رصد رسانه های کاغذی ؛

معمای واردات میوه قاچاق /تغییر جهت ناگهانی نفت

رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح دیروز(شنبه) از نمایشگاه دستاوردهای فناوری نانو بازدید کردند ، صحبتهای ایشان در این نمایشگاه از تیترهای مهم امروز رسانه های کاغذی بود .

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران؛رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح دیروز(شنبه) از نمایشگاه دستاوردهای فناوری نانو  بازدید کردند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای برنامه‌ریزی دقیق، ثبات در مدیریت و گفتمان‌سازی به منظور شناسایی و بروز استعدادهای برتر را از عوامل حفظ پیشرفت‌های صنعت نانو برشمردند و تأکید کردند: یکی از مهمترین عوامل استمرار پیشرفت‌ها، این است که اجازه ندهید انگیزه‌های سیاسی به درون فضاهای علمی و تحقیقاتی نفوذ کند.
صحبتهای ایشان در این نمایشگاه از تیترهای مهم امروز رسانه های کاغذی بود .

افزایش 4 دلاری قیمت نفت در یک روز ، هم مورد توجه روزنامه ها قرار گرفت .

«تغییر جهت ناگهانی نفت»
دنیای اقتصاد نوشت :  بهای نفت در پایان معاملات هفته گذشته با رشد حدودا 4 دلاری (معادل 3/8 درصد) بیشترین صعود روزانه خود را از سال 2009 تاکنون به ثبت رساند و به رقم 24/48 دلار رسید. روزنامه «دنیای اقتصاد» در هفته گذشته با اشاره به پنج حسگر در بازار نفت، بازگشت قیمت را از کف 45 دلاری آن که با توجه به مقاومت قابل توجه بهای این کالا در آن محدوده، به‌نوعی هسته سخت تغییرات قیمت نفت تشخیص داده شد، محتمل دانسته بود. در این بین بر اساس بررسی‌های پیشین سه عامل «نزدیک شدن قیمت نفت به پیش‌بینی‌های کف قیمتی»، «صرفه تبدیل فرآوری» و «افزایش تعداد موقعیت‌های خرید باز در بازار آتی» مهم‌ترین نشانه‌های رسیدن قیمت نفت به کف خود محسوب می‌شوند. توقف 94 دکل حفاری نفت در آمریکا در کنار حملات داعش در روزهای اخیر به کرکوک به‌عنوان یک مرکز مهم نفتی نیز دو عامل تقویت‌کننده قیمت در روز جمعه محسوب می‌شوند. در این میان اما سوال مهم آن است که آیا قیمت نفت در مسیری که از روز جمعه آغاز کرده به روند خود ادامه می‌دهد یا اینکه با توجه به برخی عوامل از جمله عقب ننشستن تولیدکنندگان نفتی از تولید بیشتر و رسیدن تولیدات شیل به حداکثر خود، می‌تواند به مسیر نزولی بازگردد؟

