تلفن‌های هوشمند، قلب خرید آنلاین می‌شوند

اکنون در عصر دیجیتال بسیاری از فعالان عرصه فناوری پیش‌بینی می‌کنند بیشتر این خرید و فروش‌ها به صورت آنلاین و از طریق تلفن‌های هوشمند انجام شود.

به گزارش خبرنگار اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ یکی از مراکزی که تحقیقاتی در این زمینه انجام می‌دهد، Commonwealth Bank است که نتایج مطالعاتش‌نشان می‌دهد بسیاری از مردم به خرید آنلاین روی خوش نشان داده‌اند و انتظار می‌رود این روند همچنان ادامه داشته باشد. طبق گزارش این مرکز، میزان فروش آنلاین جهان در سال ۲۰۱۶ بیش از ۲۰درصد رشد خواهد داشت و این روند حتی در کشوری مانند استرالیا که بازاری اشباع دارد نیز دیده می شود و هنوز فروشندگان خرده فروش فرصت دارند تا بخش فروش آنلاین خود را رونق بخشند.

افزایش ۲۲درصدی خرید آنلاین در آسیا پسیفیکبیشتر مراکز تحقیقاتی، به روند رو به رشد فروش آنلاین در جهان اذعان دارند ولی تحقیقات Visa e-commerce نشان می‌دهد بخش عمده‌ای از این چرخه خرید و فروش آنلاین از طریق وسایل الکترونیکی سیار همچون تلفن هوشمند، لپ تاپ، تبلت و… صورت می‌گیرد. به بیان دیگر خرید و فروش کالاها و سرویس‌ها از طریق m-commerce بزودی از راه رایانه‌های خانگی معمولی پیشی می‌گیرد و در این میان، تلفن‌های هوشمند به دلیل همه گیر بودن، نقش بیشتری دارند. محققان این مرکز در تحقیق خود بیش از ۱۱هزار و ۷۶۰ نفر را در ۱۳ بازار کشورهای آسیا پسیفیک (آسیا و اقیانوسیه) بررسی کردند که در میان آنها کشورهایی مانند سنگاپور، مالزی، استرالیا و هندوستان دیده می‌شود.

در نتیجه گزارش این مؤسسه آمده است امسال خرید از طریق گوشی‌های هوشمند، لپ تاپ و تبلت در این کشورها ۲۲درصد نسبت به کل سال ۲۰۱۴ افزایش داشته و به این ترتیب، فاصله بین تجارت الکترونیک و آنلاین از طریق رایانه‌های خانگی و گوشی و… کمتر شده است. به بیان دیگر تعداد بیشتری از مردم این منطقه از طریق وسایل الکترونیک سیار خرید می‌کنند یا صورتحساب‌های خود را می‌پردازند به جای اینکه از رایانه‌های خانگی بهره ببرند.

تلفن‌های هوشمند، قلب خرید آنلاین می‌شوند
در این گزارش همچنین آمده است: کشورهایی همچون اندونزی، چین و تایوان در آسیا پسیفیک بیشترین رشد را در خرید و فروش آنلاین از طریق وسایل الکترونیکی متحرک بویژه تلفن هوشمند داشته‌اند، زیرا نسبت به سال ۲۰۱۴ افزایش ۳۶درصدی، ۳۴درصدی و ۲۸درصدی را در این زمینه تجربه کرده‌اند.این تحقیق همچنین با آنالیز رفتار خرید کاربران نشان داد که مردم تایلند به همان اندازه که از طریق رایانه‌های خانگی خود خرید دارند و صورتحساب پرداخت می‌کنند، وسایلی همچون گوشی‌های هوشمند، لپ تاپ و تبلت را نیز مورد استفاده قرار می‌دهند. البته در بخش دیگری از گزارش و نتیجه این تحقیق هم مشخص شده است که فاصله بین خرید آنلاین از طریق رایانه‌های خانگی و وسایل سیار در کشورهایی مانند چین، کره جنوبی و اندونزی بسیار کم شده است.

