هفته فرهنگ و هنر ترکیه در خانه هنرمندان ایران؛

این بار هنر واقعی باب آشنایی با ترکیه می‌شود نه فیلم‌های ترکی

نشست هفته فرهنگ و هنر ترکیه با حضور جمعی از اصحاب رسانه در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نشست هفته فرهنگ و هنر ترکیه در خانه هنرمندان با حضور سفیر این کشور و ارائه جدول برنامه‌های این هفته برگزار شد.

طی این نشست ابتدا مجید سرسنگی مدیرعامل این خانه ضمن تسلیت بابت رخداد اسفناک منا و به شهادت رسیدن حجاج ایرانی و ترکی از زنده‌یاد هما روستا نیز یاد کرد و گفت که در حال هماهنگی برای پیکر این هنرمند از آمریکا به ایران هستند.

*ایران منزوی نیست

وی سپس در خصوص این هفته فرهنگی گفت: به میمنت عید غدیر ازجمعه‌، هفته ترکیه در این محل آغاز می‌شود البته در سال‌های اخیر با کمک موسسه یونس امره ترکیه تاکنون برنامه‌های خوبی برگزار شده ولی این برنامه بزرگ‌تر و جامع‌تر نسبت به برنامه‌های گذشته است و هنرهای مختلفی از فرهنگ و ادب گرفته تا موسیقی و تجسمی را شامل می‌شود.

سرسنگی افزود: علیرغم تلاش‌هایی که برای منزوی نشان دادن جمهوری اسلامی انجام می‌شود برگزاری چنین برنامه‌های بین‌المللی که در ایران و یا توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می‌شود، این تلاش‌ها راه به جایی نمی‌برند و ما هنوز در کنار کشورهایی مثل ترکیه و آسیای شرقی فعالیت فرهنگی خودمان را که قوام‌بخش ارتباطمان است را ادامه می‌دهیم.

وی تصریح کرد: از این که این خانه توانسته در عرصه بین‌المللی گام‌های مؤثری بردارد، خوشحال هستیم همان طور که چند ماه پیش نیز نوردیک را برگزار کردیم و در کنار همه این‌ها با کشورهایی چون سوئیس، سوئد، ژاپن و... نیز برنامه‌های مشترکی را صورت داده‌ای، همچنین سعی ما بر این بوده که هنرمندان کشورهای دیگر به ایران بیایند و با فضای فرهنگی ایران آشنا شوند تا هنگام بازگشت به کشور خودشان نقش سفرای فرهنگی را ایفا کنند.

مدیر خانه هنرمندان اضافه کرد: اگر چنین روالی ادامه داشته باشد، ترسیم چهره پرقدرت ایرانی اسلامی در کشورهای دیگر رخ می‌دهد، از جمله دیگر فعالیت‌ها می‌توان به فرستادن ارکستر فرهنگی ایرانی به کویت اشاره کرد. علاوه بر این ارسال چنین گروه‌های هنری توسط ما و یا سازمان تبلیغات باعث ایجاد ارتباطات قوی بین ما و دیگر کشورها می‌شود و در فضای کنونی که خیلی از کشورها مایل‌اند چنین رابطه‌ای عمق پیدا کند، این می‌تواند تصویر درستی از ایران اسلامی را ترسیم نماید.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم بتوانیم فعالیت‌های بین‌المللی را انسجام و ارتقای بیشتری از لحاظ کمی و کیفی بدهیم.


*هفته‌ای مفید برای شرکت‌کنندگان 

پس از این مستشار سفارت ترکیه در ایران ضمن تشکر از خانه هنرمندان گفت: ما قبلاً نیز با این خانه همکاری داشته‌ایم و رابطه خوبی بین ما حاکم است. همچنین موسسه یوسف امره در چارچوب فرهنگی نقش مهمی را ایفا می‌کند چرا که ما اهمیت روابط فرهنگی را باور داریم و معتقدیم چنین ارتباطی می‌تواند نقش بسزایی بر نزدیکی دو کشور ایران و ترکیه داشته باشد.

وی افزود: این هفته نیز شامل برنامه‌های مختلفی است و من برای شرکت‌کنندگان هفته بسیار مفید و خوبی را آرزو می‌کنم.


*ایران و ترکیه برادرند

در ادامه دکتر شامپل اوچال مدیر مرکز فرهنگی هنری یونس امره در خصوص هدف این موسسه گفت: این مرکز با هدف تعمیق هر چه بیشتر روابط ترکیه با دیگر کشورها تأسیس شده است و همکاران ما که به کشورهای دیگر می‌روند، تنها هدفشان انتقال فرهنگمان به آن‌ها نیست بلکه دریافت فرهنگ کشورهای دیگر نیز هست.

وی تصریح کرد: این موسسه از سال 2009 تشکیل شده و تاکنون در 38 کشور جهان فعالیت می‌کند و ما امیدواریم در ایران علاوه بر تهران نمایندگی‌های دیگری نیز ایجاد کنیم چرا که عدم وجود این دفتر به عنوان مثال در اصفهان و شیراز که مرکز فرهنگی هستند را کمبود می‌دانیم زیرا ما این دو کشور را برادر یکدیگر می‌خوانیم.

وی در ادامه به حدود 5 هزار ایرانی که در این موسسه مشغول فراگیری زبان ترکی و یا فعالیت به عنوان سفیر ایران در ترکیه هستند، اشاره کرد و بعد در خصوص نشست فلسفه مشترک با ایران گفت: در چند روز گذشته چنین نشستی برگزار شد و امروز می‌بینید که مسافرانی که به ایران آمده بودند، دیدگاهشان تغییر کرد که این یک نمونه بارز از توانایی روابط فرهنگی برای تغییر دیدگاه‌ها است.

این مسئول بیان کرد: ما اطمینان داریم که برنامه‌های این‌چنینی در این هفته روابط موجود بین ایران و ترکیه را به خصوص در زمینه فرهنگی تقویت می‌کند و هر چه بیشتر این دو کشور را به هم نزدیک می‌سازد.

*فضایی برای بیان اشتراکات 

سپس سلیم اوزبان مسئول بخش فرهنگی ترکیه در ایران اظهار داشت: ما توسط این موسسه از مارس 2012 فعالیتمان را در تهران آغاز کردیم و تاکنون مجموعاً 150 برنامه فرهنگی را برگزار نموده‌ایم که این باعث آشنایی بیش از 10 هزار ایرانی با هنر این کشور شده است.

وی افزود: باعث خوشحالی است که مردم ایران توجه خیلی خاصی به فرهنگ ترکی و زبان ترکی دارند و مرجعی که باید تشکر ویژه از آن داشته باشیم دولت جمهوری اسلامی است که این فرصت را مهیا کرده و ما در طول این سه سال و نیم نه به شکل فردی و نه در موسسه احساس بیگانگی نکرده‌ایم.

این مسئول عنوان کرد: من می‌خواهم به عنوان یک تبعه ترکیه بگویم ما از نظر فلسفه، موسیقی، ادبیات و... خودمان را از خاورمیانه جدا نمی‌دانیم و باید گفت قطعاً در دنیا دو کشور که مثل ما آن قدر به هم نزدیک و دارای اشتراکات باشند، کم پیدا می‌شود و ما در حین تمام فعالیت‌هایمان این را در نظر داریم که فقط همسایه نیستیم بلکه برادر و شریک نیز هستیم و آن 150 برنامه فقط یک پروژه نبودند بلکه فضایی برای معرفی این اشتراکات محسوب می‌شدند.

*شناخت درست از هم از راهی به جز سریال‌ها

وی اضافه کرد: در برنامه‌های این هفته فرهنگی نیز باز هم اشتراکات ما بیان می‌شود که ابتدای آن با سه زمینه مهم این نزدیکی‌ها، یعنی خطاطی، عکاسی و فیلم آغاز می‌شود.

سلیم اوزبان در پایان گفت: ما باور داریم که ملت‌های ایران و ترکیه نه از طریق سریال ها بلکه از طریق این گونه برنامه‌ها به هم نزدیک‌تر می‌شوند و به شناخت درستی از یکدیگر می‌رسند.

*حتی 365 روز هم برای بیان اشتراکات کم است

در پایان نشست صابری مدیرکل سازمان فرهنگ و ارتباطات اظهار داشت: این سازمان‌ همانند یونس امره در 80 کشور دیگر برای اشاعه فرهنگ ملی فعالیت دارند و تاکنون با ترکیه فعالیت‌های مختلفی از جمله برگزاری دهمین دوره سمینار ایران و ترکیه را در شیراز داشته‌ایم.

وی در ادامه به نمایشگاه بزرگ ایران در این کشور اشاره کرد و در آخر گفت: مشترکات فرهنگی تاریخی و مذهبی ما با این کشور آن‌قدر زیاد است که اگر هر 365 روز سال را به این برنامه اختصاص دهیم باز هم کم می‌آوریم، ما حتی از لحاظ سیاسی و بین‌المللی نیز تا حد زیادی دارای اشتراکات فکری هستیم و امیدواریم این توافق هسته‌ای زمینه ارتباط ایران را با کشورهای دیگر برقرار کند و این محدودیت‌هایی که در زمینه فرهنگی بر کشور حاکم بوده است را بردارد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار