اهواز؛

کشور درگیر مرگ و میر زود هنگام

۶۷ درصد از مرگ‌ومیرهای بیماری‌های غیر واگیر در کشور زودرس است

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، مدیرکل دفتر بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت در نشست کشوری مدیران گروه بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت که در خوزستان برگزار شده بود، گفت: این درصد از مرگ ومیر در گروه سنی۳۰ تا ۶۰ سال اتفاق میفتد که قاعدتاً نباید در چنین سنینی مردم ما گرفتار این مشکلات شوند و این موضوع مرگ‌ومیر زودرس محسوب می‌شود.

احمد کوشا افزود: بیش از 70 درصد مرگ‌ومیرها در کشور به دلیل بیماری‌های غیر واگیر است یعنی تقریبا  بیماری‌های قلبی و عروقی 46 درصد، سرطان‌ها 13 درصد، حوادث 14 درصد و دیابت 2 درصد از مرگ‌ومیرها را در جامعه ما تشکیل می‌دهند که دیابت علی‌رغم درصد پایین‌تر ناتوانی بالاتری برای بیمار ایجاد کرده وزندگی فرد را با مشکل جدی مواجه می‌کند.

وی بیان کرد: بیماری‌های روحی روانی و بیماری‌های ریوی مانند آسم و سی او پی دی نیز ازجمله عوامل شایع مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های غیر واگیر در کشور است که علاوه بر ناتوانی به دلیل ازکارافتادگی عامل فقر خانواده‌ها نیز می‌شود.

مدیرکل دفتر بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت بیان کرد: تعداد بیماران بیماری‌های غیر واگیردار در کشور ما روزبه‌روز در حال افزایش است و گردهمایی ما در آبادان نیز به‌منظور ارائه راهکارهایی برای جلوگیری از این مشکل است.

کوشا  اظهار داشت: باید بر روی فرهنگ مردم کارکرد و فرهنگ‌سازی مناسبی ایجاد کرد تا با آموزش‌های صحیح از و آشنایی مردم با مشکلات مصرف دخانیات و همچنین تغذیه سالم گامی در راستای کاهش این مشکلات برداشت.

مدیرکل دفتر بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت اظهار داشت: یکی از راهکارهای دیگر در اختیار گذاشتن امکانات و ابزار مناسب برای مردم به‌منظور پیشگیری از مرگ‌ومیرهای ناشی از بیماری‌های غیر واگیر است.

وی عنوان کرد: ایجاد امکانات ورزشی برای مردم و در اختیار گذاشتن امکانات موردنیاز برای تحرک بیشتر ازجمله موارد این راهکار است که البته این موضوع نیز نیازمند همکاری دیگر بخش‌ها است.

مدیرکل دفتر بیماری‌های غیر واگیر وزارت بهداشت با اشاره به سومین راهکار، اعلام کرد: باید افراد را قبل از بیمار شدن پیدا کرد و استعداد بیماری را در فرد حدس زد تا با ارائه توصیه‌های لازم از ابتلا فرد به بیماری جلوگیری کرد.

کوشا بابیان اینکه این کار سبب جلوگیری از توسعه بیماری می‌شود، اظهار کرد: این اقدام به‌صورت آزمایشی در برخی مناطق مانند شهرستان‌های نمده، مراغه، بافت و شهر رضا انجام می‌شود و پس از موفقیت و احتمالاً پس از 6 ماه در کل کشور اجرایی می‌گردد.

انتهای پیام/و

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.