سریع‌ترین رشد خرید آنلاین در اروپااین تحقیق تنها کشورهای آسیایی را پوشش نداده و تازه‌ترین گزارش نشان می‌دهد که تجارت الکترونیک و خرید و فروش آنلاین، سریع‌ترین رشد را در بازار اروپا دارد. گفته می‌شود میزان فروش آنلاین در بریتانیا، آلمان، فرانسه، سوئد، هلند، ایتالیا، لهستان و اسپانیا تا پایان سال ۲۰۱۵ میلادی نسبت به ۲۰۱۴رشدی ۱۸٫۴ درصدی خواهد داشت.انتظار می‌رود میزان خرید و فروش آنلاین در امریکا نیز از ۳۰۶٫۸۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۴ به ۳۴۹٫۲۰ میلیارد دلار تا پایان سال ۲۰۱۵ برسد و حتی گفته می‌شود که این رقم در سال ۲۰۱۶ به ۳۹۸٫۷۸ میلیارد دلار خواهد رسید. بخش فروش آنلاین کانادا نیز هرچند در مقایسه با امریکا بسیار کوچک است ولی انتظار رشد مناسبی می‌رود و پیش‌بینی می‌شود میزان فروش آنلاین این کشور از ۲۰٫۸۲ میلیارد دلار سال ۲۰۱۴ به ۲۳٫۵۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۵ و ۲۶٫۹۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۶ برسد.

البته در این کشورها هم خرید و فروش آنلاین به صورت m-commerce روندی رو به رشد دارد و با توجه به نتایج حاصل از این تحقیق انتظار می‌رود که دارندگان وسایل مبتنی بر سیستم عامل iOS حدود ۲۲درصد و کاربران وسایل اندرویدی ۷درصد از این خریدهای آنلاین را انجام دهند و حدود ۳ تا ۴درصد درآمد فروش نیز ازطریق Apple Pay انجام شود.این گزارش همچنین نشان داده است که شبکه‌های اجتماعی و تبلیغات آنها در زمینه خرید و فروش آنلاین چندان موفق نخواهند بود هرچند فیس‌بوک در این زمینه پیشتاز است و درآمد حاصل از فروش آنلاین آن از طریق تبلیغات به ازای هر بازدید حدود۱٫۲۴ دلار خواهد بود. این رقم برای Pinterest به۰٫۷۴ دلار، توئیتر به ۰٫۶۰ و Reddit به ۰٫۵۷ می‌رسد.

افزایش خرید آنلاین در روزهای خاصمیزان خرید آنلاین در روزهای مختلف سال رقم‌های متفاوتی نشان می‌دهد. طوری که فروش آنلاین فروشگاه‌هایی مانند علی بابا، آمازون، ebay و… در روزهای تعطیل و ایام خاص بیش از سایر مواقع سال است، چرا که مردم می‌خواهند در تعطیلات، ساعات بیشتری را کنار خانواده خود بگذرانند.‌به‌عنوان‌مثال پیش‌بینی ‌می‌شود ‌روز شکرگزاری (Thanksgiving) امسال میزان فروش سایت‌های آنلاین حدود ۱۸درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته باشد و در جمعه سیاه که در روزهای پایانی نوامبر است نیز این روند افزایشی ادامه پیدا کند. همچنین پیش‌بینی می‌شود بخش اعظم سر زدن به سایت‌های فروش آنلاین در این روزها از طریق تلفن هوشمند، لپ تاپ، تبلت و… انجام می‌شود طوری که ۵۱ درصد بازدیدها در روز شکرگزاری از این طریق بویژه تلفن هوشمند خواهد بود.پیش‌بینی می‌شود تعداد بازدیدهای انجام شده از طریق تلفن هوشمند، لپ تاپ، تبلت و… در کریسمس، از روز شکرگزاری هم بیشتر شده و این رقم به ۵۲درصد برسد در حالی که ۳۰ درصد خرید‌ها نیز از این طریق انجام شود.