پس از مدت‌ها نزول قیمتی در بازار طلای سیاه، روز جمعه قیمت نفت خام با جهشی کم‌سابقه مواجه شد. به این ترتیب، هر بشکه نفت خام آمریکا (WTI) توانست رشد 3 دلار و 70سنتی (معادل 3/8 درصد) را به ثبت برساند که این میزان رشد روزانه طی 6 سال اخیر (از سال 2009) بی‌سابقه بوده است. این در شرایطی است که نفت خام هفتمین ماه متوالی را نیز با افت قیمت پشت‌سر گذاشت (زیان 7/9 درصدی در ژانویه) و در مجموع بیش از 50 درصد زیان را به ثبت رساند. گرچه مازاد عرضه نفت و رشد شاخص دلار آمریکا (هفت ماه رشد مداوم این شاخص که طولانی‌ترین رکود در یک دهه اخیر است) باعث ریزش قیمت نفت تا سطوح 50-40 دلاری شده بود، اما مطابق با پیش‌بینی‌های «دنیای اقتصاد» (گزارش پنج‌شنبه هفته گذشته) نشانه‌هایی مبنی بر ورود نفت به هسته سخت به چشم می‌خورد. براساس گزارش مزبور، سه عامل «نزدیک شدن قیمت نفت به پیش‌بینی‌های کف قیمتی»، «صرفه تبدیل فرآوری» و «افزایش تعداد موقعیت‌های خرید باز در بازار آتی» مهم‌ترین نشانه‌های رسیدن قیمت نفت به کف خود محسوب می‌شوند. بر این اساس، جهش قیمتی روز جمعه می‌تواند آغازی برای یک حرکت جدید محسوب شود. کارشناسان علت رشد قیمت نفت در روز جمعه را کاهش بی‌سابقه تعداد دکل‌های حفاری فعال در آمریکا طی هفته گذشته و همچنین تشدید مجدد درگیری‌ها در عراق عنوان می‌کنند. در این شرایط، بازار نفت پس از رسیدن به هسته سخت در محدوده حدود 45 دلاری، با دو سناریوی متفاوت، بازگشت پایدار قیمت‌ها و تداوم قیمت‌های پایین، مواجه است که «دنیای‌اقتصاد» در این گزارش به بررسی آنها پرداخته است.

 سه سیگنال برخورد با کف قیمتی
همان‌طور که اشاره شد، پیش‌تر «دنیای‌اقتصاد» در گزارشی سه عامل مهم را به عنوان نشانه‌های برخورد نفت به کف قیمتی عنوان کرد. در این میان می‌توان به نزدیک شدن قیمت نفت به پیش‌بینی‌های خبرگان نفتی اشاره کرد. در واقع، طی ماه‌های اخیر، بسیاری از کارشناسان باتجربه حوزه نفت، کف قیمتی طلای سیاه را حدود 40 دلار بر بشکه پیش‌بینی کرده بودند. به عقیده آنها گرچه مازاد عرضه در بازار نفت همچنان وجود داشته و مانع از رشد قیمت‌ها می‌شود، اما عدم چشم‌انداز مناسب درخصوص سرمایه‌گذاری‌های جدید در بازار نفت سبب می‌شود این بازار محلی مناسب برای سرمایه‌گذاری محسوب شود. بر این اساس، «دنیای اقتصاد» این عامل را یکی از نشانه‌های رسیدن قیمت‌ها به «هسته سخت» عنوان کرده بود.
از سوی دیگر، کاهش قیمت نفت اثرگذاری مستقیمی بر قیمت مشتقات آن دارد. در این میان، بنزین و نفت کوره یکی از مهم‌ترین محصولات نفتی هستند که اثرپذیری سریع‌تری از تغییرات قیمت نفت دارند. براساس گزارش «دنیای اقتصاد» قیمت کالاهای مزبور طی روزهای اخیر به کف قیمت‌های خود در سال گذشته نزدیک شده‌اند؛ به این ترتیب، رسیدن قیمت مشتقات نفتی به کف قیمتی خود، نشانه‌ای ضمنی مبنی بر توقف ریزش قیمت نفت محسوب می‌شود.
در نهایت نیز «دنیای اقتصاد» به روند معاملات در بازار آتی اشاره کرده بود. بر این اساس، از ابتدای سال 2015 حجم معاملات در بازار آتی بیش از سه برابر رشد را نشان می‌داد. در این شرایط، تعداد موقعیت‌های خرید باز افزایش و در مقابل تعداد موقعیت‌های فروش کاهش را نشان می‌دهند. بنابراین، با توجه به رابطه نزدیک بازار آتی و بازار نقدی (spot price) این موضوع نشانه‌ای است مبنی بر تضعیف انتظارات معامله‌گران مبنی بر افت بیشتر قیمت نفت. در واقع، زمانی که تعداد موقعیت‌های خرید افزایش می‌یابد و در مقابل موقعیت‌های فروش کاهش می‌یابند، یعنی قیمت نفت به کف خود نزدیک شده و از نظر معامله‌گران، افت قیمت‌ها دور از انتظار است.

