شیراز؛

اهمیت تغییر کاربری بناهای تاریخی برای توسعه گردشگری و جذب گردشگر

میراث فرهنگی با بخش خصوصی برای مرمت بنای تاریخی و تغییر کاربری آن مشارکت می کند.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز؛ از هر بوم و برزن ایران که بگذری نشانی از تاریخ، فرهنگ و تمدن را می بینی. معماری منحصر به فرد و خارق العاده بافتهای تاریخی از جمله ویژگیهای بسیاری از شهرهای ایران است. با وجود اینکه از سالیان پیش توجه به این آثار ارزشمند از سوی سازمان ها اهمیت خاصی یافته اما هنوز آنگونه که باید اقدام اساسی برای حفظ، مرمت و معرفی آنها انجام نشده است.

یکی از اقداماتی که می تواند موجب احیاء و ساماندهی بافت های تاریخی، توسعه گردشگری در استان های مختلف کشور و جذب گردشگر شود اجرای طرح تغییر کاربری این بناها است.

مدیرکل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس گفت: بافتهای تاریخی در دنیا به عنوان قلب اقتصادی کشورها محسوب می شوند اما در شهر تاریخی ما معمولا این اتفاق نمی افتد.

امیری، دلیل این مساله را اینگونه بیان می کند: وقتی شرایط اقتصادی، اجتماعی باعث می شود شهرهای بافتهای تاریخی خالی از سکنه اصلی خود شود، جمعیتی متفاوت با ساختار تاریخی و اجتماعی گذشته در آنجا حضور پیدا می کند که باید برای برقراری تعادل از فرصت و ارزشی که در این بناها وجود دارد برای توسعه و گسترش گردشگری استفاده کنیم، در واقع کاربری را برای آنها تعریف می کنیم.

وی، با بیان اینکه کاربری را در بنای تاریخی با توجه به شرایط به چند قسمت تقسیم می کنیم افزود: قابلیت تبدیل برخی بناها و خانه های تاریخی به موزه، خانه های صنایع دستی، فضاهای آموزشی، هتلها و رستورانهای سنتی از جمله این کاربری ها است.

این مسئول گفت: تبدیل خانه سعادت به خانه صنایع دستی، تبدیل منزل منطقي نژاد به موزه آرشيو آوا و نواها و تبدیل منزل صالحي به خانه لباسهاي سنتي و آئيني ايران از جمله بناهایی هستند که در بافت تاریخی شیراز تغییر کاربری داده شده اند.

مدیرکل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس افزود: با تغییر کاربری بنای تاریخی ضمن حفظ آن اثر، عملکرد جدیدی به آن داده می شود که در رونق گردشگری تاثیر عمده و بسزایی دارد.

امیری بیان کرد: تغییر کاربری در بلند مدت در بناهای تاریخی می تواند بر روی کل آن محله و بافت تاثیر بگذارد و به نوعی بافت جمعیتی و اجتماعی آن را تغییر دهد.

وی ادامه داد: تغییر کاربری بناهای تاریخی یک فرصت جدید برای بازدید گردشگران ایجاد می کند که این مساله می تواند به رونق گردشگری و جذب گردشگر کمک کند.

این مسئول گفت: آن بناهای تاریخی در فارس که مالک خصوصی دارند و قصد مرمت این اثر را داشته باشند اداره میراث فرهنگی با مشارکت مالکان، بنا را مرمت کرده یا مجوز تغییر کاربری برای فعالیت مرتبط برای آنها اخذ می کند تا آن اثر برای کاربری مناسب شود و برای مالک نیز ارزش اقتصادی داشته باشد.

مدیرکل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس افزود: حاضریم بخشی از بناهای تاریخی که در اختیار سازمان میراث فرهنگی قرار دارد را طی شرایطی به صورت یک اجاره بلند مدت به بخش خصوصی واگذار کنیم و مجوزهای لازم برای تغییر کاربری مناسب مثل رستورانهای سنتی، فضاهای فرهنگی و عملکردهای مشابه را در اختیار آنها قرار دهیم که این مساله علاوه بر توسعه گردشگری موجب اشتغال پایدار در سطح شهر می شود.

امیری با اشاره به اینکه برنامه های کلان در سطح ملی و استان می تواند به افزایش گردشگر کمک کند افزود: شرکت نمایشگاههای بین المللی با معرفی توانمندی ها و جاذبه ها از جمله مواردی است که منجر به افزایش گردشگر می شود.

این مسئول با بیان اینکه این سازمان سعی و تلاش خود را برای جذب گردشگر و توسعه گردشگری کرده و می کند افزود: تعداد گردشگرها در فارس در پارسال نسبت به سال قبل از آن، بیش از 132 درصد افزایش داشته است.

وی ادامه داد: در ایام نوروز امسال تعداد گردشگرها 37 درصد نسبت به پارسال افزایش داشته است.

انتهای پیام/س


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.