، مراسم تودیع و معارفه رؤسای قدیم و جدید رسانه ملی با تلاوت آیاتی از قران آغاز شد.
نماینده دفتر مقام معظم رهبری در ابتدای این مراسم ضمن قرائت حکم رهبر معظم انقلاب، آن را به رئیس جدید سازمان صدا و سیما ابلاغ کرد.
در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین رسولی محلاتی نماینده رهبر انقلاب اسلامی، متن حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی به دکتر علی عسکری رئیس جدید رسانه ملی را قرائت کرد.
متن حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای دکتر عبدالعلی علیعسکری دام توفیقه
نظر به استعفای جناب آقای محمّد سرافراز و با تشکر از تلاشهای انقلابی و ارزشیِ دلسوزانهی ایشان که هرگز نباید فراموش شود، جنابعالی را که برخوردار از پیشینه انقلابی و تجربیات مدیریتی در رسانه ملّی، هستید، به ریاست سازمان صداوسیما منصوب میکنم.
آنچه باید توصیه شود، در حکم اینجانب به جناب آقای سرافراز به تفصیل آمده است. لذا مؤکداً سفارش میکنم به برنامهریزی، رعایت راهبردهای کلان، جذب و حفظ و تربیت نیروهای انقلابی و کارآمد و حضور مؤثر در فضای مجازی اهتمام بورزید و به خدای متعال توکل و اعتماد کنید.
توفیقات شما را از درگاه ربوبی مسألت میکنم.
سیّد علی خامنهای
22 اردیبهشت 95
پس از قرائت متن حکم مقام معظم رهبری، این حکم توسط حجت الاسلام والمسلمین رسولی محلاتی و با حضور علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی به دکتر علی عسکری رئیس جدید رسانه ملی ابلاغ شد.
اخگری: سرافراز بنیانگذار تلویزیون برون مرزی در کشور استمعاون برون مرزی سازمان صدا و سیما در مراسم تودیع و معارفه ریاست رسانه ملی با اشاره به دو دهه مسئولیت دکتر سرافراز در رسانه ملی وی را بنیانگذار تلویزیون برون مرزی در کشور خواند.
اخگری گفت: شبکه برون مرزی در گذشته با تعداد محدودی رادیو آغاز به کار کرد و در زمان مسئولیت آقای سرافراز این رادیوها به 34 زبان توسعه یافت که در عرصه وب و فضای مجازی نیز فعال شدند.
وی افزود: تلویزیون برون مرزی با شبکه سحر بنیان نهاده شد و سپس با شبکه العالم توسعه یافت و با راه اندازی شبکه های برون مرزی پرس، آی فیلم و هیسپان تی وی رشد و تعالی یافت.
اخگری گفت: رسانه برون مرزی زبان گویای انقلاب اسلامی شد و روز به روز بر اقبال جهانی آن افزوده شد و بر اساس آمارسنجی و افزایش چشم گیر آمار سایت ها، شبکه های برون مرزی به پیشرفت های زیادی دست یافت.
وی افزود: اثرگذاری بالای شبکه های برون مرزی موجب شد کشورهای غربی و برخی از کشورهای عربی برای خاموش کردن صدای این رسانه تلاش کنند که می توان به تلاش اخیر عربستان برای ممانعت از یکی از این شبکه های پویا و اثرگذار اشاره کرد.
معاون برون مرزی رسانه ملی با اشاره به برخی از توفیقات خبری شبکه های برون مرزی که امروز در دنیا جریان ساز هستند، گفت: همه این موفقیت ها مدیون تلاش های بی وقفه آقای دکتر سرافراز است که باعث برانگیخته شدن خشم دشمنان نظام و انقلاب شد تا نام ایشان را در لیست تحریم قرار دهند.
معاون برون مرزی سازمان صدا و سیما گفت: کاهش مخاطبان رادیو و تلویزیون تنها به کشور ما محدود نمی شود.
