"سید جلال ساداتیان" کارشناس سیاستخارجی و دیپلمات سابق ایران در لندن در گفتوگو با
خبرنگار سیاستخارجیگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان پیرامون علل تصمیم گیری انگلیس برای خروج از اتحادیه اروپا به شرح نکاتی پرداخت.
ساداتیان گفت: اولین نکتهی مورد توجه که انگلیس با توجه به آن تصمیم به خروج از اتحادیهی اروپا را دارد، عدم تمایل این کشور برای مشارکت در حل مشکلات اقتصادی برخی کشورهای عضو این اتحادیهی نظیر یونان در زمان کنونی و اسپانیا در گذشته است.
وی ادامه داد: نکتهی بعدی موضوع مهاجرت آوارگان سوری و عراقی به سمت کشورهای اروپایی است و اینکه برخی کشورهای اروپایی عضو اتحادیه این قاره اصرار دارند که مرزهای خود را به سمت این آوارگان باز کرده و مهاجرپذیر شوند اما انگلیس تمایلی به پذیرش این موضوع ندارد.
ساداتیان ادامه اد: سومین نکته فشاری است که برای پیوستن انگلیس به شنگن و پذیرش خوی اروپایی به این کشور وارد میشود و با توجه به مشکلات اقتصادی که در حال حاضر انگلیس با آن مواجه است حاضر به پذیرش این موارد نیست.
این کارشناس سیاستخارجی ادامه داد: در حال حاضر باتوجه به گفتوگوهای صورت گرفته توسط "دیوید کامرون" نخست وزیر انگلیس، به نظر میرسد اتحادیهی اروپا برخی شروط بریتانیا را پذیرفته است؛ شروطی که در مورد نکات ذکر شده اعمال شده تا انگلیس در این اتحادیه باقی بماند.
وی ادامه داد: انگلیس خواستار این است تا اصول جداگانهای را درمورد مهاجر پذیری داشته باشد و در این مورد فشاری به این کشور وارد نیاید و نیز در برخی مسائل دیگر که به موضوع مراودات و تردد افراد در اتحادیهی اروپا مربوط میشود، این کشور با توجه به مشکلاتی که با آنها مواجه است خواستار عدم مهاجر پذیری است که اتحادیهی اروپا تا حدودی این شروط را پذیرفته است.
ساداتیان با توجه به اظهار موافقت ملکهی انگلیس با موضوع جدا شدن این کشور از اتحادیهی اروپا خاطر نشان کرد: با وجود موافقت ملکهی انگلیس با موضوع جدا شدن انگلیس از اتحادیهی اروپا، این موافقت لزوما به معنای جدایی قطعی این کشور از اتحادیهی اروپا نخواهد بود و خروج انگلیس از این اتحادیه مشروط بر موافقت مردم انگلیس خواهد بود و در حال حاضر باتوجه به گفتوگوهای صورت گرفته احتمالا انگلیس در اتحادیهی اروپا باقی خواهد ماند.
وی در پایان سخنان خود در مورد نگرانی آمریکا در مورد خروج انگلیس از اتحادیهی اروپا گفت: اتحادیهی اروپا به عنوان یک قطب هم پیمان امریکا میتواند پیوند غرب را مستحکم تر کند اما در صورت بروز تشنج در این اتحادیه و خروج انگلیس از آن، درپی آن سایر کشورها نیز اقدام مشابهی خواهند کرد که این امر منجر به ضعف این اتحادیه که تا حدودی توانسته در مقابل روسیه و نیز اقتصاد چین قدرت نمایی کند خواهد شد؛ فلذا آمریکا علاقهمند است که اتحادیه اروپا به عنوان یک قطب همپیمان او منسجم باقی بماند.
انتهای پیام/