به گزارش
سرویس بین الملل باشگاه خبرنگاران، روزنامه «البناء» لبنان در یادداشتی به قلم «حسین الدیرانی» نوشت: منابع ویژه در داخل حاکمیت عربستان سعودی اطلاع دادند که متعب بن عبدالله آل سعود، وزیر گارد ملی، نماینده ای را به جمهوری اسلامی ایران فرستاده و از آن درخواست کرده بود تا برای پایان دادن به گستاخی و بی پروایی محمد بن سلمان (جانشین ولیعهد) و محمد بن نایف (ولیعهد) کمک کند. این دو فرد یک شبه در یک کودتای سفید و پس از بالاگرفتن اختلاف های داخلی در داخل خاندان آل سعود، حکومت را به دست گرفتند.
شاهزاده متعب بن عبدالله وزیر گارد ملی با اعزام نیروهای گارد ملی به مرزهای یمن برای استقرار و مشارکت در حمله به خاک یمن مخالفت کرده است.
به نوشته روزنامه البناء، همچنین، سعود الفیصل، وزیر امور خارجه برکنار شده، پیش از برکناری اش با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران تماس گرفت و به او گفت «ما را از این مشکل بچه گانه ی محمد بن سلمان و محمد بن نایف نجات دهید. آنها ما را درگیر جنگی کرده اند که می دانیم در آن شکست خواهیم خورد. از شما می خواهیم که برای یافتن راه حل به ما کمک کنید.»
به نوشته این روزنامه، پس از این تماس، وزیر امور خارجه عربستان در سخنانی درباره طوفان قاطعیت از اصطلاح «جناب امام خامنه ای» استفاده کرد. گفتگوی وی با ظریف و اینگونه سخنان او از علل برکناری او بود. البته، برکناری او دلایل دیگری نیز داشت که از آن جمله این بود که هر کسی با عبدالله پادشاه متوفی و خالد التویجری که قوی ترین فرد در عربستان در زمان عبدالله بود ارتباط قوی داشت کنار گذاشته می شد.
آمریکا از فضای این کودتا بی خبر نبود بلکه عادل الجبیر سفیر پیشین عربستان در آمریکا را که عامل سازمان اطلاعات آمریکا نیز بود و با وجود اختلاف های شدیدی که الجبیر با محمد بن نایف و محمد بن سلمان داشت، به جای سعود الفیصل تحمیل کرد. گزارش ها حاکی است که با توجه به اینکه ولی عهد و جانشین ولی عهد از او (الجبیر) ناراضی هستند، او در سمت خود باقی نخواهد ماند و ممکن است آنها آمریکا را متقاعد کنند که فرد دیگری را از خاندان پادشاهی که به نفع سازمان اطلاعات آمریکا نیز فعالیت کند به وزارت امور خارجه منصوب شود زیرا برای حاکمان عربستان عامل دستگاه اطلاعات آمریکا بودن عیب نیست و بلکه برای آنها امری مطلوب است.
در گذشته، سعد الحریری، رئیس جریان چهارده مارس در گفتگو با بازرس دادگاه بین المللی ویژه رسیدگی به ترور رفیق الحریری، محمد بن نایف ولیعهد کنونی، را «سفاح» (خون ریز) توصیف کرده بود. این سخن وی آن روز سبب خشم شدیدی در عربستان شد و محمد بن نایف دیدار با سعد الحریری را رد می کرد تا اینکه عبدالله پادشاه متوفی و بندر بن سلطان میانجیگری کردند. سعد الحریری در این توصیف به حق و بجا بود زیرا او در منطقه العوامیه و القطیف عربستان عامل سرکوب و ترور بود.