اخگری به وضعیت رسانه اشاره کرد و افزود: وضعیت امروز و مخاطب امروز را نسل HD یا نسل اپلیکیشن می نامند و مخاطب برودکست یا رادیو و تلویزیون از فضای گذشته به فضای رسانه همراه یعنی گوشی تلفن همراه کوچ کرده است.
وی گفت: تولید و پخش استودیو وارد موبایل شده است بنابراین برای این نوع رسانه باید تولیدی جدید داشت و برودکست و وبکست نمی تواند از هم جدا باشد، بلکه باید توأمان با هم حرکت کنند تا بتوانند تأثیرگذار باشند.
اخگری افزود: کاهش مخاطبان تلویزیونی و رادیویی فقط به کشور ما محدود نمی شود بلکه همه رسانه های بزرگ دنیا با این مسئله یعنی با رسانه های نوپدید روبرو هستند و ما باید در این زمینه تلاش کنیم.
وی گفت: بنابراین من از همه همکاران در سازمان صدا و سیما می خواهم که برای رسیدن به این هدف و برای به انجام رساندن مأموریت ریاست جدید سازمان برای حضور موفق در فضای مجازی همه ما باید تلاش کنیم و این خطاب مقام معظم رهبری مطمئناً صرف رئیس سازمان نیست بلکه خطاب به همه کارکنان سازمان صدا و سیماست و امیدواریم بتوانیم با تلاش و نوآوری در این مسئولیت خطیر رئیس جدید را یاری کنیم.
پورمحمدی: آقای سرافراز پدیده بوده و هست/ وی نتوانست به آنچه می خواست برسد در ادامه این مراسم علی اصغر پورمحمدی معاون سیما گفت: قرار نبود صحبت کنم ولی گفتند چون شما پیرمرد شورای معاونین هستید باید صحبت کنید. من سخنران خوبی نیستم. دکتر سرافراز یک پدیده بود و هست، دکتر علی عسکری نیز یک پدیده بود و هست و مهندس ضرغامی هم یک پدیده بود و هست.
وی افزود: سرافراز کارهای بسیاری انجام داد، اما چون میخواست همه کارها را باهم انجام دهد ناکام ماند، وی علی رغم روحیه انقلابی نتوانست به آنچه می خواست برسد. شاید هم ما مدیران ناتوان و نالایقی بودیم که نتوانستیم وی را همراهی کنیم. ما هرچه حقوق می گیریم باید به برنامه سازان و بازنشستگان و ... بدهیم و بودجه ای برای برنامه سازی نمی ماند.
وی تصریح کرد: ما فرستندگان پیام با هم از نگاه فرهنگی و ارزش ها با هم متفاوت هستیم و با مخاطبان بسیاری هم روبرو هستیم. اول باید با خانواده و بعد نمازگذاران مسجد و خیابان ایران، اهالی رفسنجان، همه باید راضی باشند. ما چهارشنبه پیش مشکلات خود را خدمت آقای لاریجانی گفتیم که خبر نداشتند. یکی از نقاط ضعف سرافراز همین بود که مشکلات را نمی گوید و بیان نمی کند. مثلا آقای لاریجانی که از دوستان آقای سرافراز هستند نیز از این مشکلات خبر نداشتند.
پورمحمدی ضمن ابراز خشنودی از حضور آشنا در این مراسم و آوردن وی از ردیف سوم صندلی ها به ردیف اول به شوخی گفت: همین موضوع روی میزان بوجه ما تاثیر دارد. در حالی که سردار شیرازی هم اینجا حضور دارد ولی اصلا معلوم نیست کجاست. هماهنگی در کشور ما کار بسیار سختی است و سرافراز نتوانست با دولت و مجلس هماهنگ باشد ولی گام های مهمی را برداشت و امیدوارم دکتر علی عسکری در این مسیر سخت و طولانی موفق باشد.
معاون سیما در ادامه به موفقیت های سرافراز اشاره کرد و اظهار داشت: حرکت به سمت اقتصاد مقاومتی، تمرکز بر تولیدات بهتر به جای کمیت، چابک سازی و تلاش برای حرکت رسانه ای و ... همه از اقدامات موثری بود که ایشان انجام داد و من از تلاش ها و مجاهدت های خاموش ایشان قدردانی می کنم. ان شاءالله اگر ما هم در خدمتشان بودیم بتوانیم کار کنیم. یک نکته کاری هم بگویم که استفعا کلا چیز خوبی نیست و با آن موافقت می شود. سعی کنیم استعفا ندهیم و از مکتب تی پا استفاده کنیم.
سرافراز: مهم ترین چالش سازمان مشکلات مالی بود/ قولهای شفاهی دولت انجام نشد رئیس سابق رسانه ملی ادامه داد: نکته مهم چابک سازی در رسانه بود. اول تبدیل ساختار اداره ای به ساختار رسانه ای بود. گردش کار بین صف و ستاد صورت می گرفت که بین همه حوزه ها نقش ایفا می کردند و هم ارتباط افقی و هم عمودی کاهش پیدا کرد و سازمان خبری تر شد.
وی تصریح کرد: دغدغه و چالش رسانه ملی مخاطب است. هم ضریب نفوذ تلفن های همراه زیاد شده و هم نسل جدید ماهواره ها که باید مدام رصد شوند. فعلا تا این مدت در اغلب شبکه های رادیویی و تلویزیونی مخاطبان افزایش پیدا کرده اند که برخی از آنها چشمگیر بوده اند.
** افزایش مخاطبان شبکه های آی فیلم و نسیم/ از همه طلب عفو می کنمرئیس سابق رسانه ملی ادامه داد: شبکه دو که بسیار افت کرده بود بسیار افزایش مخاطب داشته است. شبکه خبر و شبکه مستند با توجه به اچ دی شدن و آی فیلم و نسیم افزایش مخاطب داشته اند. اخیرا در شبکه پنج نیز که در حوزه اقتصاد مقاومتی کار کرده با افزایش مخاطب بسیار روبرو شده است. همچنین نظم کنداکتوری و جدول پخش نیز در این میان تاثیر بسیاری داشته که همه در یک عنوان بود.
وی ادامه داد: در حال حاضر 4 شبکه در تهران با کیفیت اچ دی پخش می شوند و هم زمان تی اس سوم در تمام مراکز استان نصب شده که فعلا به جای شبکه تهران یک شبکه اچ دی دیگر به روی آنتن می برند. همه شبکه ها از لحاظ قاب تصویر 4 به 3 بودند ولی الان 16 به 9 هستند. در فضای مجازی همه سایت های مختلف سازمان با یک هویت مشغول به کار شده اند.
سرافراز تصریح کرد: در حوزه خبر ما به سمت اطلاع رسانی زنده رفتیم. اولین بار که سخنان وزیر خارجه امریکا به صورت زنده پخش شد در خود رسانه های خارجی نیز به یک خبر تبدیل شده بود. ما به بی طرفی به عنوان منصفانه بودن خبر هم توجه کردیم که خبر منصفانه برود روی خبر. کسانی که دنبال خبر هستند در 10 دقیقه اول خبر به اخبار روز دنیا دسترسی دارند و کسانی که علاقه مند به تحلیل هستند می توانند ادامه آن را ببینند. همچنین سایت باشگاه خبرنگاران نیز در بین پرمخاطب ترین سایت ها قرار گرفته است.
وی ادامه داد: ما در موضوع مسائل گفتمانی و .. چالش ها را می بینم که ادامه دارد و حتما یک مدیر انقلابی نظیر علی عسکری باید از عهده آن بربیایند. مثلا موافقین برجام می گفتند که دوره نقد برجام به پایان رسیده و منتقدین برجام هم می گفتند چرا دلایل ناکامی برجام گفته نمی شود و چنین مسائل و موضوعاتی همواره ادامه دارد. چون اقتصاد مقاومتی امسال همراه با اقدام و عمل است و ما کارگاه های تولیدی زودبازده را تشویق کردیم ولی در این میان موانعی وجود دارد که ما نمی توانیم نسبت به آن بی تفاوت باشیم. امیدوارم دکتر علی عسکری با تخصصی که دارند بتوانند کشتی را سالم به ساحل مقصود برسانند. چون همه چیز در این مملکت به رسانه ملی برمی گردد. امیدوارم ایشان بتوانند بر ضریب نفوذ و قدرت رسانه ملی بیافزایند.