 هسته سخت قیمتی و سناریو‌های پیش رو
قریب به یک ماه است که قیمت نفت‌خام آمریکا در محدوده 50-45 دلاری نوسان می‌کند؛ بنابراین، به نظر می‌رسد نفت پس از شیب تند نزولی که از ماه ژوئن پشت‌سر گذاشت، اکنون به هسته سختی رسیده است و کاهش قیمت‌ها با مقاومت جدی مواجه شده‌اند. در این شرایط، جهش قیمتی روز جمعه (به وقت نیویورک) دو گمانه‌زنی پیش روی بازار نفت قرار می‌دهد: نخستین سناریو ادامه این مسیر صعودی و دومین گزینه محتمل پیش روی بازار نفت، ماندن قیمت‌ها در محدوده فعلی است.
درخصوص سناریوی نخست، علاوه بر مطالب یادشده مبنی بر رسیدن قیمت نفت به کف می‌توان به چند عامل مهم دیگر اشاره کرد. با کاهش شدید قیمت نفت از حدود 100 دلار به کمتر از 50 دلار بر بشکه، شاهد افت هرچه بیشتر سرمایه‌گذاری‌ها در پروژه‌های نفتی غیرمتعارف، نظیر نفت‌های شیل آمریکا یا نفت‌های ماسه‌ای کانادا هستیم. در این رابطه، شرکت اکسون موبیل، یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های نفتی در آمریکا، میزان سرمایه‌گذاری‌های خود در سال 2015 را 13 درصد کاهش داده است. همچنین، شرکت کانتیننتال ریسورس آمریکا، یکی از بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاران در حوزه نفت شیل، میزان سرمایه‌گذاری‌های خود را برای حفاری دکل‌های جدید در سال 2015 بیش از 40 درصد کاهش داده است. بر این اساس، کاهش سرمایه‌گذاری‌ها موجب توقف رشد عرضه نفت می‌شود که می‌تواند قیمت نفت را افزایش دهد. در سمت تقاضا نیز، پیش‌تر «دنیای اقتصاد» در گزارشی به تقاضاهای پنهان در بازار نفت اشاره کرده بود. در این میان می‌توان به افزایش تقاضا برای استفاده از خودروهای پرمصرف در آمریکا اشاره کرد. همچنین، اعمال سیاست‌های انبساطی در اقتصادهای بزرگی نظیر چین، ژاپن و حوزه یورو یکی دیگر از عواملی است که تقاضا برای کالاها به‌ویژه نفت را تقویت می‌کند. در تایید این سناریو و حرکت قیمت نفت به سمت سطوح بالاتر، مدیر ارشد اجرایی شرکت Shell آمریکا عنوان کرده است قیمت تعادلی نفت 90 دلار بر بشکه خواهد بود (البته وی درخصوص زمان رسیدن به این قیمت نظری نداده است).
با این حال، برخی کارشناسان معتقدند قیمت نفت نمی‌تواند در کوتاه‌مدت مسیر صعودی در پیش گیرد. به عقیده آنها وضعیت مازاد عرضه در بازار نفت به‌گونه‌ای است که حداقل تا نیمه نخست سال 2015 نمی‌توان انتظار افزایش قیمت‌ها را داشت. در این میان، گلدمن ساکس، یکی از موسسه‌های بزرگ امور مالی و بانکی در دنیا، پیش‌بینی کرده است قیمت نفت در نیمه نخست سال 2015 (تا اوایل تابستان) در حدود 40 دلار معامله می‌شود و احتمالا بازگشت قیمت‌ها در نیمه دوم و احتمالا ابتدای سال 2016 رقم می‌خورد.
