در گفت‌وگوی ویژه خبری مطرح شد؛

14 الی 15 میلیون نفر در سن ازدواج و تجرد قرار گرفته‌اند/ وزارت ورزش و جوانان از امور مربوط به جوانان غافل مانده است/ بیش از 1 میلیون و دویست و هشتاد هزار نفر در سال 93 تسهیلات ازدواج گرفته‌اند

موانع ازدواج جوانان امشب در برنامه گفتگو ویژه خبری با حضور حسن آصفری نماینده مجلس شورای اسلامی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

14 الی 15 میلیون نفر در سن ازدواج و تجرد قرار گرفته‌اند
به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران، موانع ازدواج جوانان امشب در برنامه گفتگو ویژه خبری با حضور "حسن آصفری" نماینده مجلس شورای اسلامی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

آصفری در ابتدا در پاسخ به سؤال نخست مجری برنامه مبنی بر این که موانع ازدواج را چه مسائلی را ارزیابی می‌کنید گفت: موضوع ازدواج در همه کشورها حائز اهمیت است به طوری که نمی‌توان فقط از یک جریان و دستگاه این مسئله مهم را پیگیری کرد.

وی با اشاره به نقش موثر دولت، مجلس، خانواده و رسانه پیرامون ازدواج افزود: در ابتدا باید برآورد جدی نسبت به آمار افرادی که در سن ازدواج قرار گرفته‌اند داشته باشیم.


** 14 الی 15 میلیون نفر در سن ازدواج و تجرد قرار گرفته‌اند

نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که اگر سن ازدواج را 15 تا 28 سال در نظر بگیریم باید بگوییم که در حدود 14، 15 میلیون نفر در سن ازدواج و تجرد قرار گرفته‌اند ادامه داد: بخشی از این جمعیت شامل دختران و بخشی دیگر مربوط به پسران است.

وی خاطر نشان کرد: زمانی که با این آمار مواجه می‌شویم نیازمند عزم جدی و اراده ملی در خصوص ازدواج می‌شویم.

** ضرورت اعتبارات لازم برای تسهیل ازدواج

آصفری با اشاره به فهم مجلس در بعد قانون گذاری پیرامون ازدواج بیان کرد: قوانین باید در مجلس تصویب شوند تا بر اساس آن‌ها اعتبارات لازم و ریل گذاری‌های مناسب برای تسهیل ازدواج فراهم شود.

نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که باید برای شروع زندگی جوانان امکانات لازم و اولیه فراهم شود گفت: بحث شغل یکی از موضوعات مهم در این مسئله به حساب می‌آید.

وی با اشاره به  مطرح شدن بحث افزایش جمعیت در کمیسیون فرهنگی خاطر نشان کرد: این مسئله در صحن علنی مجلس نیز به تصویب رسید اما باید اذعان داشت که این طرح زمینه صد درصدی ازدواج را فراهم نمی‌کند.

آصفری با تاکید بر این که باید موانع را از جلوی پای جوانان برداریم ادامه داد: باید با در نظر گرفتن منابع در کشور ببینیم چه کارهایی را می‌توانیم انجام دهیم تا جوانان به سمت و سوی ازدواج پیش بروند.

نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به فراهم کردن امکانات اولیه برای زندگی جوانان افزود: در جوامع بشری شاهد تغییرات پی در پی هستیم به طوری که بر این اساس توقعات بیشتر می‌شود.

وی با تاکید بر این که باید برای مسکن جوانان اقدام کنیم تا مشکلاتشان حل شود خاطر نشان کرد: دولت در این رابطه برنامه دستوری را برای خود در نظر گرفته است و مجلس نیز اعتبارات لازم را فراهم کرده است.

آصفری با اشاره به این که هر طرحی که در مجلس تصویب می‌شود نیازمند تأمین ردیف مالی است ادامه داد: باید پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های کشور بسنجیم و بدانیم که بودجه کل کشور چقدر است و یا این که نیازمندی‌های جوانان در بحث مسکن چه تعداد است.

نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که باید به همه این مسائل توجه کنیم گفت: برخی از طرح‌ها به تصویب تسهیل ازدواج جوانان رسیده است .

وی با اشاره به این که اعتبار سنجی درستی صورت نگرفته است گفت: میزان فروش نفت در سال 84 با امروزه متفاوت است به طوری که مثلاً در سال 84 نگاه به بودجه فعلی صورت گرفته است.

**  نباید برنامه‌ها به پشتوانه نفت بسته شوند

آصفری با اشاره به اقتصاد تک محصولی گفت: برنامه‌ها را نباید به پشتوانه نفت ببندیم.

نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: اگر نگاهمان به درآمدهای تک محصولی باشد مشکلات حل نخواهد شد

دانشمندی معاون اداره اعتبارات بانک مرکزی در ادامه برنامه طی تماس زنده تلفنی در پاسخ به سؤال اول مجری مبنی بر این که در حال حاضر چند نفر در صف تسهیلات بانکی قرار دارند گفت: در سال 93 با همکاری بانک‌ها اولویت را در ارائه تسهیلات ازدواج در نظر گرفته‌ایم.

** بیش از 1 میلیون و دویست و هشتاد هزار نفر در سال 93 تسهیلات ازدواج گرفته‌اند

وی با اشاره به این که 1 میلیون و دویست و هشتاد و یک هزار و 800 نفر در سال 93 تسهیلات ازدواج دریافت کرده‌اند خاطر نشان کرد: تا به امروز 531 هزار و 502 نفر در سامانه ازدواج بانک مرکزی در صف دریافت وام قرار دارند.

دانشمندی گفت: بر اساس قانون عملیات بانکی بدون ربا سپرده های قرضه الحسنه برای تسهیلات قرض‌الحسنه است.

** مزدوجین متقاضی دریافت وام ازدواج امسال در صف کمتری برای دریافت تسهیلات قرار می گیرند

وی اضافه کرد: همچنین بر اساس ماده 92 قانون برنامه پنجم توسعه اگر قرار باشد  تسهیلات ارزان قیمتی به متقاضیان داده شود دولت باید یارانه‌ی سود را تأمین کند بنابراین اعطای تسهیلات ارزان قیمت در قانون بودجه پیش بینی نشده است البته باید گفت که خوشبختانه امسال بر اساس قانون بودجه سال جاری وقتی از منابع قرض‌الحسنه سیستم بانکی بابت ازدواج داده می‌شود که با توجه به این موضوع پیش بینی می‌کنیم امسال مزدوجین در صف کمتری برای دریافت وام ازدواج قرار گیرند. 

** در یک ماه نخست سال جاری تعداد 15 هزار و 185 نفر از تسهیلات ازدواج بهره‌مند شدند

در ادامه برنامه امشب گفتگوی ویژه خبری دانشمندی در پاسخ به سؤال نماینده مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سؤال که آیا در حال حاضر سامانه ثبت نام باز است و امکان ثبت نام متقاضیان وجود دارد یا خیر گفت: بله، امسال هم در یک ماه اول سال جاری تعداد 15 هزار و 185 نفر از تسهیلات ازدواج بهره‌مند شدند.

معاون اداره اعتبارات بانک مرکزی تصریح کرد: سامانه به صورت روزانه رصد می‌شود و اگر استانی بانک فعالی در این خصوص نداشته باشد همکاران ما بلافاصله اقدام می‌کنند لذا همواره بانکی در همه استان‌ها وجود دارد که همه متقاضیان بتوانند ثبت نام کنند.

آصفری با بیان این که مبلغی که بانک برای متقاضیان وام ازدواج در نظر گرفته مبلغ 3 میلیون تومان است که این مبلغ با وضعیت بازار کالا به گونه ای نیست که یک خانواده بتواند تشکیل زندگی دهد اظهار داشت: مصوبه ای که در مجلس گذرانده شده به این صورت است که به هر یک از زوجین مبلغ 10 میلیون تومان تعلق گیرد اما بر اساس این مصوبه قرار نیست که پولی در اختیار زوجین گذاشته شود مصوبه به این صورت است که دولت با برخی شرکت‌های تولید کننده لوازم خانگی وارد مذاکره شده و اجناسی را از آن‌ها خریداری می‌کند و در اختیار زوجین قرار می‌دهد.

نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: با مبلغ 3 میلیون تومان نمی‌توان مسیر روشنی برای تأمین برخی از امکانات زندگی زوجین تصور کرد.

در بخش دیگری از این برنامه دانشمندی در پاسخ به سؤال دیگری از نماینده مجلس شورای اسلامی مبنی بر این که در حال حاضر چه مبلغی از طرف مردم در سپرده های قرض‌الحسنه و کوتاه مدت در اختیار بانک‌ها قرار دارد و بانک‌ها نسبت به این مبالغی که مردم در اختیار آن‌ها گذاشته‌اند چه فعالیت بانکی را انجام می‌دهند اظهار داشت: همان طور که گفته شد در حال حاضر سقف وام قرض‌الحسنه ازدواج 3 میلیون تومان است که همان طور که خود آقای آصفری نیز اظهار داشتند این سقف قطعاً با توجه به هزینه‌ها نمی‌تواند کارگشا باشد.

معاون اداره اعتبارات بانک مرکزی تصریح کرد: بر این اساس شورای پول و اعتبار برای افراد خاص با شرایط خاص از جمله دانشجویان، زوجه فاقد پدر و برخی موارد دیگر وام ازدواج را به 5 میلیون تومان افزایش داده است.

دانشمندی ادامه داد: عملاً از اوایل سال 93 ما یک میلیون و 200 هزار نفر در صف دریافت وام 3 میلیون تومان داشتیم که منابع قرض‌الحسنه ما تکاپو نمی‌داد ضمن این که بانک مرکزی علاوه بر وام ازدواج تکالیف دیگری از جمله اشتغال زایی افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی، اشتغال زندانیان، بهسازی تمام روستایی و ..... بر عهده دارند بنابراین تکلیف سیستم بانکی صرف وام ازدواج نیست چرا که موظف به پاسخگویی سایر موارد نیز هستیم.

دانشمندی اظهار داشت: نکته دیگر این است که سپرده‌ها منابع داخلی بانک‌هاست و بانک‌ها بابت آن سود پرداخت می‌کنند و به استناد قانون برنامه پنجم اگر قرار باشد سودی که بانک‌ها می‌دهند با سود کمتر در اختیار متقاضیان قرار گیرد باید یارانه سود دیده شود که این موضوع در نظر نگرفته شده است.

در ادامه برنامه آصفری در پاسخ به این که چرا قوانین مربوط به تسهیل ازدواج جوانان اجرایی نمی‌شود گفت: سؤال بنده از معاون اداره اعتبارات بانک مرکزی این است که مبالغی قرض‌الحسنه مردم در اختیار بانک‌ها می‌گذارند و سود آن نیز صفر درصد است کجا هزینه می‌شوند و آیا نمی‌توانند آن را در قالب تسهیلات در اختیار جوانان قرار دهند

وی ادامه داد: بحث تسهیلات تنها یک بحث از مسئله ازدواج است و موارد دیگری نیز وجود دارد که آن‌ها نیز باید رفع گردد.

** وزارت ورزش و جوانان از امور مربوط به جوانان غافل مانده است 

آصفری در ادامه به جایگاه وزارت ورزش و جوانان اشاره کرد و گفت: متأسفانه این وزارتخانه تا کنون گام‌های مثبتی برای مباحثی چون اشتغال جوانان، ازدواج و مسکن آن‌ها برنداشته است و مسئله ما این است که متولی اصلی که باید در این خصوص فعال باشد امروز پاسخگوی این مسائل و موارد نیست.

نماینده مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در دولت قبل نیز ما وزیر ورزش و جوانان را به مجلس فراخواندیم وی یک کارت زرد از مجلس دریافت کرد و در همین دولت نیز این موضوع در نوبت است که ما از وزارت ورزش و جوانان خواسته‌ایم در مجلس حاضر شود.

وی با بیان این که وزارت ورزش و جوانان نباید صرفاً بحث ورزش را پیگیری کند و از امور مربوط به جوانان غافل شود تاکید کرد: وزارت ورزش و جوانان متولی امر جوانان است که می‌تواند با بررسی جلسات مختلف با دستگاه های ذیربط من جمله، وزارت کار، وزارت راه و شهرسازی و ... برخی از مسائل جوانان را پیگیری کند.

آصفری در پایان تاکید کرد: موضوع وام ازدواج تنها مسئله ازدواج جوانان نیست بلکه آیتم‌های دیگری نیز وجود دارد که اگر حل نشود مشکلات دیگری پیش خواهد آمد.

انتهای پیام/

برچسب ها: گفتگو ، ازدواج ، آصفری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مسعود
۰۸:۲۰ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۴
سلام وقتی من بیکارم زن می خوام چه کار
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۸:۰۸ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۴
با نام خدا
"لطفاً ابتدا تا پایان بخوانید سپس نظر بدهید"
به اعتقاد بنده مشکل اساسی ازدواج جوانان کشور، پیروی کورکورانه از سیاستهای اشتغال کشورهای غربی و غیر اسلامی است. ما به عنوان یک کشور اسلامی میبایست همه سیاستهای ما در راستای تحقق آرمانهای اسلامی باشد.
اسلام در زمینه مسائل خانواده کل مخارج زندگی را بر عهده مرد گذاشته در حالی که ما در بحث اشتغال به فرصت برابر زن و مرد صحبت میکنیم و پیامد های شوم این تصمیم گیری ها را نمی بینیم .
فقط این سوال را مطرح میکنیم که چرا گرایش پسر های به تحصیل کم شده است؟
چرا افت تحصیلی در میان پسر ها بیشتر است.
چرا جوانان ما به سوی مواد مخدر و بزهکاری کشیده میشوند.
و جواب همه این سوالات نداشتن انگیزه کافی بسبب دورنمای تاریک اشتغال جوانان است. اگر پسر جوان به این نتیجه برسد که پس از خاتمه تحصیل براحتی مشغول بکار میشود قطعا انگیزه زیادی برای تحصیل پیدا میکند. و دلیل این مشکلات مغایرت ( غیر مستقیم ) برخی از قوانین و مصوب ها دولت و مجلس به احکام اسلامی می باشد. زمانی که ما در جامعه با مازاد نیروی کار مواجه باشیم و در خیلی از مشاغلی که آقایان باید انجام دهند ولی متأسفانه در دست خانم ها می باشد قطعا بیکار ماندن یک پسر جوان = عدم ازدواج یک دختر جوان خواهد بود و از طرف دیگر بیکار شدن یک مرد زحمتکش = خطر طلاق و جدایی بوجود می آید
اسلام هیچ وقت نمگوید که زن کار نکند ولی دولتمردان ما و مجلس ما باید قوانینی تدوین و تصویب کنند که با پشتبانی آنها آحاد مردم بتوانند احکام اسلامی را راحتتر اجرا کنند. مسئله ازدواج جوانان نیز یکی از احکام اسلامی است. اگر حکومت و دولت اسلامی بخواهد جوانان بیشتر به ازدواج ترغیب شوند باید به نکات زیر توجه کند.
1- قانونی تصویب کند که اولویت اشتغال با مردان باشد.
2- با فرهنگ سازی ، سرمایه گذاری و برنامه ریزی فساد اخلاقی را به حداقل برساند. و ایمان را در دل جوانان زنده کند.

وسلام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۴۶ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۴
آقاياني كه فكر ميكنند با ارائه تسهيلات!!!!!! ميتوانند آمار ازدواج در جامعه را بالا ببرند يا افراد بي اطلاعي هستند يا اينكه خود را به بي اطلاعي زده اند
Iran (Islamic Republic of)
علي
۰۷:۴۱ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۴
متاسفانه وزارت ورزش فقط به ورزش مي رسد انگار اصلا بحث جوانان كه اصلي ترين دقدقه است هيچ توجه اي ندارد بزرگترين خيانت را مرتكب مي شوند اگر به جوانان نرسند جوانا ن بهترين سرمايه اين مملكت هستند لطفا كوتاهي نكنيد كه در دنيا و قيامت گرفتار مي شويد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۵۰ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۴
شما هم دلتون خوشه ... وقتی همه چی گرون شده کی میاد بره ازدواج کنه.... تازه با این وام هایی که میدید آدم حتی نمیتونه یه خونه اجاره کنه با این گرونی ها... همون بهتر که ملت تو تجرد زندگی بکنن بهتره ...
آخرین اخبار