رئیس سابق رسانه ملی در پایان به موضوع استعفا از سوی پورمحمدی پرداخت و گفت: استعفا به معنی طلب عفو کردن است و از همه طلب عفو می کنم که در این مدت اذیتشان کردیم و امیدوارم توفیق خدمت برای همه فراهم شود.
**علی عسکری: حمایت و پشتیبانی از هنرمندان عرصه رسانه و خلق آثار بزرگ فیلم ها و سریال های فاخر از ماموریت های رسانه ملی استدر ادامه مراسم علی عسکری رئیس جدید رسانه ملی در سخنانی گفت: ابتدا باید از مقام عظمای ولایت تشکر کنم که به من اعتماد کرد و امیدوارم به زودی روزی را ببینم که به واسطه زحمات شما لبخند بر لب ایشان نشسته است.
وی ادامه داد: از دکتر سرافراز هم تشکر می کنم که گام های موثری در این مدت برداشتند. سازمان صداوسیما یک سازمان بسیار با اهمیت و راهبردی برای نظام اسلامی است. امروز دنیای رقابت رسانه ای است و دنیای ارتباطات و رسانه هاست. رویارویی رسانه ها و نبرد رسانه ای بزرگ در دنیای امروز برقرار است و کسانی که رسانه های قدرتمندی دارند در میدان رقابت نیز موفق تر هستند. ملت ایران یک ملت بزرگ و برتر و مقاوم و قهرمان است که خدای متعال به آن این فرصت را داد که با راهنمایی امام خمینی تاریخ بزرگی را رقم بزنند.
رئیس جدید رسانه ملی ادامه داد: شما ببینید که چه حجمی از خصومت و موارد رسانه ای که برای تخریب ملت ایران و جوان ها و خانواده های ملت ایران تلاش می کنند که فرهن و هویت ملت ایران را تغییر بدهند که نوعی انتقام جویی از این ملت بزرگ و مقاوم است. پاسخگویی به این تخریب ها بر دوش صداوسیما و تک تک آحاد صداوسیماست. من شاید کسی باشم که ادعا نکنم ولی صداوسیما را به خوبی می شناسم و عمق میدان آن را می شناسم. بسیار قوی، با ابهت است و در انسان هایی است که در جای جای این رسانه کار می کنند. از استودیو ها و تصویربرداری ها گرفته تا افرادی که فرستنده ها را آماده می کنند. شاید من خیلی در حوزه تولید عمیق نشده باشما اما عمیق می شوم و به یکایک کارکنان رسانه احترام می گذارم.
وی تصریح کرد: برای گسترش و غنای صداوسیما کمک کرده و اقدام می کنم. این بار بر دوش انسان های رسانه ای است و موجب افتخار و مباهات است و در همه حوزه ها قابل طرح است. چه کاری وظیفه ماست؟ عمق بخشی به تولیدات و دین باوری و مواجهه هوشندانه با موضوعات اجتماعی، نگاه کرامت آمیز به تولیدات، پاسخگویی به نیاز مخاطبان، تولید و انتقال و انتشار با کیفیت بالا و تصویر جمال زیبای ملت ایران به دست ماست.
علی عسکری ادامه داد: حمایت و پشتیبانی از هنرمندان عرصه رسانه و خلق آثار بزرگ فیلم ها و سریال های فاخر از ماموریت های رسانه ملی است. معنای رسانه ملی در همکاری و تعامل با قوای سه گانه است. حمایت قاطع از دولت در دستیابی به اهداف نظام، پرهیز از سیاه نمایی های مرسوم، پرهیز از دو قطبی شدن جامعه، شکل دهی به مقاومت رسانه و کمک به دستیابی مردم ایران به اهداف خود از جمله اهداف رسانه ملی در دوره جدید خواهد بود.
