به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مطالعهای جدید نشان داد افرادی که از نگرانی و اضطراب رنج میبرند به سختی میتوانند محرکهای استرسزا را از محرکهای عصبی تشخیص دهند و همین امر سبب میشود جهانبینی این افراد و عملکردهای آنها با سایرین تفاوتهای چشمگیری داشته باشد.
بنابر این تحقیق، افرادی که استرس زیادی را در طول روز تجربه میکنند ممکن است دست خط متفاوتی داشته باشند و با مقایسه دست خط آنها با افراد سالم و راحت این نکته کاملا مشخص میشود. در واقع استرس بر مغز افراد و عملکرد آنها تاثیر میگذارد و خود را با ویژگیها و تفاوتهای منحصر به فردی نشان میدهد.
البته نمیتوان گفت که استرس مغز همه افراد مضطرب را به طور مشابه تحت تاثیر قرار میدهد و تاثیر یکسانی دارد. به عنوان مثال ممکن است افراد مضطرب بیشتر رویدادهای اطراف خود را نوعی تهدید برای سلامتی خود در نظر بگیرند و به آن واکنش دهند و در بیشتر مواقع منفیگرایی کنند.
به عنوان مثال فردی که بسیار مضطرب است ممکن است با دیدن یک کیک فنجانی روی میز کارش به این فکر کند که چه کسی آن را آنجا قرار داده است؟ چرا این کار را کرده است؟ شاید با خوردن آن مسموم شوم و در نهایت نیز آن را نخورد. اما یک فرد عادی و سالم بدون فکر کردن به عواقب خوردن کیک سریعا آن را میخورد و آن را به عنوان محرکی مثبت در نظر میگیرد. در حالی که فرد مضطرب آن را نوعی محرک منفی تلقی میکند.
نتایج این تحقیق نشان داد که افراد مضطرب بیشتر محرکهای خنثی یا مثبت را منفی در نظر میگیرند و به آن واکنش نشان میدهند و این ویژگی یا اختلال بر دست خط و نحوه نگارش آنها نیز تاثیر میگذارد و سبب میشود آنها کمی از هم گیسختهتر و نامنظمتر بنویسند و نگارش آنها ظاهری بی نظم داشته باشد. علاوه بر این، محتویات نوشته آنها نیز ممکن است انسجام و یکدستی کافی نداشته باشد و کلمات کلیدی منفی نیز در آن یافت شود.
منبع: MedicalDaily
انتهای پیام/