فیلم، رسما وارد دنیای هنر شد. سپس با آشنایی با تئاتر، افزون بر عکاسی از نمایش‌ها، گاه در بعضی از آنها هم به بازی پرداخت. چند سال بعد با گروه دوبله مرتضی حنانه و حسین سرشار در ایتالیا همکاری کرد. او عکاسی را از سال ۱۳۲۳ آغاز کرد.

اصغر بیچاره درگذشت

فعالیت‌های عکاسی
بیچاره در نمایشگاه‌های مختلف عکس و عکاسی در ایران و دیگر کشورهای جهان حضور داشته است. او بزرگترین آرشیو عکس سینما و تئاتر ایران را در خانه خود گرد آورده است. او در موزهٔ شخصی‌اش دوربین‌هایی از قدیمی‌ترین عکاسان ایران مانند دوربین «ماشاءالله خان عکاسباشی» را نگهداری می‌کند. بیچاره ۳ جلد کتاب درباره تاریخ سینمای ایران نگاشته است.او افزون بر عکاسیِ ۳۸ فیلم، سابقه بازی در ۲۳ فیلم را نیز دارد.

اصغر بیچاره درگذشت

بازیگری
فیلم‌هایی که بیچاره در آن‌ها به بازی پرداخته است:
دم صبح (۱۳۸۴)، بانوی من (۱۳۸۱)، زیستن (۱۳۸۰)، مزاحم (۱۳۸۰)، نان و عشق و موتور ۱۰۰۰ (۱۳۸۰)، بوی کافور، عطر یاس (۱۳۷۸)، جنگجوی پیروز (۱۳۷۷)، چهره (۱۳۷۴)، افسانه دو خواهر (۱۳۷۳)،ای ایران (۱۳۶۸)، ناخدا خورشید (۱۳۶۵)، امشب اشکی می‌ریزد (۱۳۵۷)، کلام حق (۱۳۵۶)، کوسه جنوب (۱۳۵۶)، رفیق (۱۳۵۴)، عمو فوتبالی (۱۳۵۴)، قفس (۱۳۵۳)، تنها مرد محله (۱۳۵۱)، قلندر (۱۳۵۱)، زمین تلخ (۱۳۴۱)، گربه وحشی (۱۳۴۱)، یکی بود یکی نبود (۱۳۳۸)، لیلی و مجنون (۱۳۳۵)


دیگر فعالیت‌های او
اصغر بیچاره، نویسنده و کارگردان فیلم مستند «سَنَد زنده» در سال ۱۳۵۹ بوده است. او همچنین در سینمای ایران به عنوان تهیه‌کننده، فیلم‌بردار و سایر بخش‌ها نیز فعالیت داشته است.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۵ ۲۳ خرداد ۱۳۹۵
روحش شاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۹ ۲۳ خرداد ۱۳۹۵
فکر کنم ایشون اولین عکاس مدرن ایران بودند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۸ ۲۳ خرداد ۱۳۹۵
خدا همه اموات و اين فرد زحمتكش را رحمت كنه. ايشان 22 خرداد و 22 خرداد نيز به ديدار معبودش شتافت. روحش شاد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۲ ۲۳ خرداد ۱۳۹۵
خدا همه رفتگان رو بیامرز خصوصآ ایشان رو به برکت صلوات بر محمد و آل محمد(ص)،،الهم صل علی محمدآ و آل محمد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۵ ۲۳ خرداد ۱۳۹۵
با سلام
در سریال های تلویزیونی هم بازی کرده اند
United States of America
ناشناس
۰۷:۰۱ ۲۳ خرداد ۱۳۹۵
خدا رحمتش كنه ، اموات ما رو هم بيامرزه
United States of America
ناشناس
۰۳:۵۱ ۲۳ خرداد ۱۳۹۵
روحش شاد ویادش گرامی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۴۰ ۲۳ خرداد ۱۳۹۵
الله رحمت السین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۲۵ ۲۳ خرداد ۱۳۹۵
جهت شادی روحش صلوات
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۰۶ ۲۳ خرداد ۱۳۹۵
خدا بیامرزه