گفتنی است در این مراسم، آیت الله رسولی محلاتی، محمدجواد لاریجانی، علی
لاریجانی، حسامالدین آشنا ، حسینی وزیر سابق فرهنگ و ارشاد، شجاعی کیاسری؛
عضو شورای نظارت بر صدا و سیما، علی اکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات مجمع
تشخیص مصلحت نظام، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام و هنرمندانی
همچون جمشید مشایخی، داریوش ارجمند، علی نصیریان و محمدعلی کشاورز حضور
دارند.
لاریجانی :"علیعسکری" انسانی خستگیناپذیراست/ وی میتواند چالشهای صدا و سیما را برطرف کندعلی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی با حضور در جلسه
آیین تکریم و معارفه رئیس سازمان صداوسیما با اشاره به آنکه بحث های خوبی
در این جلسه از سوی علی عسگری، سرافراز و پورمحمدی مطرح شده است با بیانی
طنز گفت: احساس می کنم مشکل آقای سرافراز همین پورمحمدی بوده است.
لاریجانی
ادامه داد: البته پورمحمدی معاون صداوسیما یک پدیده عجیب وغریب بوده که
مدیریتش هم مشکل است و از علی عسگری میخواهم یک جوری کار کنند که اگر خدا
عمری داد ده سال دیگر به این جا بیایم.
رئیس
مجلس با بیان اینکه یک سال و نیم پیش برای جلسه تودیع معارفه سرافراز به
اینجا آمدیم گفت: برای مدت کوتاه عمر مدیریتی وی بسیار تأسف می خوریم زیرا
وی یک انسان باهوش، با استعداد و آشنا به رسانه است و حدود 20 سالی است که
وی در رادیو و تلویزیون مشغول بکار است.
وی
در ادامه تصریح کرد: سرافراز در امور برون مرزی اقدامات خوبی را انجام
دادند و همین شبکه های مختلف را وی راه اندازی کرد و اگر اینکه چه مقدار
تأثیر در عالم گذاشته است را نمی دانم اما به صورت حرفه ای کار انجام شد و
طی این مدتی که ریاست سازمان صداوسیما را برعهده داشتند، اقدامات خوبی
انجام شد.
لاریجانی
بیان داشت: اما قدر و منزلت سرافراز نزد ما باقیست زیرا وی انسانی صحیح و
باوجدانی است و البته بنده از وی خواهش کردم که در صداوسیما بماند زیرا این
انسان ها سرمایه های رسانه هستند و عمر کوتاهی برای مدیریت وجود دارد که
باید بعداز آن در زمینه های دیگر از این اشخاص استفاده کرد.
رئیس
مجلس اظهار داشت:بنده تردید ندارم علی عسگری رئیس سازمان صداوسیما می
تواند چالش های موجود را که غیرطبیعی هم نیست برطرف کند زیرا این چالش ها
همیشه وجود داشته و می توان آن را با عقلانیت و پشتکار حل کرد.
وی
با تأکید بر اینکه علی عسگری از یک مدیریت توانایی برخوردار بوده و می
تواند این چالش ها را حل کند گفت: وی فردی باهوش، خستگی ناپذیر و دارای
روحیه مثبت اندیش است که هیچگاه از مسائل مکدر نمی شود و استعفا نخواهد داد
مگر آنکه شما به وی فشار بیاورید.
لاریجانی با بیان اینکه از مقام
معظم رهبری هم تشکر می کنیم که علی عسگری را به خانواده صداو سیما انتخاب
کردند، افزود: باید تبریک گفت که همیشه افرادی را از میان خانواده صداوسیما
برای ریاست سازمان انتخاب می کنند.
رئیس مجلس تصریح کرد: معتقدم
مسائلی را که علی عسگری برشمرد همان مسائلی بود که در حکم سرافراز از سوی
مقام معظم رهبری عنوان شده بود و اگر برای آن برنامه ریزی و اجرایی شود،
صداوسیما جایگاه بسیار رفیعی را پیدا خواهد کرد.
وی بیان داشت:
رادیو تلویزیون در ایران مسئله ای است که باید با مختصات خود به آن توجه
کنیم زیرا ممکن است در دنیا یک جریان سکولار وجود داشته باشد و می گویند
این رسانه نباید موضعی جدی داشته باشد اما ما این مبنا را در جمهوری اسلامی
ایران قبول نداریم.
لاریجانی اذعان داشت: رادیو تلویزیون یک سازمان
فراگیر و بسیار تأثیرگذار است و از نیروهای ارزشمندی تشکیل شده است که
دارای تجربیات خوبی هم هستند.
رئیس مجلس با بیان اینکه توجه به دین
مردم موضوعی مهم و دغدغه همه باید باشد گفت: هنرمندان و مدیران مردم را با
حقایق دینی آشنا کنند زیرا صداوسیما دستگاهی تأثیرگذار است.
وی
ادامه داد: باید این وجه را با زبان هنری مورد توجه قرار داد و هنرمندانی
مانند میرباقری کارهای فاخری را در یک دوره هایی انجام داده اند و این
سرمایه ای اثر گذار است که می تواند فرهنگ اسلامی و زوایای آن را به مردم
بشناساند.
لاریجانی اظهار داشت: باید در مورد تاریخ ایران و اسلام
سرمایه گذاری کرد و مقداری شما در رادیو تلویزیون دراین زمینه شل شده اید
که باید همت کنید زیرا این بخش، بخشی فرهنگ ساز و تمدن ساز است.
رئیس مجلس تأکید کرد: با همتی که علی عسگری دارد باید به این بخش به عنوان یک دغدغه نگاه کرد.
وی
با اشاره به حوزه نیازها و اولویت های کشور در حال کنونی بیان داشت: رهبر
معظم انقلاب امسال اولویت اصلی کشور را اقتصاد قرار دادند.
لاریجانی
خطاب به مدیران و مسئولان سازمان صداوسیما گفت: شما اگر در این زمینه اقناع نشوید نمی توان توقع داشت که کاری را در رادیو تلویزیون انجام دهید زیرا
این امر دستوری نیست و باید بحث های لازم خدمت شما صورت بگیرد.
رئیس
مجلس در ادامه تصریح کرد: نقص ما در حوزه اقتصاد است زیرا در حوزه منطقه
ای، جمهوری اسلامی ایران اقدامات خوبی داشته و با نگاهی به کشورهای نقش
آفرین در منطقه می توان متوجه شد که رفتارشان بسیار پر اشکال است اما کشور
ما بسیار با دقت در این زمینه کار کرده است.
وی بیان داشت: در حوزه بین الملل هم اقدامات خوبی شده و مسیر دقیقی طی شده است.
لاریجانی
با بیان اینکه حوزه اقتصادی و فرهنگ و حوزه اجتماعی تأثیرگذار است گفت:
اگر بخواهیم انقلاب اسلامی تأثیرگذار و قوی باشد باید اشکالات حوزه اقتصادی
را رفع کرده و آن را بشناسیم زیرا این حوزه مشکل اصلی کشور است.
رئیس مجلس تأکید کرد: رهبر معظم انقلاب با یک بررسی جامع به این نتیجه رسیدند که اولویت کشور در حال حاضر اقتصاد است.
وی
خطاب به مسئولان و مدیران صداوسیما بیان داشت: باید از نظر کیفیت و کمیت
کار شما نشان دهد که جهت گیری کشور به سمت کارآفرینی، تولید و رونق است و
این امر را در همان جلسات ابتدایی با سرافراز نیز تأکید قرار دادم.
لاریجانی
تصریح کرد: انگیزه مردم و سمت گیری های آنها باید به سمت تولید باشد و یک
جوان فارغ التحصیل به جای کار در یک اداره باید به سمت کارآفرینی حرکت کند
زیرا اکنون کشور در یک شرایط تا حدی رکودی بسر می برد.
رئیس مجلس
اظهار داشت: دولت و بخش های مختلف کشور برای رفع این رکود کار می کنند و
رادیو تلویزیون هم می تواند کمک بسیاری در این امر انجام دهد زیرا گاهی شما
روی بحث هایی تمرکز می کنید و درآن زمان بسیار اثرگذار می شوید.
وی
بیان داشـت: اگر می خواهید کشور در مقایسه با رقابت سنگین کشورهای دیگر و
منطقه ترقی کند و همچنین بر روی مسائل فرهنگی ساماندهی انجام شود باید حوزه
اقتصاد خود و ثروت دار شدن را ارتقا دهیم.
لاریجانی ضمن انتقاد
از شرایط وارداتی کشور گفت: علی عسگری ذهن اقتصادی دارد و می تواند با
استفاده از صاحب نظران و متخصصان در حوزه های مختلف برنامه ریزی جامعی را
انجام دهد و این یک وظیفه بسیار مهم در این مقطع از انقلاب است.
رئیس
مجلس با تأکید براینکه اکنون باید در کشور همگرایی بوجود آورد افزود: اگر
می خواهیم یک جهش اقتصادی در کشور داشته باشیم نباید روحیه یأس را در جامعه
بوجود بیاوریم و گاهی می بینم دریک آیتم خبری، 4 خبر متاثر کننده گفته می
شود که می تواند این امر بر روی روحیه مخاطب تأثیر منفی بگذارد.
وی
ادامه داد: اگر اشکالاتی هم در کشور وجود دارد باید دوز مناسبی را برای
این امر فراهم کرد، یک جامعه منقبض از لحاظ روحی نمی تواند جهش اقتصادی
داشته باشد.
لاریجانی خطاب به مسئولین صداوسیما تأکید کرد: شما
باید به جامعه روحیه و شادابی بدهید و درست است که ما در کشور مشکلاتی را
داریم اما باید همت کرد تا از این مشکلات عبور کنیم البته دوستان دررادیو و
تلویزیون توانسته اند از طریق طنز جامعه را بشاش کنند.
رئیس مجلس
با بیان اینکه طی این سالها گام خوبی دربخش سلامت برداشته شده است گفت: ما
در این زمینه گرفتاری عجیبی داشتیم و اکنون این موضوع و بحران حل شده و
اگر هم یک گوشه از آن دارای مشکل است نباید آن را آنقدر بزرگ کرد که تئوری
سلامت زیر سوال برود.
وی با اشاره به موضوع برجام در رادیو
تلویزیون نیز اظهار داشت: رادیو تلویزیون در فضای سیاسی با آرای مختلفی
مواجه است اما باید یک استراتژی مشخصی داشته باشد.
لاریجانی با
تأکید بر اینکه بنده با رادیو تلویزیون و موضوع هسته ای بیگانه نیستم اذعان
داشت: جمهوری اسلامی ایران در مسیر هسته ای قدم های آگاهانه برداشته است و
شاید در برخی ریزه کاری ها اشکالاتی هم وجود داشته باشد اما تصمیم اصلی
کشور این بود که مذاکراتی در زمینه هسته ای صورت بگیرد.
رئیس مجلس
ادامه داد: اینکه مسئله هسته ای را به یک جایی برسانیم تصمیمی عاقلانه و
داهیانه بود زیرا آنها می خواستند ما گرفتار تحریم ها بمانیم و ما ضمنا با
انجام محاسباتی این کار را انجام دادیم.
لاریجانی اظهار داشت: ما
در یک قسمتهایی نرمشهایی انجام دادیم که بسیار به ضرر کشور نبوده است و
حقایقی هم برای ما داشت، سه سال بر روی این مسائل با حضور در جلسات در سطوح
گوناگون بحث شده است.
