به گزارش
گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از (وب دا)؛ دکتر سید حسن هاشمی در پیامی به مناسبت فرا رسیدن روز پرستار، گفت: عدالت اقتضاء دارد تبریک و تهنیت به پرستارانی که الگوی عشق و پرستش خودرا درعمل، حضرت زینب کبرا (س) قرار دادهاند، نه در چارچوب بزرگداشتی از این دست یعنی سالی یکبار، بلکه به عنوان یک الزام، تلاش آنان در همه روز سال در برنامه توسعه کشور بهثمر بنشیند تا روز پرستار و نقش خستگی ناپذیر آنان، بهدرستی تبیین و دیده شود.
وزیر بهداشت در این پیام با یادآوری اینکه هیچ مسئول منصفی منکر آن نیست که از نظر استانداردهای پرستاری تعداد پرسنل فداکار پرستار، نصف نیاز کشور هستند، افزود: خود را موظف میبینیم تا دغدغههای مبتنی بر امنیت شغلی و نظام پرداخت عادلانه از جمله طرح پرداخت مبتنی برعملکرد را بهعنوان روشی برای اجرای تعرفههای پرستاری به صورت بستههای خدمتی در بالین ادامه دهیم. علاوه براین نحوه باز توزیع درآمد بیمارستانها را ابلاغ کردم تا با اجرای آزمایشی آن ظرف دو سه ماه، ایرادات و اشکالات شناسایی و برطرف شود.
متن کامل پیام وزیر بهداشت به مناسبت روز پرستار به شرح زیر است:
تلاش توام با عشق برای کاهش آلام بیماران
زیستن در کرانههای درد و رنج، بیدار خوابی برای روشن نگاه داشتن نور حیات، رفت و آمد مدام در نقطه آغاز و پایان و تولد و مرگ، داستان زندگی روزمره پرستاران است، آنگونه که شکوه عشق و فداکاری پیام آور کربلا آن را به اوج شایستهاش رساند. هم آنان که حتی اگر منشور حقوق بیمار نبود، مونس و همدم نالهای کوتاه و حزنآور تا فریادهایی دلخراش بوده و هستند تا جامعه بداند نگهبانان سلامت، در سختترین شرایط بیمار، امید به زندگی در نگاه گرم و دستان شفابخش آنان لانه کرده است؛ و آنان به صفت حیاتبخشی شهرهاند.
در چنین روزی گرامی که روز ولادت حضرت زینب (س) و روز پرستار نامش گذاشتهاند، فرصت را مغتنم میشمارم تا با همکاران پرستارم، چند جملهای سخن بگویم.
عدالت اقتضاء دارد تبریک و تهنیت به پرستارانی که الگوی عشق و پرستش خودرا درعمل، حضرت زینب کبرا (س) قرار دادهاند، نه در چارچوب بزرگداشتی از این دست یعنی سالی یکبار که بهجا و ضروری است، بلکه به عنوان یک الزام، زحمت و تلاش آنان باید در همه ۳۶۵ روز سال در برنامه توسعه کشور بهثمر بنشیند تا روز پرستار و نقش خستگی ناپذیر آنان که امسال مصادف با ورود به یکصدمین سال دانشگاهی شدن پرستاری نیز هست، در عبور از دشواریهای طاقت فرسای طرح هدفمندی یارانهها، بهدرستی تبیین و دیده شود.
هیچ مسئول منصفی منکر آن نیست که از نظر استانداردهای پرستاری پرسنل فداکار پرستار، نصف نیاز کشور هستند و وظایف نصف دیگر نیز بردوش آنان سنگینی میکند. چه بسا اگر تحریمهای کمرشکن نبود، برنامه ریزی برای رفاه حال قشر پرستار مانند دیگر اقشار مردم، تا این اندازه دشوار نمیشد.
از این رو در جهت رفع تنگناهای ملی بود که سیاستهای کلی سلامت از سوی مقام معظم رهبری به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ابلاغ شد و اهداف بلند دولت تدبیر و امید، و برنامههای آن در تحقق چنین سمتوسویی سامان یافت به نحوی که حوزه سلامت را به اولویت نخست کشور تبدیل کرد تا پاسخگوی مطالبات استراتژیک مردم در کاهش هزینههای درمان باشد و چشمانداز آینده کشور را در حوزه سلامت برای رفاه مردم، و رفاه پرسنل بهویژه رفاه پرستاران، قابل تحمل و توام با امید و بهروزی روزافزون سازد.
