ساری؛

معرفی محصول جدید به کشاورزان

رییس موسسه تحقیقات برنج کشوردرآمل از معرفی محصول جدید به کشاورزان خبرداد.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از ساری علی نیا ، با اشاره به اینکه درسال ۹۵ یک رقم جدید به کشاورزان معرفی می شود، گفت: این رقم محصول با زمینه ژنتیکی ارقام محلی به نام آبجی بوجی که در گیلان کشت می شود دارای کیفیت اصلاح شده که در زمان برداشت مشکلی نداشته باشیم و با یک تن عملکرد بیشتر امسال توسط ۶۰ کشاورز در استان گیلان در حال کشت است.

وی افزود: این محصول در هفته آینده اولین برداشت آن با حضور مدیران ارشد کشور صورت خواهد گرفت و سال آینده این رقم به کشاورزان معرفی می شود.

رییس موسسه تحقیقات برنج کشورتصریح کرد: در سال ۹۵ دو رقم جدید که بصورت کیفی می باشد بین ۵۰۰ کیلو تا ۱ و نیم تن عملکرد که از عملکرد بومی بیشتر است در موسسه در حال تحقیق می باشد.

علی نیا در خصوص رایزنی با کشورهای همسایه جهت کشت برنج توسط تولید کنندگان ایرانی اشاره کرد وگفت: یکی از سیاست های وزارت جهاد کشاورزی این است که با رایزنی هایی که با کشورهای منطقه صورت گرفته از جمله آذربایجان ، تاجیکستان ، قرقیزستان ، ازبکستان و قزاقستان که با ما همکاری داشته و شرایط خوبی از لحاظ داشتن آب غنی دارند بتوانیم با کمک تولید کنندگان برنج در این کشورها برنج تولید کنیم که چشم انداز خوبی دارد.

وی یادآور شد: این موسسه از سال ۱۳۳۹ تاکنون، ۴۳ رقم جدید برنج نظیر شیرودی، کشوری، کوهسار و خزر معرفی کرده که کشت رقم شیرودی سطحی معادل ۵۰ هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان مازندران را به خود اختصاص داده است.

رییس موسسه تحقیقات برنج کشور افزود: موسسه تحقیقات برنج کشور با جمع آوری ارقام بومی و ثبت مشخصات آنها و تهیه لاین های خالص از طریق روش های گزینشی توده ای و انفرادی از سال ۱۳۳۹ در گیلان و از سال ۱۳۴۲ در مازندران آغاز به کار کرد.

علی نیا گفت: موسسه تحقیقات برنج دارای پنج بخش اصلاح و تهیه بذر، خاک و آب ، گیاهپزشکی ، فنی و مهندسی کشاورزی و خدمات فنی و تحقیقاتی می باشد که افزایش میانگین عملکرد تولید برنج طی ۴۰ سال اخیر از دو تن در هکتار به چهار و هشت دهم تن در هکتار، از جمله دستاوردهای تحقیقاتی این موسسه محسوب می شود.



انتهای پیام/ ا

برچسب ها: معرفی ، محصول ، کشاورزان ، کشور ، جدید
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.