ديجيتال‌سازي آثار،اسناد ومنابع مطالعاتی در کتابخانه مرکزي آستان قدس رضوي

بیش از 2 ميليون و 800 هزار سند در کتابخانه مرکزي آستان قدس رضوي دیجیتال سازی شده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی ،رئیس ادارۀ مخطوطات سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: در سالي که گذشت، بالغ بر 2 ميليون و 800 هزار فريم از نسخه‌هاي خطي، چاپ سنگي، قرآن و جزوات خطي، اسناد، نقشه و مجلات و روزنامه‌ها، در گنجينه مخطوطات آستان قدس رضوي به روش‌هاي مختلفي اسکن و ديجيتال‌سازي شد.

حجت الاسلام نوری نیا افزود: در این میان، بيش از 122 هزار فريم از قرآن‌هاي خطي نفيس تصويربرداري شده؛ از اسناد اين مرکز، بيش از 13 هزار و 300 فريم تصويربرداري شده و ديجيتال‌سازي جزوات در سال گذشته، افزون بر يک هزار و 500 فريم بوده است.

وي با اشاره به ديجيتال‌سازي روزنامه‌ها و مجلات تصريح کرد: بيش از يک ميليون و 67 هزار فريم سال گذشته از مجلات تصويربرداري شده، و بالغ بر 44 هزار و 700 فريم مربوط به تصويربرداري روزنامه‌هاست.

رئیس ادارۀ مخطوطات سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی به اقداماتی که در راستای حفاظت هرچه بيشتر منابع ارزشمند موجود در سازمان انجام شده، اشاره و خاطرنشان کرد: از منابع موجود در سازمان، بالغ بر 4 هزار فريم، نسخه پشتيبان ديجيتال تهيه شده، بخش زيادي از فايل‌هاي ديجيتالي به دستگاه حافظه سازماني انتقال یافته و نزديک به 2 ميليون و 600 هزار فريم از فايل‌هاي ديجيتالي‌شده، مورد بازبيني قرار گرفته است.

حجت الاسلام نوری نیا گفت:فايل‌هاي ديجيتالي تهيه‌شده به صورت‌هاي مختلف و با دستگاه‌هاي متعددي ايجاد شده است که از جمله آن، مي‌توان به بيش از 2 هزار فريم اسکن عکس رنگي و سياه و سفيد، و بيش از 1 ميليون و 300 هزار فريم تهيه تصوير با دوربين‌هاي نصب‌شده روي دستگاه‌ها اشاره کرد.

وی با اشاره به اینکه دانش دیجیتال‌سازی، توسط کتابخانه‌ آستان ‌قدس رضوی بومی شده است، تصریح کرد: بخش میکروفیلم کتابخانه مرکزی آستان‌قدس، از سال 1351 کار خود را با تهیه میکروفیلم از نسخه‌های نفیس شروع کرد و از سال 1388 تاکنون به طور گسترده در حال دیجیتال‌سازی است.

رئیس ادارۀ مخطوطات سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی خطاب به مجموعه‌دارها و کتابداران سراسر کشور اعلام کرد: در راستای توسعه منابع نفیس و دیرپای فرهنگ غنی اسلامی و حفاظت و نگهداری از میراث مکتوب بشری، کتابخانه مرکزی آستان ‌قدس رضوی طرحی را از سال 1391 به اجرا درآورده که در راستای آن مجموعه‌های خطی و چاپ‌سنگی را به طور رایگان دیجیتال‌سازی می‌کند.

حجت الاسلام نوری نیا افزود: در جریان این امر، تمام هزینه‌ها حتی انتقال منابع، با هزینه این سازمان انجام می‌گیرد و در نهایت یک نسخه دیجیتال از این منابع، جهت استفاده محققین در کتابخانه مرکزی آستان‌قدس‌رضوی حفظ می‌شود.

انتهای پیام//

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.