تازه‌های نشر؛

تحلیل‌هایم بر نمایشنامه‌های ادبی را کتاب می‌کنم

میثم نبی ضمن اشاره به اتمام تحلیل روان‌شناسانه نمایشنامه «اثبات» دیوید اوبرن، از تصمیم خود برای انتشار مکتوب آنها خبر داد.

میثم نبی نویسنده جوان در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در مورد تازه‌ترین فعالیت ادبی خود گفت: جدیداً تحلیلی روانشناسانه را بر نمایشنامه «اثبات» اثر دیوید اوبرن نوشتم. نمایشنامه‌ای که برنده جایزه پولیترز هم هست.

وی افزود: داستان این نمایشنامه، روایت دختری جوان به نام کاترین است که پس از مرگ پدرش که دانشمند ریاضی بوده، در این حوزه به نظریه‌ای می‌رسد که پردازش خود اوست، اما کسی باور نمی‌کند و به او اتهام سرقت علمی می‌زنند.

نویسنده کتاب «آلما» در خصوص زاویه نگاه تحلیلی خود بر این اثر ادبی گفت: نمایشنامه «اثبات» را با توجه به هرم نیازهای مزلو تحلیل کرده‌ام.

وی در مورد تصمیم خود برای انتشار این تحلیل گفت: از آنجا که فارغ‌التحصیل ادبیات نمایشی هستم و پیش از این برخی دیگر از نمایشنامه‌های امانوئل اشمیت را تحلیل کرده‌ام، قصد دارم تا در آینده‌ای نزدیک آنها را در قالب یک کتاب منتشر کنم.

نبی در مورد دیگر فعالیت خود در عرصه ادبیات گفت: به تازگی تحقیقاتی را در مورد شخصیت میثم تمار آغاز کرده‌ام، اما لازم است بگویم که متأسفانه در مورد مباحث دینی به غیر از شخصیت‌های اصلی دین‌مان در مورد صحابه پیامبر و ائمه اطلاعات مکتوب کافی نداریم و همین موضوع کار ما را برای تحقیق و نگارش پیرامون آنها سخت می‌کند.

وی تصریح کرد: به نظرم این‌جا وظیفه ادبیات داستانی و نمایشی است که با درک کلیت زندگی این شخصیت‌های دینی می‌توانند به کمک عناصر دراماتیک داستانی و نمایش حق مطلب را ادا کنند.

میثم نبی در ادامه افزود: این کار با در نظر گرفتن چارچوب اصلی و مباحث دینی انجام می‌شود، اما قابل توجه است که به هر حال عنصر تخیل نویسنده هم وارد داستان خواهد شد و این به معنای تحریف داستان‌های دینی نیست.

نبی در بخش دیگری از صحبت‌های خود پیرامون جایگاه نقد ادبی در کشور گفت: امروز حرکت‌های خوبی در این زمینه انجام شده است اما همچنان به نظرم نقدهایی که بر مبنای نظریه‌های ادبی باشند جایگاه خود را پیدا نکرده‌اند. این اتفاق حتی در دانشگاه‌های ما هم کمرنگ شده است.

گفتنی است؛ میثم نبی پیش از این کتابی با عنوان «آلما» را منتشر کرده بود. «آلما» قصه مبارزه شخصیت اصلی قصه آناهیتا برای حفظ عقاید و خواسته‌هایش است. اعتقاداتی که گاه در زندگی مدرن امروز مورد تهاجم و مقابله قرار می‌گیرند.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار