فوربز: چرا عربستان نمی گذارد بهای نفت از 40 دلار فراتر رود؟/ تضعیف اقتصاد آمریکا یا روسیه؟

وبسایت فوربز در گزارشی به بررسی علل بی میلی عربستان به افزایش بهای نفت به بالای 40 دلار پرداخت.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ وبسایت فوربز در گزارشی نوشت: عربستان سعودی پیش از آغاز نشست دوحه (که قرار است امروز برگزار شود) پیام روشنی برای بازارهای نفتی دارد. این کشور مانع از هرگونه کاهش تولید نفت می شود. این بدان معناست که عربستان از فراتر رفتن بهای نفت به بالای 40 دلار حمایت نخواهد کرد. چرا؟ "زیرا بازار نفت بی ثبات است." این دلیلی است که عربستان سعودی بیان می کند. در زیر دلایل مختلفی که مفسران در خصوص این اقدام عربستان بیان کرده اند، مطرح شده است:

به نوشته فوربز، اولین نظریه این است که عربستان سعودی قصد دارد بهای نفت را زیر 40 دلار نگه دارد تا در کوتاه مدت بر فعالان حوزه نفت شیل آمریکا فشار وارد کند و در طولانی مدت کنترل بازارهای نفتی را بدست بگیرد. 

نظریه دوم این است که عربستان سعودی وارد یک جنگ اقتصادی تمام عیار شده است تا اقتصاد آمریکا را تضعیف کند. یکی از مفسران در این خصوص گفت: برنامه عربستان این است که اقتصاد آمریکا را در هم بشکند. این کشور اقتصاد خود را به بهای پایین نفت وابسته کرده است و سالهاست که آن را ثابت نگه داشته است. حالا اجرای فاز دوم این طرح نزدیک است: کاهش سریع تولید نفت. این مسئله اقتصاد آمریکا را از هر جنبه نابود خواهد کرد. 

به نوشته فوربز، مشکل این دو نظریه این است که عربستان سعودی و آمریکا مدتهاست که متحدان دیرینه حوزه های اقتصادی و سیاسی بوده اند. چرا عربستان سعودی باید این رابطه را با بیرون راندن فعالان حوزه نفت شیل آمریکا از بازار کار یا با اعلام جنگ اقتصادی تمام عیار علیه آمریکا به خطر بیاندازد؟

در ادامه این گزارش آمده است: این مسئله درواقع پایه و اساس نظریه سوم است: عربستان سعودی و آمریکا با یکدیگر متحد شده اند تا به منظور تضعیف گروه تروریستی داعش و روسها، بهای نفت را در سطح پایین نگه دارند. یک مفسر دیگر معتقد است: سعودی ها تولید نفت را افزایش داده اند تا اقتصاد روسیه را نیز تضعیف کنند که درواقع هدف اصلی آنهاست. آنها این اقدام را با همکاری آمریکا انجام داده اند. آمریکا در ازای آن برای عربستان سعودی به منظور مقابله با ایران، سلاح فراهم می کند. روسیه نیز به زودی تسلیم می شود و همه چیز را در اوکراین رها می کند و با آمریکا به توافق می رسد. 

مفسر دیگری اعلام کرد: سعودی ها در حال حاضر به فعالان حوزه نفت شیل آمریکا اهمیتی نمی دهند. آنچه به آن اهمیت می دهند روسیه و ایران است که از گروه هایی که رژیم آنها را بی ثبات می کند، حمایت می کنند. پایین نگه داشتن بهای نفت به آمریکا کمک می کند و مانع حمایت روسیه و ایران از این گروه ها می شود. 

این درحالیست که مفسر دیگری اعلام کرد: بهای نفت به عربستان سعودی بیش از روسیه آسیب می زند. صادرات نفت روسیه 40 درصد از بودجه این کشور را تأمین می کند؛ اما صادرات نفت عربستان بیش از 95 درصد از بودجه این کشور است. 

وبسایت فوربز در پایان نوشت: درحالی که مشخص نیست کدامیک از این نظریه ها نشاندهنده هدف عربستان از بی میلی به افزایش بهای نفت به بالای 40 دلار است، مسلم است که نوسانات در بازار نفت ادامه دارد و این مسئله کار را برای سرمایه گذاران حوزه نفت دشوار می کند.

انتهای پیام/




اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار