این قطعه موسیقی برای هزار سال گم شده بود

محققان دانشگاه کمبریج موفق شدند، رپرتوار مربوط به یک قطعه را که از قرن ۱۱ میلادی گم شده بود، بازسازی کنند.

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محققان دانشگاه کمبریج موفق شدند، رپرتوار مربوط به یک قطعه را که از قرن ۱۱ میلادی گم شده بود، بازسازی کنند. نام این رپرتوار «نغمه‌های تسلی» است و بازنویسی قرون وسطایی از قطعه طولانی موسیقایی فیلسوف رومی «بوئتیوس» است که نام اصلی آن «تسلی فلسفه» است.

اصل این قطعه بازسازی شده حدود یک ساعت است که بخش کوتاهی از آن را در می‌توانید در ویدئو انتهای خبر بشنوید. بازسازی این قطعه توسط محققان دانشگاه کمبریج پروژه‌ای سخت و طاقت فرسا بوده که چندین سال زمان برده است؛ کاری که نیازمند بازخوانی و تطبیق نئوم‌ها یا سمبل‌های موسیقایی قرون وسطایی با نت‌های موسیقی مدرن بوده است.

به قطعه موسیقی که برای هزار سال گم شده بود، گوش کنید

در واقع بازسازی این قطعه موسیقی مدیون پیدا شدن یک نسخه خطی بوده که مربوط به قرن ۱۱ میلادی می‌شده که از دانشگاه کمبریج ربوده شده بوده و برای بیش از یک و نیم قرن تصور بر آن بود که به کلی از میان رفته است.

«سم بارت» موسیقیدان برجسته دانشگاه کمبریج دو دهه مشغول تحقیق و بررسی بر روی نشانه‌ها و تکنیک‌های به کار رفته در این قطعه بوده است؛ اما نیمه گم شده اجازه تمام شدن این پروژه را نمی داده است تا آنکه در ‌‌نهایت مشخص شد، این نیمه گم شده از قطعه از سال ۱۸۴۰ در کتابخانه‌ای در آلمان بیکار افتاده بوده است.

با پیدا شدن این نیمه بارت موفق به بازسازی ۸۰ تا ۹۰ درصد ملودی این قطعه می‌شود و با همکاری Sequentia یک گروه کر متخصص در موسیقی قرون وسطایی، اثر موسیقی پدید آمده از تحقیقات خود را می‌شنود و آن را اصلاح و تکمیل می‌کند. در واقع بازسازی این اثر حاصل تلفیقی از دانش موسیقی با جامعه‌شناسی قرون وسطایی بوده و بارت آن را «اصالتا شورانگیز» تلقی می‌کند.

امروز ۲۳ آوریل قرار است، Sequentia اثر موسیقایی «نغمه‌های تسلی» را در Pembroke College Chapel دانشگاه کمبریج اجرا کند. پس از تقریبا هزار سال این نخستین اجرای زنده از این اثر موسیقی است.

منبع: تابناک

انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار