ماهی در حین سرخ شدن به میزان زیادی مواد مغذی و مفید خود را از دست می دهد و احتمال بروز امراض قلبی را تا ۵۰ درصد افزایش می دهد.

به گزارش  خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ ماهی یکی از انواع غذاهای بسیار پر خاصیت و مفید می باشد.که در کشور ما بیشتر افراد آنرا یک غذای زمستانی می دانند و با شروع فصل گرم سال رغبت خانواده ها به خوردن غذاهای پرکالری کم می شود.و متاسفانه برخی از افراد نیز بخاطر بوی زخم ماهی هیچ گاه از خوردن این غذای دریایی لذت نمی برند.

ماهی قزل آلا مثل چیپس برای قلب ضرر دارد!
ماهی قزا آلا انواع مختلفی دارد که می توان به قزل خالدار، قزل رنگین کمانی، قزل خال قرمز و قزل دریاچه خزر اشاره کرد.که قزل خال قرمز مرغوب ترین و قزل رنگین کمانی پرفروش ترین انواع این ماهی می باشد.

قزل رنگین کمانی به دلیل سازش بهتر با محیط از نظر اقتصادی در جایگاه بالایی قرار دارد و هم اکنون به صورت پرورشی تکثیر می شود.این ماهی کمی لاغرتر و کم بنیه تر از انواع قزل دریایی است.قزل خال قرمز رودخانه ای نیز کوچک تر و ارزان تر از انواع قزل دریایی است ولی گوشتی بسیار لذیذ و خوش خوراک دارد.

جالب است بدانید که براساس تحقیقاتی که روی ۳۰ نوع ماهی برای نخستین بار در شیراز انجام شد، بیشترین میزان امگا3 درماهی قزل آلا یافت شد و همین امر سبب شد که قزا آلا به بمب امگا 3 معروف شود.

این اسید چرب، خستگی، درد عضلانی، خشکی و خارش پوست، سردرد، بی خوابی، شکنندگی مو و ناخن ها و عدم تمرکز را کاهش می دهد و برای التیام بیماری های قلبی ـ عروقی، رماتیسم مفصلی، آسم و کاهش التهاب آرتریت روماتوئید موثر است و در زنان باردار از طریق گردش خون به جنین رسیده و موجب رشد مغزی و افزایش ضریب هوشی نوزاد می شود.

قزل آلا به عنوان منبعی سرشار از پروتئین، در دستگاه گوارش به آسانی هضم و جذب می شود.عنصر « روی » موجود در آن در رشد کودکان و در تنظیم بلوغ جنسی نوجوانان تاثیر به سزایی دارد و مصرف آن در دوران رشد باعث جلوگیری از کوتاهی قد می شود.بد نیست بدانیم بیشترین میزان امگا3 در سر و کبد این ماهی وجود دارد.

قزل آلا را کبابی کنید
متاسفانه یکی از عادت های غلط غذایی ما ایرانی ها سرخ کردن ماهی می باشد.بهترین شیوه طبخ قزل آلا قرار دادن آن در فر، یا کبابی کردن آن است.گفته می شود، بهتر است بدانید که ماهی زمانی که سرخ می شود به اندازه چیپس برای سلامت قلب خطرناک است.ماهی در حین سرخ شدن به میزان زیادی مواد مغذی و مفید خود را از دست می دهد و احتمال بروز امراض قلبی را تا ۵۰ درصد افزایش می دهد و به دلیل جذب روغن موجب اضافه وزن می شود.

به خانم های باردار و همچنین خانم هایی که قصد دارند به زودی باردار شوند و کودکان زیر 6 سال توصیه می شود از قزل آلای رودخانه ای استفاده نمایند زیرا همچنین قزل آلای پرورشی در مقایسه با انواع رودخانه ای و دریایی، ید کمتری دارد ولی به دلیل سطح پایین جیوه، مصرف آن برای این دسته از افراد می تواند خطرناک باشد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
رها شمسی
۱۶:۲۵ ۱۵ تير ۱۳۹۹
عالی بود من که تاحالا چیزی‌ از‌ قزل الا نمیدونستم حالا میدونم فقط یه سوال چه وزنی برای ماهی قزل‌آلا مناسبه
Iran (Islamic Republic of)
ناهید
۰۶:۲۸ ۳۱ فروردين ۱۳۹۹
کاش در تیتر اشاره به ماهی سرخ شده می کردید بهتر بود
Iran (Islamic Republic of)
Kabir
۱۰:۲۸ ۱۸ آذر ۱۳۹۸
سلام ببخشید من سوالی داشتم ماهی قزل آلا خریدم کوشت اون متمایل به زرد کم رنگ است آیا مشکلی ندارد. ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۲۵ ۲۷ مهر ۱۳۹۸
مسخره بود
Iran (Islamic Republic of)
مهدی زارع
۰۰:۵۲ ۱۱ شهريور ۱۳۹۸
سلام، جالب بود ،استفاده کردم ولی درابتدا ی متن کمی سردرگم بودم. ممنونم. یک سوال که پرسیده شده اما جواب ندادید. چه وزنی برای ماهی قزل آلا مناسب است؟
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
امید
۰۸:۵۳ ۰۶ مرداد ۱۳۹۸
ماهی قزل همجوار خوبه
Iran (Islamic Republic of)
علی
۲۰:۴۵ ۰۵ مرداد ۱۳۹۸
باسلام .بهترین وزن واندازه برای ماهی قزل جهت خوراکی چه اندازه است؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۰ ۲۵ بهمن ۱۳۹۷
بسیارخوب ومفید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۷ ۱۴ بهمن ۱۳۹۷
ماهی دریایی یا پرورشی؟
تصور نادرست عمومی این است که ارزش غذایی ماهیان پرورشی کمتر است. دکتر درستی تصریح می کند:درست است که ماهی پرورشی امگا 3 کمتری دارد، اما در عوض ماهی پرورشی گوشت لطیف تر و با قابلیت هضم بهتری دارد. به علاوه مواد شیمیایی و فلزات سنگین در گوشت ماهیان پرورشی نسبت به ماهیان دریایی که در زیستگاه هایی آلوده به جیوه و مواد سمی زندگی می کنند بسیار کمتر است. نتایج تحقیقات نشان می دهد بهتر است مادران باردار از مصرف ماهیان شکارچی دریایی مثل فیله کوسه و شیر و تون ماهی به مقدار بیشتر از یک بار در هفته پرهیز کنند. در این حالت ماهیان پرورشی مثل قزل آلا و کپور می توانند دو بار در هفته مصرف شوند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۸ ۱۶ مهر ۱۳۹۷
اصلا جالب نبود
Iran (Islamic Republic of)
Matinee
۱۲:۳۶ ۰۳ فروردين ۱۳۹۷
عالی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۴ ۲۹ بهمن ۱۳۹۶
کباب خیلی بهتره وخوشمزه.امابازغال بلوط کباب بشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۵ ۰۹ بهمن ۱۳۹۶
ما نفهمیدیم آخرش ماهی پرورشی که ید و جیوه اش کمتر از رودخانه ای و دریا است چرا برای زنان باردار خطرناک تر است.
Iran (Islamic Republic of)
سحر احمدی
۱۷:۴۹ ۲۶ آذر ۱۳۹۶
ماهی قزل آلا مضر هست یا مفید؟
Iran (Islamic Republic of)
مصطفی
۱۵:۲۶ ۲۵ آذر ۱۳۹۶
واقعا؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۷ ۲۰ آبان ۱۳۹۶
سرخ کردن غذا ارزش اون رو پایین میاره ولی به خاطر طعم و مزه بیخیال میشیم
Iran (Islamic Republic of)
امیر حسن خانی
۱۷:۰۹ ۰۷ تير ۱۳۹۶
سلام.لطف کنید
Iran (Islamic Republic of)
مهسا
۲۲:۵۴ ۰۱ تير ۱۳۹۶
چه جالب!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۷:۴۶ ۰۵ خرداد ۱۳۹۶
ماهی این اثر داره
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۷:۲۹ ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۶
همه غذاهای ما شده صنعتی و مضر. الان مردم رو هم میخواهید از ماهی خوردن بندازید. لااقل مینوشتید ماهی سرخ شده در تیتیر خبر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۸ ۱۶ فروردين ۱۳۹۶
متنش ضدونقيض هستش معلوم نيست خوبه يابد
Iran (Islamic Republic of)
موفق
۱۲:۲۷ ۱۶ دی ۱۳۹۵
لطفا در انتخاب تیتر دقت بیشتری خرج دهید. تیتر انتخاب شده تداعی کننده این است که کلا ماهی قزل آلا مضر است در حالی که در متن اشاره شده فقط در حالت سرخ شده اینچنین است (البته بدون منبع)
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۶ ۱۸ آبان ۱۳۹۵
بسیار عالی بود.تشکر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۱ ۰۵ فروردين ۱۳۹۵
عکس خیلی مرتبط بود