سراب باربی شدن در برهوت شیشه‌ای

سراب باربی شدن با تغییر نگاه و تعریف جامعه از زیبایی به سمت و سویی کشیده شده که بسیاری از زنان و دختران جوان را با وجود هشدارهای فراوان در دام اعتیاد شیشه‌ای می‌اندازد.

به گزارش گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاری تسنیم، اگر روند رشد مصرف مواد مخدر را در جامعه مورد بررسی قرار دهیم، به گواهی آمار می‌توان شتاب بیشتر مصرف مواد مخدر، سیگار و قلیان را در میان بانوان شاهد بود. بر این اساس به گفته رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت شیوع مصرف مواد دخانی در سال 82 و در بین پسران 16 درصد و در سال 86، 31/5 درصد شده است اما در دختران از 8/7 درصد به 20 درصد رسیده است که نشان می‌دهد این روند در دختران شتاب بیشتری داشته اشت.

همچنین رشد مصرف سیگار در پسران از 3 به 5 و در دختران از یک به 9 درصد افزایش یافته است. پشت پرده رشد بی‌رویه مصرف دخانیات و مواد مخدر در میان زنان و دختران در بخشی به شکستن قبح استفاده از این مواد و به ویژه قلیان مرتبط است اما اصلی‌ترین دلیل عبور زنان و دختران ایرانی از خط قرمز مصرف مواد مخدر و دخانیات را می‌توان در یک سراب جست‌وجو کرد؛‌سراب باربی شدن.

  زنان در کانون مثلث مرگ

اصل ماجرا در کانون یک مثلث مرگ شکل می‌گیرد؛ مثلثی مهیب‌تر از برمودا که یک ضلعش آرایشگاه‌های زنانه، ‌ضلع دیگرش باشگاه‌های بدنسازی و ضلع آخرش که یک جورهایی توانسته به خانه‌های مردم راه پیدا کند، ‌ماهواره است. در مرکز این مثلث مرگ‌آور زنان و دختران جوان به آسیب خود زشت‌انگاری مبتلا می‌شوند و تصور می‌کنند باید باربی باشند تا زیبا و جذاب به نظر برسند. اینجاست که در برابر وسوسه مصرف داروهای لاغری و رسیدن به اندامی ایده‌آل در کوتاه‌ترین زمان، ‌اختیار از کف می‌دهند و تسلیم داروهایی می‌شوند که در ترکیب اغلب‌شان مواد محرک آنفیتأمین و متانفیتأمین یعنی همان ماده مؤثر شیشه وجود دارد. دکتر حسن فلاح‌پور، متخصص اعصاب و روان با هشدار درباره اینکه در حال حاضر نوع مصرف مواد در جوامع تغییر کرده و بیشتر به سمت مصرف مواد محرک و روانگردان پیش می‌رود، می‌افزاید: مصرف مواد مخدر و محرک در کشور و به‌ویژه شهرهای بزرگ افزایش‌ یافته است که این مهم زنان جامعه را بیشتر تهدید می‌کند، چراکه در برخی آرایشگاه‌ها و مراکزی که زنان رفت‌وآمد دارند، این مواد تحت عنوان داروی لاغری در بین آنها توزیع می‌شود و مورد مصرف قرار می‌گیرد که عواقب جبران‌ناپذیری را به دنبال دارد.

  عطارها هم وارد این بازی شده‌اند

در قوطی‌های عطارها هم انگار همه چیز پیدا می‌شود به خصوص داروهای مربوط به چاقی و لاغری که سود خوبی را هم به جیب افراد سودجو سرازیر می‌کند. به همین خاطر کافی است از جلوی در یک عطاری عبور کنیدتا روی شیشه این مغازه‌ها با تبلیغ انواع داروها مواجه شوید اما از آنجایی که بازار چاقی و لاغری نسبت به سایر بازارها رونق بیشتری دارد، تبلیغات این داروها با خط درشت‌تری روی شیشه مغازه جلب توجه می‌کند. این در حالی است که داروهای گیاهی این عطاران نیز قابل اعتماد نیست.

 فلاح‌پور در این‌باره می‌گوید: در برخی عطاری‌ها یکسری داروهای غیرمجاز با هم ترکیب‌شده و آنها را به‌عنوان داروی گیاهی در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌دهند که منجر به مشکلات و مسائل مختلفی نظیر اعتیاد به مواد محرک می‌شود که علائم بسیار شدید و خطرناکی را به دنبال دارند. 

به گفته این پزشک داروهای چاقی و لاغری عطاران گاهی می‌تواند به خونریزی‌های شدید مغزی، ایجاد توهم و هذیان و اختلالات شدید روانی منجر شود.

  نخستین تجربه اعتیاد در 3 هزار کارتن‌خواب زن

این پزشک متخصص با بیان اینکه در حال حاضر تریاک رتبه اول مصرف را در بین مردان و زنان کشور داراست، تصریح می‌کند: این امر زنگ خطری برای ما به شمار می‌رود، هرچند که امروزه شاهد این هستیم که مصرف‌کنندگان بیشتر به سمت مواد محرک و روانگردان سوق پیداکرده‌اند. از سوی دیگر آمار از حضور 3 هزار کارتن‌خواب زن در کلانشهر تهران حکایت دارد؛ زنانی که تقریباً همگی معتادند و بعید نیست، بعضی از آنها به امید داشتن اندامی زیباتر برای نخستین بار مواد محرک را تجربه کرده باشند.
انتهاي پيام/

برچسب ها: باربی ، لاغر ، اعتیاد ، شیشه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.