ادعای المانیتور: توافق هسته ای، جنگ بِرَندها را در ایران به راه انداخت

وبسایت المانیتور در گزارشی مدعی شد با لغو تدریجی تحریم ها علیه ایران، پای بسیاری از برندهای بین المللی به ایران باز خواهد شد.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ وبسایت "المانیتور" در گزارشی نوشت: پس از حصول توافق هسته ای ایران و کشورهای 1+5، بسیاری از فروشگاه های غذایی بزرگ و برندهای معتبر به دنبال راهی برای آغاز تجارت با ایران هستند. فروشگاه جهانی بستنی فروشی "بسکین-رابینز" که نخستین بار در خیابان ولیعصر تهران افتتاح شده بود، یکی ازاین موارد است.

به ادعای این وبسایت، از آغاز تحریم ها علیه ایران، نمونه های تقلبی برخی از رستوران های معتبر فست فود -- ازجمله برگر کینگ، کی اف سی، پیتزا دومینو، مک دونالد، پیتزا هات، ساب وی و کافی شاپ استار باکس -- راه خود را به ایران باز کردند. این رستوران ها و کافی شاپ ها با نام هایی مشابه برندهای اصلی -- از جمله برگر هوس، مش دونالد، پیتزا هت، ساب ویز و کافه رئیس – فعالیت خود را در ایران آغاز کردند. 

این وبسایت همچنین نوشت: در سال 2010، فروشگاه "بسکین-رابینز" تعطیل شد. شایعاتی مبنی بر ورشکسگی این فروشگاه همه جا را پر کرده بود. برخی دیگر علت توقف فعالیت آن را فساد مالی عنوان کردند. اما حقیقت این بود که ایران مجوز ادامه فعالیت این فروشگاه را صادر نکرد و همه 5 شعبه آن را تعطیل کرد. 

به نوشته المانیتور، برندهای داخلی ایران از اهمیت بالایی برخوردار هستند. اداره ثبت اختراع و نشان تجاری ایران بخشی از "سازمان جهانی مالکیت معنوی (ویپو)" است. همچنین دادگاهی برای بررسی موارد نقض قوانین در این حیطه وجود دارد. اداره ثبت اختراع و نشان تجاری در خصوص همه برندهای بین المللی در ایران اطلاعات کافی دارد.

المانیتور همچنین مدعی شد: با آغاز اجرای تحریم ها علیه ایران، برخی از این برندها دیگر نمی خواستند در کشوری که با مشکلات کسب و کار مواجه است،  هزینه های گزاف صرف کنند. کی اف سی نیز با مشکل مشابهی روبرو شد. بسیاری از رستوران های فست فود از جمله سوپر استار در سراسر ایران به سرعت جایگزین کی اف سی شدند.  این اتفاق ها پیش از آن رخ داد که صاحب کی اف سی در تهران، موفق شد پس از 5 سال چانه زنی، ایرانیان را قانع کند به  وی مجوز فعالیت دوباره دهند. اما این شعبه کی اف سی نیز تقلبی بود. زیرا کی اف سی اصلی پس از انقلاب سال 1979 فعالیت خود را در ایران آغاز نکرده بود. 

با حصول توافق هسته ای میان ایران و قدرتهای جهانی، بسیاری از شرکتهای سرمایه گذاری غربی به دنبال آغاز تجارت با این کشور هستند. چند روز پس از امضای توافق هسته ای ایران در تابستان، برخی رسانه ها گزارشهایی مبنی بر آمادگی مک دونالد برای ورود به ایران منتشر کردند. مک دونالد نیز از این فرصت استفاده و در وبسایت رسمی خود پیامی برای افراد علاقه مند منتشر کرد. در این پیام آمده بود، زمان دقیقی برای آغاز فعالیت این رستوران در ایران تعیین نشده است. اما در آینده ای نزدیک این اتفاق خواهد افتاد. 

این وبسایت همچنین نوشت: بسیاری از ایرانیان ورود فرهنگهای غربی به کشور خود را نشانه غربزدگی می دانند. حتی "آیت الله خامنه ای،" رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران نیز اعلام کرده بود اجازه ورود فرهنگ و اقتصاد غربی را به ایران نمی دهد. 

ایران و کشورهای 1+5 تیر ماه در خصوص برنامه هسته ای ایران به جمع بندی نهایی دست یافتند. بر اساس این توافق، تحریم های آمریکا، اتحادیه اروپا و سازمان ملل علیه ایران به تدریج لغو خواهند شد. 

انتهای پیام/

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۸ ۱۲ آبان ۱۳۹۴
محصولات غذایی ایرانی بیشتر مورد تأیید کساییه که تو کشورای خارجی زندگی کردن ، چه از لحاظ طعم و مزه و چه کیفیت .
آخرین اخبار