تشدید اختلافات در آمریکا بر سر قانون ضدایرانی روادید

نمایندگان جمهوری‌خواه، دولت اوباما را متهم کردند با اطمینان دادن به ایران درباره قانون روادید، روح این قانون را نادیده گرفته است.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از آسوشیتدپرس، کوین مک‌کارتی، رئیس اکثریت مجلس نمایندگان گفت: «هیچ ابهامی در کار نیست. دولت باید از این قانون به همان نحوی که تهیه شده و با آن موافقت شده است پیروی کند.»

این قانون مقررات مربوط به سفر بدون ویزا به آمریکا را تشدید می‌کند. این اقدام بخشی از یک لایحه بودجه مصرفی است که کنگره آمریکا هفته گذشته تصویب کرد و به امضای باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا رسید.

این قانون که پاسخی به حملات تروریستی در پاریس بود در برابر برنامه حذف روادید تصویب می‌شود که به شهروندان 38 کشور اجازه می‌داد بدون اخذ روادید وارد آمریکا شوند.

اکنون این قانون از کسانی که از عراق، سوریه، ایران یا سودان در پنج سال گذشته بازدید کرده‌اند یا دارای تابعیت دوگانه این کشورها و آمریکا هستند می‌خواهد برای ورود به آمریکا مجددا روادید بگیرند.

این قانون موجب خواهد شد مسافرت به آمریکا برای ایرانیان دارای تابعیت دوگانه و نیز اروپایی‌هایی که با ایران معاملات تجاری دارند دشوار شود.

مقامات ایران در روزهای اخیر گفته‌اند چنین مقرراتی مخالف توافق هسته‌ای است که سال جاری حاصل شد.

این توافق کشورهای امضاکننده را متعهد کرد از سیاست‌هایی که بر عادی‌سازی روابط تجاری با ایران تاثیر منفی بگذارد اجتناب کنند.

جان کری وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به این اظهارات در نامه‌ای به محمدجواد ظریف همتای ایرانی خود اطمینان داد این قوانین بر منافع مشروع تجاری دولت ایران تاثیری ندارد.

وی تلویحا گفت از این گونه منافع در اجرای این قانون صرف نظر خواهد شد. این مساله موجب انتقاد مقامات ارشد حزب جمهوری‌خواه شد که می گویند با هرگونه چشم پوشی مخالفند.

این قانون از اجرای کنترل‌ها درباره سفرهای مقامات نظامی و دولتی چشم‌پوشی می‌کند اما درباره سفرهای تجاری خیر.

مشاوران حزب جمهوری‌خواه می‌گویند وزارت امنیت داخلی آمریکا خواهان مستثنی‌شدن سفرهای تجاری شده بود اما نمایندگان با این پیشنهاد مخالفت کردند.

مک‌کارتی و روسای چند کمیته در مجلس نمایندگان در نامه‌ای به کری و جه جانسون، وزیر امنیت داخلی این کشور که چهارشنبه منتشر شد گفتند «عمیقا نگران هستند» که دولت از اختیارات خود برای چشم‌پوشی از کسانی استفاده کند که برای مقاصد تجاری به ایران سفر کرده‌اند.

آنها گفتند: «این نامه برای ردکردن هرگونه نظریه درباره این است که کنگره اجازه استفاده از این اختیارات را در سفرهای تجاری می‌دهد.»

انتهای پیام/

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار