به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان«عیسی الضاهر»، پژوهشگر امور سیاسی سوریه در دمشق درباره دور جدید حملات هوایی فرانسه علیه مواضع داعش در سوریه اظهار داشت: فرانسه به منظور تسلی دادن به ملت فرانسه و رفع نگرانی آنها در پی حملات تروریستی این کشور از حمله به مواضع داعش در الرقه سوریه خبر داد.
وی افزود: فرانسه با تظاهر به مبارزه با تروریسم در پی پنهان کردن دخالتها و حماقتهای خود در پرونده سوریه و حمایت از تروریستهاست، فرانسه علاوه بر معاملات تسلیحاتی با عربستان که به تازگی هم یکی دیگر منعقد کرده، دنبالهرو کورکورانه سیاستهای آمریکا در طرح ایجاد خاورمیانه جدید بوده است.
الضاهر گفت: داعش با ارتکاب حملات تروریستی از ضاحیه جنوبی بیروت تا پاریس خواست نشان بدهد که چگونه دامنه حضور خود را از منطقه به کشورهایی که روزی حامی آن بوده اما الان قصد دور زدن آن را دارند توسعه میدهد آن هم پس از این همه دلارهایی که شیخ نشینهای خلیج فارس برای خرید سلاح از کشورهای غربی و سرازیر کردن آن به سوریه هزینه کردند.
حرف اسد به کرسی نشست
تحلیلگر سوری گفت: حوادث تروریستی و انفجارهای اخیر در بیروت و پاریس صحت دیدگاه سوریه و برداشت درست آن را از اندیشههای تروریستی تایید کرد و اینکه دولت سوریه بارها درباره تبعات حمایت غربی –عربی از تروریسم و اینکه روزی دامن آنها را نیز خواهد گرفت هشدار داده بود.
وی افزود: انگشتهای اتهام در انفجارهای بیروت و پاریس به طور دقیق نشانه گرفته نشده چرا که این رژیم صهیونیستی شیطان بزرگ منطقه بود که از انفجارها سود برده است.
الضاهر گفت: طرفی که از حملات پاریس نفع برده، رژیم صهیونیستی است که از برنامه هستهای ایران وحشت دارد و در عین حال به دنبال شکستن کمر مقاومت و سلب مشروعیت از آن با به راه انداختن جنگهای داخلی و کشمکشهایی است که به تشکیل کشورهایی بر مبنای اصول طائفه ای در منطقه منجر شود.
تحلیلگر سوری گفت: به قاطعیت می توان گفت که اسرائیل و آلات دست آن که آل سعود، قطر و اردوغان باشند طرفهای واقعی در پس حملات داعش در بیروت، پاریس یا هر پایتخت دیگری هستند که دست تروریسم به آنجا میرسد چرا که این طرفها با داعش منافع مشترک دارند.
الضاهر گفت: آمریکا با ابراز همدردی با فرانسه در رویارویی با تروریسم، به دنبال این است که افکار عمومی جهان را از ارتباط بین حملات پاریس با پرونده سوریه منحرف کند و همزمان از تحویل نوبت جدید مهمات به شبه نظامیانی در شمال سوریه سخن میگوید که به تعبیر آمریکا میانهرو خوانده می شود.
وی ادامه داد: این در حالی است که این شبه نظامیان گروههای تروریستی داعشی-تکفیری هستند که با افتخار مسئولیت اقدامات تروریستی و انفجارهایی را می پذیرند که افراد بی گناه را در بغداد گرفته تا دمشق و ضاحیه و پاریس هدف قرار میدهد.
تحلیلگر سوری گفت: بنابراین سران کاخ الیزه این روزها منتظر دستور و دیکته کاخ سفید هستند تا مشخص کند که همچون حادثه یازده سپتامبر آمریکا، این بار چگونه انتقام خون قربانیان تروریسم در فرانسه گرفته شود.
وی در خصوص تصمیمهایی که در نشست اخیر وین حاصل شد، گفت: موضع ثابت سوریه و اعمال فشارهای روسیه، چین و ایران موجب شد که واشنگتن و متحدان آن لحن خود را آرامتر کرده و به تدریج از بحث بر سر سرنوشت بشار اسد، رئیس جمهور سوریه دست برداشته و تکلیف این موضوع را به انتخاب ملت سوریه واگذار کنند، این تحولی اساسی و نشات گرفته از قدرت متحدان سوریه بود.
الضاهر افزود: تعیین فهرست اسامی احزاب و شخصیتهای معارضی که قرار است در نشست آتی حضور یابند، مشخص شدن مفهوم تروریست و ماجرای «لیست تروریستها» با بیانیه وین2 جدیتر شده است، در این بیانیه رسما سازوکاری برای تعیین گروهها و افرادی که تروریست هستند، طراحی شده تا مسالهای که بارها در نشستهای سیاسی مطرح شده بود، حالا به سرانجام برسد.
تحلیلگر سوری گفت: در این میان، اردن به عنوان کشوری که تا کنون خود زمینهساز تحرکات برخی گروههای تروریستی در سوریه بوده، باید هماهنگکننده نمایندگان جامعه اطلاعاتی و نظامی برای شناسایی گروههای تروریستی جدید باشد.
وی افزود: این در حالی است که آتش بیار معرکه در جبهه جنوبی سوریه بوده، بنابراین چگونه میتواند نام گروههای تحت حمایت خود را در لیست تروریستی قرار بدهد و یا شرایط را برای نمایندگان جامعه اطلاعاتی و نظامی (که کیفیت آن در بیانیه وین2 نیامده) فراهم خواهد ساخت تا نام این گروهها به عنوان تروریست مطرح شود؟
الضاهر گفت: باز شدن پای اردن به لیست تروریستها تلاش محور آمریکایی برای بستن چشم افکار عمومی به روی واقعیت گروههای تروریستی است و در عین حال برای اینکه اردن در مرحله آتی بار اشتباه محور آمریکایی در حمایت از تروریستهای سوریه را به دوش کشیده و سپر بلای برخی کشورهای منطقهای دخیل در جنگ سوریه باشد.
وی تاکید کرد: تغییر قواعد درگیری در عرصه نبرد ارتش سوریه با تروریستها در پی همکاری نیروی هوایی روسیه و اتاق عملیات مشترک روسیه، ایران، عراق و سوریه تحولی مهم شمرده میشود چرا که موازنههای قدرت را به نفع ارتش سوریه تغییر داد و به موازات آن در بعد سیاسی نیز موجب تغییر مواضع سیاسی جامعه بین المللی به نفع سوریه و کشورهای جبهه مقاومت شد.
به گزارش فارس، در بخشی از بیانیه وین2 این مساله به وضوح آمده است: «در ارتباط با مبارزه با تروریسم و بر اساس بند 6 از بیانیه وین، گروه «بینالمللی حمایت از سوریه» تأکید کرد که داعش، جبهه النصره و دیگر گروههای تروریستی که توسط شورای امنیت سازمان ملل شناسایی شدهاند و (لیست آنها) مورد توافق شرکتکنندگان است و از سوی شورای امنیت نیز تائید شده، باید شکست داده شوند. پادشاهی هاشمی اردن موافقت کرد که کمک کند نمایندگان جامعه اطلاعاتی و نظامی تفاهمی مشترک از گروهها و افرادی که احتمالا باید به عنوان تروریست معرفی شوند، تهیه کنند و به این منظور تاریخ هدف برای تکمیل آن، زمان آغاز فرآیند سیاسی تحت نظارت سازمان ملل، مقرر شد.»
بر اساس این بخش از بیانیه، لیستی که شورای امنیت از گروههای تروریستی تدوین کرده و حاوی داعش و جبهه النصره هم هست، مورد قبول کشورهای حاضر در وین2 قرار گرفته اما برای تکمیل شدن این لیست، کشور اردن باید شرایط را برای جامعه اطلاعاتی و نظامی فراهم سازد تا با یک «تفاهم مشترک»، این لیست تکمیل شود.
به عبارت دیگر، فضا برای افزودن اسامی دیگر به تروریستهای نامبرده شده در این لیست فراهم است. تکمیل لیست، قطعا با توافق اعضای حاضر در مذاکرات صورت خواهد گرفت و چون در نهایت شورای امنیت بر اساس بیانیه وین2 باید قطعنامهای را در جهت حمایت از تحقق آتشبس صادر کند، این شورا باید لیست نهایی را مورد تائید قرار دهد.
منبع:فارس
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/