باشگاه خبرنگاران گزارش می‌دهد؛

پسران در تولد از دختران پیشی گرفتند/روند کاهش جمعیت کشور روبه بهبود است

طبق آخرین آمار سازمان ثبت احوال کشور، ولادت نوزادان پسر در سال94 از دختران بیشتر بوده است.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تا چند سال پیش شعار" فرزند کمتر و زندگی بهتر" خیلی شنیده  می شد و این روند ادامه داشت تا چند سال اخیر که دیگر این شعار کاربرد نداشته و تبدیل به " فرزند بیشتر و زندگی شادتر " شده است زیرا روند  کاهش جمعیت سیر نزولی شدیدی یافته که باعث شده تا کشور با بحران جمعیت جوان در سال
های آتی مواجه شود و درواقع جمعیت کهنسال بیشتر از جوان باشد. 

*تمایل به تک فرزندی بیشتر است

طبق آمارهای موجود بیشترخانواده های ایرانی حداکثر دارای دو فرزند بوده و این آمار در نقاط شهری نیز متفاوت بوده  اما در جوامع روستایی به دلیل تفاوت در نوع زندگی تمایل به داشتن فرزند بیشتر دیده می‌شود در حالی که در جوامع شهری و مدرنیته امروزی  اکثر زوج های
جوان به تک و یا حداکثر دو فرزندی روی آورده اند.

علی اکبر محزون مدیر کل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار داشت: براساس آماری که از 33.3 درصد جمعیتی که مورد مطالعه قرار گرفته، در
نقاط شهری14.7 درصد بدون فرزند، 19.9درصد یک فرزند و22.5 درصد دو فرزند بوده و همچنین در نقاط روستایی 13.9 درصد بدون فرزند، 16.4درصد دارای یک فرزند و16.7 نیز دارای دو فرزند هستند. 

با توجه به آمار بالا می توان این چنین نتیجه گرفت که یک سوم خانواده های ایرانی تک فرزند بوده و از میانگین کشوری نیز بالاتر است و باتوجه به آمارهای فوت در کشور هنوز هم جای نگرانی وجود دارد. 

*افزایش سن ازدواج و تاخیر در فرزند آوری

باتوجه به شرایط مختلف جوامع امروزی از جمله مسائل اقتصادی باعث شده تاجوانان دیرتر به فکر ازدواج افتاده که یکی از پیامدهای آن تاخیر در فرزندآوری و بدنبال آن پدیده تک فرزندی است. 

علی اکبر محزون مدیر کل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور در یک سایت خبری می گوید:سن ازدواج بالای30 سال برای زنان از6.3 دهم به14.5 درصد رسیده که این آمار در کلان شهرها افزایش یافته است. 

بسیاری از خانم ها ازدواج را مانعی بر سر راه تحصیل و پیشرفت خود دانسته و برای آقایان هم مشکلات اقتصادی و مالی سدی بر سر راه ازدواج بوده که نتیجه آن افزایش سن ازدواج و در نهایت افزایش سن در باروری شده و در این بین سهم فرزند آوری مادران بیش از30 سال،40 درصد است.


محزون مدیر کل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور در یک سایت خبری معتقد است: براساس آمار سال گذشته41.3 درصد فرزند آوری در نقاط شهری برای مادران بالای30 سال بوده واین سهم در نقاط روستایی 35.3درصد است همچنین مادران30 تا34 ساله با25.6 درصد، 20تا24 ساله با21.7درصد و 31.4 درصد مربوط به گروه سنی25 تا29 بوده است.

براساس آمار گروه سنی25 تا29 سال بیشترین سن فرزند آوری را در سال94 در کشور داشته است.

*پسران از دختران سبقت گرفتند

طبق آخرین آمار سازمان ثبت احوال کشور، ولادت نوزادان پسر در سال94 از دختران بیشتر بوده یعنی در مقابل هر100 واقعه ولادت ثبت شده دختر، رقمی حدود105.6 واقعه ولادت پسر
به ثبت رسیده است. 

گفتنی است؛ آمار بیشترین ولادت به ترتیب مربوط به استان های تهران، خراسان رضوی، خوزستان و سیستان بلوچستان بوده و کمترین آمار ولادت را به ترتیب استان های ایلام، سمنان، کهگیلویه و بویر احمد و خراسان جنوبی به خود اختصاص داده اند. 

همچنین استان های تهران با29.6، اصفهان با29.1 و فارس با28.9 سال دارای بیشترین میانگین سن مادران بوده و سیستان بلوچستان با24.7، گلستان با27.4 و اردبیل با27.6 سال دارای کمترین میانگین سن برای مادران در ولادت ها است. 

*هنوز جای امیدی وجود دارد

براساس آخرین آمار سازمان ثبت احوال کشور در سال 94جمعیت ایران از 79 میلیون نفر گذشته است و اگر این روند با توجه به ظرفیت های بالای کشور در چهار چوب یک مدیریت صحیح و
با استفاده از فرهنگ سازی، سیاست های تشویقی و تغییر نگرش ها در سبک زندگی و مهم تر از آن رفع موانع ازدواج و در نهایت کاهش سن باروری و افزایش میزان ولادت ها بکار گرفته شود، می تواند در روند رشد جمعیت بسیار تاثیر گذار باشد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۷ ۲۷ دی ۱۳۹۶
فرزند کمتر زندگی بهتر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۲۴ ۲۱ فروردين ۱۳۹۵
تک فرزندی یعنی فروپاشی خانواده

نداشتن خواهربرادر

نداشتن عمو،عمه،دائی،خاله

گرم نبودن کانون خانواده

احساس تنهایی فرزند

به نظرمن والبته جدای از مشکلات
میزان فرزند۴یعنی دودختردوپسر که درآینده فامیل به طورکامل تشکیل شود

البته این فرض محال است.

اماشایدشخصی پیداشودکه به خدااعتقادواعتمادکامل داشته باشد
-
ناشناس
۱۳:۲۱ ۰۸ آبان ۱۳۹۶
شما لطف کن دست توجیب مبارک کن هزینه ها رو بپرداز بعد بیا نظر بده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۳ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
یعنی دعوا سرارث ومیراث پدرومادر یعنی نخوری یعنی فقر یعنی افسردگی و...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۵ ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹
بنظرم یکی خودش تنها باشه پولدارباشه ارث بهش برسه خودت خوشبخت باش تنها باش ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۰ ۱۸ فروردين ۱۳۹۵
خدا کنه مردم عقلشون سر جاشون باشه و حواسشون باشه و الکی با این اوضاع نا بسامان اقتصادی بفکر افزایش تعداد فرزندان نباشند..
بهترین میزان جمعیت برای ایران پنجاه میلیون نفر هستش..
فرزند کمتر زندگی بهتر..
به امید روزی که مردم رعایت کنن و دوباره تعداد جمعیت ایران به پنجاه میلیون نفر کاهش بیابد
آخرین اخبار