با وجود مصوبه هیئت دولت، گنجینه جهان اسلام در اصفهان هنوز راه اندازی نشده است.

 معاون سرمایه گذاری اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اصفهان درگفتگوبا خبرنگارباشگاه خبرنگاران با اشاره به مصوبه سفر هیئت دولت مبنی بر تجهیز و راه اندازی گنجینه جهان اسلام گفت: برغم پیگیری و پیشنهادهایی كه سازمان برای این مصوبه ارایه كرده، هنوز تصمیم گیری منطقی و در نتیجه كار اجرایی خاصی صورت نگرفته است.  

احمد رضا مولایی تصریح كرد:به دلیل اینكه گنجینه ها، موضوعی هستند براساس پیشنهاد سازمان قرار شد كه این گنجینه با عنوان 'گنجینه معماری اسلامی' در استان راه اندازی شود و طبقه دوم میدان امام نیز به این منظور در نظر گرفته شود ولی تاكنون نتیجه ای حاصل نشده است.   

وی به مصوبه احیا و آماده سازی غرفه های طبقه دوم میدان امام برای دراختیار گذاشتن بخشی از آن به كشورهای اسلامی اشاره كرد و گفت: كار احیا و آماده سازی این غرفه ها با هزینه 5/3 میلیارد ریال انجام شده ولی بخش دوم مصوبه برای انتخاب كشورهای اسلامی، به دلیل نیازمندی به هماهنگی های خاص هنوز عملیاتی نشده است.   

معاون سرمایه گذاری میراث فرهنگی اصفهان به مصوبه تكمیل مطالعات و اجرای طرحهای اطفای حریق و ایمن سازی آثار ارزشمند تاریخی اشاره كرد و گفت: به این منظور، 2/4 میلیارد ریال اعتبار برای تجهیز بناهایی تاریخی شامل عالی قاپو و چهل ستون به سیستم اطفای حریق و همچنین نصب 500 كپسول آتش نشانی در مجموعه بازار اصفهان هزینه شده است.   

مولایی، درمورد تجهیز و راه اندازی گنجینه مردم شناسی قومی در شهرستان فریدن نیز گفت: این مصوبه در حال انجام است و برای این منظور در انتظار اتمام عملیات مرمت حمام تاریخی این شهرستان هستیم.   

وی به مصوبه دیگر این سفر مبنی بر تبدیل مجموعه معدنی نخلك به منطقه گردشگری معدنی اشاره كرد و گفت: این مصوبه در جلسه اخیر هیات دولت لغو شد زیرا باید این مجموعه در ابتدا به سازمان میراث فرهنگی واگذار می شد و این اقدام نیز مشكلات قانونی و حقوقی بسیاری داشت.   

مولایی، در مورد مصوبه آزادسازی حریم تپه تاریخی سیلك كاشان نیز گفت: برای این منظور با سازمان مسكن و شهرسازی در حال تعامل برای اختصاص زمینی برای مالكان عرصه این تپه تاریخی هستیم كه این مصوبه نیز در حال پیگیری است.   

 معاون اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اصفهان گفت: برای ساماندهی منطقه گردشگری گلستان كوه و سرچشمه در شهرستان خوانسار نیز 7/2 میلیاردریال برای تامین زیرساختهای این مناطق از سوی میراث فرهنگی هزینه شده است.  

 مولایی، مهمترین مصوبه این دور از سفر را واگذاری مالكیت ساختمان بانك ملی و ریس باف به میراث فرهنگی عنوان كرد و گفت: با وجود اعتراض بانك ملی ، هیات دولت با تاكید بر قانونی بودن مجددا این مصوبه را تصویب كرد.  

 وی خاطرنشان كرد: این در حالیست كه میراث فرهنگی، كارخانه ریس باف را به عنوان گنجینه منطقه ای مصوب كرد و برای این منظور 70 میلیارد ریال اعتبار طرح دریافت كرد ولی بدلیل تحویل  ندادن بانك، عملا قادر به جذب این اعتبار نمی باشیم.  

 معاون سرمایه گذاری میراث فرهنگی اصفهان، همچنین در باره اختصاص مبلغ 500 میلیارد ریال تسهیلات بانكی برای بازسازی و نوسازی خانه های تاریخی استان نیز گفت:با وجود مكاتبات و جلسات عدیده ای بسیار، هیچ یك از بانكها حاضر به تخصیص اعتبار برای این منظور نشدند./س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.