تلفن‌های هوشمند، قلب خرید آنلاین می‌شوند

کونور لینچ دبیر مؤسسه Visa e-commerce که این تحقیق را به عهده داشته است در این باره می‌گوید: این تحقیق از آن جهت اهمیت زیادی دارد که نشان می‌دهد میزان استفاده مردم از وسایل فناورانه سیار افزایش یافته است و مردم در حال حرکت و در طول سفر هم خرید می‌کنند. وی ادامه می‌دهد: نتیجه این تحقیق نشان می‌دهد که ۳گروه عمده خرید کاربران از طریق وسایل دیجیتال و فناورانه نیز فشن و مد، پرداخت صورتحساب و خرید فیلم بوده است که هریک حدود ۲۷درصد از این خرید را تشکیل داده‌اند. همچنین دریافتیم که خریداران آنلاین سنگاپوری به خرید برون مرزی علاقه فراوانی دارند و ۷۷درصد خریدهای آنلاین آنها به این گونه بوده است. در مقابل، ۷۵درصدخرید‌های آنلاین استرالیا و هنگ کنگ، برون مرزی بوده است در حالی که ۸۱درصد کاربران ژاپنی ترجیح می‌دهند در خرید آنلاین خود، کالاهای داخلی را انتخاب کنند. این رقم در تایوان به ۶۱ درصد و در ویتنام به ۵۷ درصد می‌رسد. این گزارش نشان می‌دهد که کتاب و موزیک جزو بخش‌هایی هستند که کاربران به صورت مداوم به آن توجه دارند ولی میزان خرید در زمینه فشن و دنیای مد هرچند همیشگی و مداوم نیست، اما از کتاب و موسیقی پیشی گرفته است.

کونور لینچ ادامه داد: دلیل اصلی گرایش بیشتر کاربران به خرید آنلاین، افزایش اعتماد آنهاست، چرا که در بیشتر موارد می‌توانند در صورت ناراضی بودن، کالا را بازگردانند. بخش دیگری از این تحقیق نشان می‌دهد که افرادکمتر از ۳۰ سال، نه تنها بیشترین خرید آنلاین را دارند بلکه سریع‌ترین رشد نرخ هزینه کردن در خرید آنلاین را نیز دارند.فروشندگان، آنلاین می‌شوندبا توجه به افزایش علاقه مردم به خرید آنلاین، بسیاری انتظار دارند بیشتر فروشندگان در این عرصه فعالیت مناسبی داشته باشند ولی بسیاری، هزینه‌های مختلف فناوری و همچنین بازاریابی را به عنوان موانع اصلی فروشندگان در رشد میزان فروش آنلاین می‌دانند. البته این تحقیق نشان می‌دهد که با وجود هزینه‌های بالا، ۴۳درصد فروشندگان همچنان خوشبین هستند و می خواهند در ۱۲ماه آینده باز هم بر میزان سرمایه‌گذاری خود در حوزه فناوری بیفزایند. حدود یک سوم فروشندگان نیز انتظار دارند که در آینده بیش از نیمی از خریدهای آنلاین به صورت m-commerce انجام شود هرچند برخی معتقدند همین حالا هم ۴۱درصد فروشندگان بسیاری از مشتریان برای خرید آنلاین بیشتر از تلفن هوشمند خود بهره می‌گیرند.به هرحال رونق عرصه فناوری و ورود آن به جنبه‌های مختلف زندگی از جمله خرید، امری اجتناب ناپذیر است و هریک از کمپانی‌ها و فروشندگان که می‌خواهند از این قافله عقب نمانند باید در زمینه فناوری‌ها و تبلیغات مرتبط با خرید آنلاین سرمایه‌گذاری لازم را انجام دهند.


برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار