همه چیز درباره "تب شالیزار"

تب شالیزار از اردیبهشت تا زمان برداشت محصول این بیماری در استان مازندران شایع‌تر است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، فرهنگ بابامحمودی اظهارکرد: تب شالیزار بیماری مشترک بین انسان و حیوان است که جانوران مهره‌دار و پستانداران این میکروب را از طریق کلیه در محیط دفع می‌کنند.

وی تصریح کرد: این میکروب در برکه‌ها، در مزارع برنج و جویبارها رها می‌شود اما شایع‌ترین نوع آن در مزارع برنج است.

مدیر گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه تب شالیزار بیشتر در مزارع برنج دیده می‌شوند، اظهار کرد: از اردیبهشت تا زمان برداشت محصول این بیماری در استان مازندران شایع‌تر است.

بابامحمودی با بیان اینکه این بیماری در اثر خراشیدگی دست، پا و آلودگی آب و خاک به بدن وارد می‌شود، گفت: شست‌و‌شو بینی، دست و پا با آب‌های آلوده این میکروب را نیز به بدن انسان‌ها هدایت می‌کند.

وی افزود: صیادان، معدنچیان، قصابان و افرادی که با دام سروکار دارند میزبان این بیماری هستند.

مدیر گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به علائم این بیماری، اظهار کرد: این بیماری علائمی چون تب بالا به صورت ناگهانی، دردهای عضلانی به ویژه درد کمر، سردرد، ساق پا و پشت چشم دارد و در 90 درصد موارد نیز فرد بیمار بدون هیچگونه عارضه‌ای بهبود پیدا می‌کنند.

بابامحمودی با بیان اینکه 10 درصد از بیماران به نوع شدید تب شالیزار مبتلا می‌شوند، خاطرنشان کرد: در این وضعیت علاوه بر عوارض گذشته، گرفتگی کبدی، زردی چشم، تنبلی و نارسایی کلیه، دفع نامناسب، بالارفتن سموم بدن، کاهش پلاکت خون، گرفتگی ریوی و خونریزی مغزی نیز به عوارض‌های آن افزوده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه این بیماری در سال 82 در مازندران شناسایی شد، گفت: برای تشخیص این بیماری علاوه بر آزمایش خون، آزمایش اختصاصی نیز از فرد بیمار گرفته می‌شود.

مدیر گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه یکی از شیوه‌های بسیار مناسب برای تشخیص این بیماری آزمایش «ام ای تی» است، اظهار کرد: زمان بهبودی و درمان این بیماری یک هفته است.

بابامحمودی تاکید کرد: برای این بیماری واکسنی وجود ندارد و بهترین راه پیشگیری دانش بشر است.

وی با توصیه به کشاورزان برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری، گفت: کشاورزان و افرادی که با دام، آب و خاک در ارتباط هستند علاوه بر فعالیت در زمان کار با چکمه از بطری برای نوشیدن آب استفاده کنند و در صورت ایجاد خراشیدگی ابتدا آن را ترمیم کرده و سپس به فعالیت خود ادامه دهند.

مدیر گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در پایان تاکید کرد: اگر افراد با درد عضلانی، سردرد، کوفتگی، بیحالی، تب شدید روبه‌رو شدند به نزدیکترین مرکز بهداشتی مراجعه کنند تا مشکل آنها برطرف شود.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.