کمیته انتخاب روسای دانشگاه ها با حضور دو تن از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما بررسی شد.

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش عالی باشگاه خبرنگاران، حسین کچوئیان و شهیندخت مولاوردی اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی به ترتیب به عنوان مخالف و موافق موضوع واگذاری تعیین ریاست دانشگاه‌ها از شورای عالی انقلاب فرهنگی به یک کمیته پنج نفره را در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه دوم سیما  مورد بررسی قرار دادند.

حسین کچوئیان، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: از زمان تشکیل شورا تا سال گذشته فرایندی بر اساس مستندات قانونی و بر طبق سخنان امام خمینی (ره) و توصیه های مقام معظم رهبری وجود داشت که بر مبنای آن فرایند روسای دانشگاه ها توسط اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی تعیین می شدند.

وی افزود: مسئله اصلی ما دلیل و ضرورت این تغییر رویه است در حالی که این امر در گذشته هم به خوبی انجام می گرفت و تنها مشکل ما در شورا همان مشکل تعیین وزیر در مجلس شورای اسلامی بود.

در گذشته ظرف 10 دقیقه نزدیک به 10 رییس دانشگاه تعیین می شد

وی تصریح کرد: در گذشته فرایند دقیق و سریعی وجود داشت که ظرف 10 دقیقه نزدیک به 10 رییس دانشگاه تعیین می شد.

کچوئیان ادامه داد: تراکم ایجاد شده در دستورکار جلسات به دلیل معرفی نشدن رییس دانشگاه ها بود و اگر این امر به طور طبیعی انجام می شد تراکمی بوجود نمی آمد.

وی افزود: در گذشته این شورا حداقل هر 2 هفته یک جلسه داشتیم که بیش از 3 ساعت طول می کشید اما در حال حاضر مدت زمان جلسات شورا به 2 ساعت کاهش یافته و گاهی هم تشکیل نمی شود.

وی در رابطه با اجماع کمیته 5 نفره برای تعیین رییس دانشگاه گفت: در فرایند پیشین حاکم بر شورا، اجماع نظر تمامی اعضا ملاک تایید نامزد ها بود و در صورت ایجاد اختلاف، نظر مخالفان نیز تامین می شد.

وی با ابراز نگرانی در خصوص احتمال ایجاد لابی هایی در فرایند جدید گفت: فرایندی ایجاد شده است که نظارت شورای عالی انقلاب فرهنگی بر انتخاب رییس دانشگاه ها را یک درجه ضعیف کرده است و اعضای شورا در صورت اجماع کمیته 5 نفره هم باید حق اعتراض داشته باشند.

شهیندخت مولاوردی گفت: دلیل اصلی این تصمیم گیری، دستور جلسات متعددی است که در نوبت بررسی شورا قرار دارند و به همین دلیل شاهد اداره حدود 35 دانشگاه با سرپرست هستیم که زمان و تعداد جلسات شورا برای بررسی این دستورکار ها کافی نیست.

وی افزود: با این حال روند بررسی روسای دانشگاه همچون گذشته درحال انجام است و صلاحیت عمومی نامزد های پیشنهادی ریاست دانشگاه ها توسط کمیته ی 5 نفره بررسی و تایید صلاحیت می شوند.

مولاوردی با اشاره به قانون اهداف و وظایف تشکیلات وزارت علوم مصوب سال 83 گفت: در این قانون بیان شده است که انتخاب و تایید روسای دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و تحقیقاتی بر اساس مفاد مندرج در وظایف شورای عالی انقلاب فرهنگی خواهد بود.

وی ادامه داد: ایرادی که در جلسات امروز به طرح تشکیل کمیته 5 نفره وارد بود، نقض این قانون بود در حالیکه من این موضوع را قبول ندارم و اکثریت اعضای شورا نیز بر این باور بودند که 5 نفر عضو کمیته می توانند این وظایف را بر عهده داشته باشند.

کچوئیان در رابطه با سلب برخی اختیارات قانونی شورا گفت: من به آقای رئیس جمهور گفتم که این مورد اشکال قانونی دارد و شما نمی توانید این حق را از اعضا سلب کنید. و پاسخ رئیس جمهور این بود که ما رای گرفتیم.

وی افزود: نقطه نظر حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری یک دوربینی و بصیرتی را در دل داشته است. که مصداق آن را هم در شورا دیدیم.
وی با اشاره به معرفی نکردن روسای دانشگاه توسط رئیس جمهور گفت: آقای روحانی مدتی صراحتا گفتند که من دیگر نمی آورم.

کچوئیان ادامه داد: دانشگاه یک محل غیر سیاسی است و شان خاصی دارد و برای بالا بردن این شان و منزلت تعیین رییس دانشگاه را به جمعی از فرهیختگان سپردند.

وی افزود: با فرایند جدید خواهیم دید که منابع قدرت و نفوذ و لابی از این پس بر سر روسای دانشگاه ها لابی خواهند کرد و این موضوع را کاملا سیاسی می بینم و به نظر می رسد که شان دانشگاه از این جهت ضربه خورده است.

وی ادامه داد: مسئله دیگر ثبات در دانشگاه است. هدف از آمدن شورای فرهنگی جدا کردن سیاست از بحث فرهنگی و علمی در دانشگاه ها بود.

مولاوردی در این رابطه گفت: دلایلی که در جلسه امروز اقامه شد برعکس این بود و دلیل اصلی تشکیل کمیته 5 نفره، تسریع در انتخاب رئیس دانشگاه ها بود.

وی ادامه داد: این کمیته می تواند به صورت دقیق موضوع را بررسی کند و با توجه به اعضای این کمیته جای نگرانی وجود ندارد.

کچوئیان با بیان اینکه فرایند جدید بار چندانی را از دوش اعضای شورا بر نداشته است گفت: در گذشته هم تعیین و تایید روسای دانشگاه وقت چندانی از شورا نمی گرفت و نماینده نهاد رهبری و مسئول بازرسی و نظارت شورا که حالا هم عضو کمیته هستند قبلا هم کار بررسی سوابق را انجام می دادند.

مولاوردی: به گفته ی رئیس جمهور، شورا می تواند مدتی ضوابطی را تعریف کند و به آن عمل کند و اگر به نتیجه مطلوب نرسید میتوان در آن تجدید نظر کرد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.