عوامل خشونت علیه زنان و روش‌های پیشگیری از آن در سمینار یک روزه «راه‌کارهای جلوگیری از خشونت جنسی علیه زنان از دیدگاه اسلام» در کابل مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ،براساس آمار وزارت زنان افغانستان، در سال جاری تجاوزهای جنسی به زنان و دختران  در این کشور نسبت به سال‌های گذشته افزایش یافته است.
فقر و مشکلات اقتصادی که باعث شده جوانان افغان نتوانند به راحتی تشکیل خانواده دهند از دلایل عمده این مسئله عنوان شده است.

همچنین  براساس یافته‌های نهادهای مدافع حقوق زنان ، افراد زورمند محلی که اقدام به تجاوز جنسی می‌کنند در اکثر مواقع از پیگرد قانونی در امان بوده‌اند.

این مسائل نگرانی مدافعان حقوق زنان در افغانستان را به همراه داشته است و این وقایع از لحاظ نوع و میزان خشونت بسیار متفاوت می‌باشند.

دوماه پیش تعدادی از زنانی که در یک مجلس عروسی شرکت کرده‌ بودند، در مسیر بازگشت در حومه شهر کابل قربانی تجاوز جنسی دسته جمعی شدند که این رویداد با عکس العمل جدی مردم و مقامات دولتی مواجه گردید و در نهایت اکثر عاملان این واقعه به اعدام محکوم شدند.

این اولین باری بود که به دلیل تجاوز جنسی، برای فرد یا افرادی حکم اعدام در افغانستان صادر می‌شود، اما با این وجود کماکان آمار تجاوز جنسی در این کشور روبه افزایش است.

در سمینار یک روزه «راه‌کارهای جلوگیری از خشونت جنسی علیه زنان از دیدگاه اسلام» که در همین رابطه در شهر کابل برگزار شد، علل و عوامل این معظل و روش‌های پیشگیری از آن در جامعه افغانستان توسط کارشناسان مذهبی، فعالان اجتماعی و مدافعان حقوق زنان مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت.

مولوی «عبدالمالک ضیایی» رئیس اداره مساجد وزارت حج و اوقاف افغانستان که در این کنفرانس حضور داشت، مسامحه دولت در این باره را بشدت محکوم می‌کند و خواهان مجازات اعدام برای متجاوزین جنسی است.

وی افزود: سال گذشته در بیش از 35 خطبه نمازهای جمعه سراسر افغانستان درمورد تعادل رفتاری با زنان اطلاع‌رسانی شد و در این امر علمای شیعه و سنی در برخورد جدی با متجاوزین تأکید دارند.

ضیایی اذعان داشت: نرمش بیش از حد دولت و مجریان قانون باعث شده آمار تجاوزهای جنسی علیه زنان در افغانستان با افزایش مواجه شود.

«سیده مژگان مصطفوی» سرپرست وزارت امور زنان افغانستان نیز در این سمینار خاطر نشان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون گزارش‌های خشونت علیه زنان در افغانستان به بیش از 4هزار مورد رسیده است که بیش از 110 مورد آن مربوط به تجاوز جنسی می‌باشد.

مصطفوی از خانواده‌های افغان خواست تا با تسهیل در زمینه ازدواج جوانان، دوری از رسوم خرافی و کاهش هزینه‌ها زمینه بوجود آمدن انحراف اخلاقی در جامعه را از بین ببرند.

«سیمین حسن‌زاده» سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان نیز در این مراسم ضمن انتقاد از عملکرد برخی رسانه‌ها تصریح کرد: نباید آزادی بیان بهانه‌ای برای ترویج بی‌بند و باری در افغانستان شود.

وی اظهار داشت: کنترل رسانه‌ها از دست دولت افغانستان خارج شده و بسیاری از برنامه‌های تلویزیونی افغانستان به هیچ وجه متناسب با فرهنگ و آداب رسوم خانواده‌های مسلمان این کشور نیست.

در این نشست کارشناسان مذهبی، فعالان مدنی و مدافعان حقوق زنان بطور مشترک به بررسی عوامل خشونت علیه زنان
و روش‌های پیشگیری این معضل در جامعه افغانستان پرداختند.

حسن‌زاده بعضی رسانه‌های افغانستان را متهم کرد که به صورت غیر مستقیم زمینه اعمال خشونت علیه زنان و بی‌بندوباری را فراهم می‌کنند.

سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان در ادامه از مطبوعات و رسانه‌های افغانستان خواست تا در تولید و افزایش کیفیت برنامه‌های تلویزیونی با معیارهای اخلاقی و ارزشی تلاش بیشتری کنند.

شرکت کنندگان در این سمینار یک‌روزه از حکومت وحدت ملی افغانستان خواستند تا در اجرای قوانین جزایی نسبت به
افراد خاطی در مورد ایجاد خشونت علیه زنان جدیت لازم را به خرج دهد.

/انتهای پیام




منبع: تسنیم
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.