با این همه شما به عنوان بخش مهمی از جامعه سلامت کشور، دارای وزن و نقش برجسته بوده و هستید که بارها روایت نجات جان بیماران را از زبان پزشکان در باره تلاش پرستاران، و یا از سوی همراهان بیمار شنیدهام. از این رو خود را موظف میبینیم تا دغدغههای مبتنی بر امنیت شغلی و نظام پرداخت عادلانه از جمله طرح پرداخت مبتنی برعملکرد را بهعنوان روشی برای اجرای تعرفههای پرستاری به صورت بستههای خدمتی در بالین ادامه دهیم. علاوه براین نحوه باز توزیع درآمد بیمارستانها را ابلاغ کردم تا با اجرای آزمایشی آن ظرف دو سه ماه، ایرادات و اشکالات شناسایی و برطرف شود.
بهخوبی آگاهم رسیدگی به سلامت بیماران در حکمرانی خوب قابلیت تجلی و ظهور دارد. حکمرانیای که حق کارکنان را براساس سطح عملکرد و مشقات آن پرداخت میکند تا تبعیض و شکاف عمیق منجر به نارضایتی نشود. براین اساس بود که در نخستین گام، با اعتقادی که به حرفه پرستاری دارم، معاونت پرستاری را ابقاء و در ۸ محور تاکید کردم مسایل پرستاری با جدیت در دستور کار قرار گیرد. حکمرانی خوب زمانی میتواند پاسخگوی شهروندان در حوزه سلامت باشد، که نیروی انسانی در انجام وظایفش دارای انگیزه کافی باشد.
در بازرسیهای رسمی و غیررسمی، روزانه و شبانه، وگاه نیمههای شب از بیمارستانها، همواره استراحت توام با آرامش بیماران را در آیینه چهره مصمم کارکنان و پرستاران پرتلاش آن جستوجو کردهام. نگاه پرمهر پرستار به بیمار بیانگر تلاش توام با عشق به کاهش آلام آدمیان است.
از منظر روانشناسی پرستار از دو حوزه وجودی با بیمار سروکار دارد: ابتدا از بعد تخصصی و کارآمدی که دستورات پزشکی و علم نگهداری بیمار را بهکار میگیرد و دیگری روح سرشار از ایمانی که پرستاری از بیمار در آن موج میزند و زینب وار عصای دست بیمار برای بازگشت بهزندگی میشود. و اگر بیمار دیر مراجعه نکرده باشد، اغلب با پرستاری خوب است که نیرومندتر از گذشته شده به صحنه زندگی بازمی گردد؛ و این یعنی بازگشت نیرومند از کرانه مرگ به کرانه زندگی.
باچنین بینشی است که دفتر وزارتی و معاونتها همه موظفاند باتعاملات سازنده، موثر و به موقع، هر مشکلی را با بررسی کارشناسی در برنامه از سر راه این قشر بردارند. اگر چه، میدانیم بر دوش گرفتن رسالت خطیر تحقق ترویج همهجانبه و پایدار توسعه سلامت در جامعه، بدون اشتباه نمیتواند باشد. از این رو چشم امید داریم همکاران پرتلاشمان، پرستاران عزیز با نقد علمی برنامهها و عملکردها، ما را همراهی کنند که در این راه همواره خود را محتاج مردم و پرسنل خدوم و پرتلاش میدانیم.
امیدوارم برای تبریک و تهنیت روز پرستار، یعنی روز شما همکاران گرامی، بازنمایی مسئولیت سخت و دشوار پرستاری را بهدرستی تصویر کرده باشم و کماکان با یاری، همدلی، و همراهی یکدیگر راه سختی که درپیش گرفتهایم مصمم و پرتوان بپوییم. مجددا این روز باشکوه یعنی ولادت پیام آور نهضت حسینی حضرت زینب کبرا، و روز پرستار را به همکارانم؛ پرستاران، در اقصی نقاط کشور تبریک و تهنیت عرض میکنم.
دکتر سید حسن هاشمی/ وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
انتهای پیام/