بیست و پنج سال نگهداری اشیای عتیقه تقلبی در موزه ملی + فیلم

بعد از گذشت حدود بیست و پنج سال از آن عملیات گسترده مدیر عامل موزه‌های کشور با اعلام خبری رسانه‌ها و دوستداران میراث فرهنگی را شوکه کرد.

بیست و پنج سال نگهداری اشیای عتیقه تقلبی در موزه ملیبه گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اوایل دهه هفتاد در یک عملیات گسترده با همکاری وزارت اطلاعات و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، تعداد زیادی اشیای عتیقه از قاچاقاچیان و افرادی که به نظر می‌رسید نباید مالک اشیای باستانی خاصی طبق قانون باشند، کشف و در طبقه زیرین ساختمان موزه ملی ضبط شد.

از آن سال بسیاری از مالکان این اشیاء نسبت به دارایی‌های تاریخی خود به صورت قانونی اقدام کردند و عده ای که قانون مالکیت این اشیاء را برای بعضی مالکان تایید می کرد، موفق به دریافت ابزار تاریخی خود شدند و عده ای هنوز نتوانستند این اشیاء را از سازمان میراث فرهنگی پس بگیرند؛ چرا که به جز اشیایی که زیر خاک بودن آن ها منجر به نابودی آن ها می شود، مانند (کاغذ، چوب و ...) و می‌تواند نسل‌ها دست به دست شوند، بقیه آثار، جزو آثار ملی محسوب می شوند.

بسیاری از اشیای مکشوفه در آن سال ها در دستان قاچاقچیان بوده که طبق قانون با آن ها برخورد شده و اشیای آن ها ضبط شده است.

اما بعد از گذشت حدود بیست و پنج سال از آن عملیات گسترده، مدیر عامل موزه های کشور با اعلام خبری رسانه‌ها و دوستداران میراث فرهنگی را شوکه کرد. خبری که نشان از تقلبی بودن سی تا چهل درصد اشیای کشف شده را از قاچاقچیان در آن روزها می‌داد.

کارگر، مدیر عامل موزه‌های کشور در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: سال‌ها این اشیای عتیقه در طبقه زیرین ساختمان موزه ملی نگهداری می‌شد و فضایی حدود دو هزار متر را اشغال کرده بود که این فضای اشغال شده اجازه به نمایش در آوردن دیگر آثار مربوط به این موزه را نمی‌داد.

وی در ادامه افزود: پس از بررسی‌های انجام شده مشخص شد سی یا چهل درصد آثار ضبط شده در موزه ملی تقلبی بوده است و قرار است این اشیای تقلبی از غیر تقلبی جدا شده و به مخزن موزه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در استان خراسان رضوی منتقل شوند و فضای زیرین این ساختمان نیز برای به نمایش در آوردن آثار موزه ملی آزاد شود. 

فضایی که مدت‌هاست موزه ملی انتظار آن را می‌کشد تا برای به نمایش درآوردن دیگر آثار ملی آزاد شود.

مشخص شدن تقلبی بودن حدود نیمی از آثار کشف شده در دهه هفتاد بعد از بیست و پنج سال، نشان‌دهنده بی‌اهمیت بودن موضوع برای مدیریت موزه‌ها در دوره‌های گذشته است. چرا که مدیر عاملان سابق موزه کشور حتی سری هم به این اشیای ضبط شده در این ساختمان نزده اند، چه برسد به بررسی تقلبی بودن یا نبودن آن‌ها.

اگر خیلی راه دور نرویم در دوره قبلی مدیریت موزه‌های کشور تقریبا هر سال یکبار عوض می‌شد و این امر حتی اجازه جایگیری مدیر جدید برای رصد موضوعات و چالش‌های مختلف موزه‌ها را به آن‌ها نمی‌داد.

به نظر می‌رسد ساختن موزه‌ای با عنوان موزه اشیای تقلبی و نمایش آثار تقلبی کشف شده، می‌تواند دوستداران میراث فرهنگی را با اشیای تقلبی و تفاوت آن‌ها با آثار اصلی آشنا کند.

چرا که نگهداری این اشیاء در نوع خود می‌تواند جذاب باشد و به جای معدوم کردن آن‌ها، مردم را با انواع تقلبی اشیای عتیقه آشنا می‌کند.


لینک دانلود

گزارش از: پوریا سلیمان زاده


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۷ ۲۹ فروردين ۱۳۹۵
بعضی ها معتقدند روش های نخ نما همیشه کار سازه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۴۳ ۲۹ فروردين ۱۳۹۵
سازمان میراث فرهنگی باید به وزارت خانه تبدیل بشه چرا مسولان اینقد بی خیال اند؟؟!!چرا اشیا عتیقه ما تو موزه های انگلیس فرانسه آمریکا باشه جای تاسف و خجالته مسولان تا کی خفتن و خیانت؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۸ ۲۸ فروردين ۱۳۹۵
هر دم از اين باغ خبري ميرسد خخخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۶ ۲۸ فروردين ۱۳۹۵
اقا هر چی هستن بدین موزه استان ایلام..خدا وکیلی تنها اثار باستانی موزه ایلام خود مامورین اونجا هستن دیگه هیچی اونجا نیست نمیشه اسمشو موزه گزاشت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۸ ۲۸ فروردين ۱۳۹۵
سلام.به نظر من عامی و بیسواد جابه جا شده.مدیران قبلی پاسخگو باشن.چطور میشه بدون کارشناسی تعداد عتیقه تو موزه ملی جا بگیره....بردن یه ابم روش.
United States of America
ناشناس
۱۷:۴۳ ۲۸ فروردين ۱۳۹۵
احتمالا اشیای کشف شده اصلی بوده ، بعدا تو موزه عوض شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۶ ۲۸ فروردين ۱۳۹۵
شاید استراتیژی برای دزدیدن اصلیه باشه از ما گفتن
Germany
ناشناس
۱۵:۲۸ ۲۸ فروردين ۱۳۹۵
اینم ترفند جدید
Malaysia
ناشناس
۱۴:۱۲ ۲۸ فروردين ۱۳۹۵
بجای معدوم نمودن آنها را بدهید به موزه های تازه تاسیس و فاقد شیء اصلی تا مردم آن مناطق بیشتر با اشیاء تقلبی آشنا شوند و از طرفی هم باعث رونق و درآمد برای موزه های خالی و عاری از اشیاء اصلی و یا تقلبی کشور میشود
Germany
ناشناس
۱۱:۰۴ ۲۸ فروردين ۱۳۹۵
به نظر میرسه عتیقه هم در اثر مرور زمان تقلبی میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۹ ۲۸ فروردين ۱۳۹۵
به بهانه تقلبی از موزه خارج نشه.بعد توی یه کشور خارجی بفهمن اصله و این ترفندی برای خارج کردنش بوده
مسئولین رسیدگی کنن تا جلوی تخلف احتمالی گرفته بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۳ ۲۸ فروردين ۱۳۹۵
بزارین همونجا باشه چون داره عتیقه میشه کم کم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۰ ۲۸ فروردين ۱۳۹۵
خسته نباشن
Iran (Islamic Republic of)
بکو
۰۰:۱۰ ۲۹ فروردين ۱۳۹۵
آقای کارگر خودش جز مدیران سابق این موزه بوده با 10 سال مدیریت خخخخخ واقعا که!!!