رئیس مجلس اذعان داشت: اینکه عدهای از ابتدا
با موضوع برجام مخالف بودند و مخالفتهای آنها نیز مورد احترام است حال
این مخالفتها سیاسی و یا هر دلیل دیگری داشته باشد اما با توجه به این
اوصاف تمامی نظرات دیده شد و در نهایت برجام اتفاق افتاد.
وی ادامه
داد: حال سوال این است که باید از این برجام بهره برد و یا اینکه بار دیگر
در کشور دعوا به راه بیاندازیم؟ این سوال را باید رادیو تلویزیون برای خود
تحلیل کند.
لاریجانی خطاب به مدیران و مسئولان صدا و سیما گفت: شما
رادیو تلویزیون نظام هستید و این تصمیم را هم نظام گرفته است مانند بسیاری
از تصمیماتی که تا کنون گرفته شده است به طور مثال ما اکنون در سوریه در
حال انقلاب با تروریستها هستیم، حال چرا شما این موضوع را باز نمیکنید که
آیا حضور در سوریه خوب است یا خیر؟ و این کار را انجام نمیدهید لذا موضوع
هستهای هم همین طور است.
رئیس مجلس با اشاره به اینکه میتوان از
برجام استفاده کرد، بیان داشت: استفاده از برجام آن است که مردم را برای
انجام سرمایهگذاری در کشور امیدوار کرد و این که صدا و سیما دوباره
مناقشات را برجسته کند، فرصت را از کشور میگیرد لذا این انتخاب درستی
نیست.
وی لاریجانی ادامه داد: طرح مسائل و ایجاد چالش چه بهرهای
برای کشور دارد؟ یک زمانی بیان آنها لازم بود اگرچه بنده با بیان آن کیفیت
در رادیو تلویزیون موافق نبودم اما به هر حال سلیقه شما این بود و آن را
انجام دادید.
رئیس مجلس گفت: صدا و سیما باید یک نگاه ملی در مورد
برجام و یا هر موضوع دیگری داشته باشد که از آن برای ملت و جمهوری اسلامی
ایران بهره در پی داشته باشد، برجام یک سیری داشته و حال باید استفاده آن
را برد.
وی لاریجانی تاکید کرد: استفاده از برجام بدین معنا است که فضا آرام باشد تا برای سرمایهگذاری در کشور امیدوار کننده باشد.
رئیس
مجلس تصریح کرد: باید نگاهمان را ملی کرده و به مصلحت کشور اندیشید البته
شاید در قسمت هایی هم مشکلاتی به وجود بیاید و یا اینکه آمریکاییها
رفتارهای گستاخانهای از خود نشان دهند و در آنجا نظام هم موضعگیری کرده و
پاسخ میدهد و صدا و سیما نیز میتواند در آن قسمت پیگیر مسئله باشد اما
این موضوع بدان معنا نیست که مردم ناامید شوند.
وی با اشاره به
اینکه صدا و سیما شرایط سختتری در گذشته مدیریت کرده است، گفت: امیدوارم
علیعسکری که فردی خوشنام و با تجربهای در فضای رادیو و تلویزیون و سیاسی
کشور است بتواند به راحتی مسیر را برای این سازمان هموار کند و معتقدم
تمامی قوا مایلند که مسیر را برای شما هموار کنند.
رئیس مجلس در
ادامه افزود: در مورد همکاری با سایر قوا نیز معتقدم آنها میخواهند که
رادیو و تلویزیونی موفقی داشته باشیم و بنده از سوی مجلس میگویم که
علاقمندیم به صدا و سیما کمک کنیم.
وی تاکید کرد: مجلس بر این اساس
امسال 150 میلیارد تومان به بودجه رادیو تلویزیون اضافه شد و همچنین دو
درصد از بودجه دستگاهها به رادیو و تلویزیون کمک شد.
رئیس مجلس در
پایان خاطرنشان کرد: سازمان صدا و سیما سازمان مهمی است و نقش مهمی نیز در
کشور دارد و باید به سمتی برود و وظیفه همگرایی بیشتر فراهم کند و همه در
این زمینه باید به صدا و سیما کمک کنند.