لرستان؛

کاهش تنوع زیستی جنگل‌های زاگرس

‌عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: ناهمگنی رویشگاه‌ها می‌توانند در ناهمگنی شدت آلودگی درختان تاثیرگذار باشند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ توکلی افزود: در سال‌های اخیر در استان فارس روی درختان بلوط آفت Chrysobothris parvipunctaجمع‌آوری وشناسایی است.

وی گفت: لاروهای این خانواده بیشتر روی گیاهان چوبی و در زیر پوست آنها فعالیت می‌کنند. درختان بلوط از میزبان‌های اصلی این گونه‌ها هستند.

توکلی با بیان اینکه در زمینه دشمن طبیعی این چوبخوار اطلاعاتی در دسترس نیست، افزود: تنوع زیستی جنگل‌های زاگرس از جمله تنوع زیستی جانوری مانند تنوع پرندگان در دهه‌های اخیر کاهش زیادی داشته و باعث به هم خوردن چرخه‌های حیاتی و شیوع سوسک‌های چوبخوار و سایر آفت‌ها شده‌اند.

این پژوهشگر منابع طبیعی گفت: در مطالعاتی که بر روی بلوط‌های دشت برم صورت گرفت، بر روی 89.2 درصد از درختان خشکیده، آثار فعالیت آفات که عمدتاً حشرات چوبخوار بودند، مشاهده شد.

وی افزود: محققین زیادی معتقدند بین شیوع بیماری زغالی و فراوانی سوسک‌های چوبخوار شاخک بلند رابطه وجود دارد. آفات چوبخوار و پوست‌خوار جزو آفات ثانویه با درجه دوم هستند، یعنی در حالت عادی خسارت زیادی وارد نمی‌کنند، اما به دنبال یکسری شرایط از جمله حادث شدن خشکسالی و استرس رطوبتی و در نتیجه آن ضعیف شدن درختان، خسارت این آفات شدید بوده و جنبه اقتصادی پیدا می‌کند.

توکلی گفت: به‌طور کلی می‌توان گفت، ناهمگنی شرایط توپوگرافیک رویشگاه و تنوع خصوصیات ساختار توده از جمله عواملی هستند که می‌توانند در ناهمگنی شدت آلودگی درختان به سوسک‌های چوبخوار تاثیرگذار باشند.

انتهای پیام

برچسب ها: کاهش ، تنوع ، زیستی ، جنگل ، لرستان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.