در این شرایط، آمارها نشان می‌دهد تولیدکنندگان نفت تمایلی به عقب‌نشینی ندارند. در این رابطه، بررسی «رویترز» از میزان تولیدات کشورهای عضو اوپک نشان می‌دهد میزان تولیدات آنها در ماه گذشته (ژانویه) افزایش 130 هزار بشکه‌ای در روز را نشان می‌دهد و همچنان بیش از 30 میلیون بشکه در روز است. براساس این گزارش، عمده این افزایش مربوط به رشد تولیدات کشور آنگولا است که روزانه یک میلیون و 800 هزار بشکه روانه بازار کرده است. نیجریه نیز دیگر تولیدکننده آفریقایی عضو اوپک، صادرات خود در این مدت را افزایش داده است. از سوی دیگر، آمار مربوط به تولیدات نفت آمریکا نیز رکورد جدیدی را نشان می‌دهد. بر این اساس، در هفته منتهی به 23 ژانویه، میزان تولیدات روزانه نفت آمریکا به 9 میلیون و 210 هزار بشکه در روز رسیده است که بیشترین میزان تولیدات هفتگی از سال 1983 محسوب می‌شود. بنابراین، عدم عقب‌نشینی تولیدکنندگان نفت، مازاد عرضه در بازار نفت را تشدید می‌کند که احتمال افزایش قیمت نفت را کاهش می‌دهد.
همچنین، پیش‌بینی‌هایی درخصوص تولیدات شیل وجود دارد که بر مازاد عرضه تاکید می‌کند. براساس آمارها، دکل‌هایی که تا پیش از ماه اکتبر (زمان شروع ریزش شدید قیمت‌ها) حفاری آنها آغاز شده است، طی دو، سه ماه آینده به بیشترین میزان بهره‌برداری خود می‌رسند که موجب افزایش عرضه در بازار نفت می‌شوند. در واقع، کاهش دکل‌های حفاری فعال و سرمایه‌گذاری‌ها در این حوزه، پس از کاهش قیمت‌ها به زیر 80-70 دلار آغاز شد. بنابراین، در کوتاه‌مدت احتمال ثبات قیمت‌ها در محدوده فعلی بیشتر است.
از سوی دیگر، در شرایطی که قیمت نفت در بازار آتی بیشتر از قیمت انتظاری آن در موعد قرارداد است، می‌گویند «کنتانگو» در بازار وجود دارد. در این وضعیت، تمایل به ذخیره نفت به جای فعالیت در بازار آتی افزایش می‌یابد. بنابراین، حجم بالای ذخایر نفتی که فعلا وجود دارد می‌تواند در کوتاه‌مدت از افزایش قیمت نفت جلوگیری کند.
در نهایت نیز برای تایید این سناریو می‌توان به عدم رشد سریع تقاضای نفت اشاره کرد. در این خصوص، رشد اقتصادی چین، دومین مصرف‌کننده انرژی در دنیا، در سال 2014 به 4/7 درصد رسید که کمترین مقدار در 24 سال اخیر محسوب می‌شود. نشست مهمی در این کشور در ماه مارس برگزار می‌شود که هدف‌گذاری رشد اقتصادی جدید و همچنین، نحوه سیاست‌های اقتصادی جدید را در این نشست عنوان می‌کنند که می‌تواند بر بازار نفت اثرگذار باشد. با این حال، در پیش‌بینی‌های جدید صندوق بین‌المللی پول (IMF) و بانک جهانی (WB)، رشد اقتصاد جهانی نسبت به پیش‌بینی‌های قبلی کاهش یافته‌اند که همگی نشان از عدم رشد مناسب تقاضای نفت دارند. بنابراین، طرفداران سناریوی دوم مازاد عرضه را حداقل در کوتاه‌مدت عاملی برای جلوگیری از رشد قیمت نفت عنوان می‌کنند.


سرچشمه وجود انواع و اقسام میوه های خارجی در بازار علی رغم ممنوعیت واردات  به معمایی تبدیل شده است .


 «معمای واردات میوه قاچاق
»

جام جم در این باره می نویسد : در حالی که واردات میوه بجز موز از مدت‌ها پیش ممنوع است و بر این ممنوعیت بارها تاکید و تصریح شده است، اما میوه‌های خارجی به نحو گسترده‌ای در میوه‌فروشی‌ها به چشم می‌خورد و هیچ‌کس نمی‌داند این قاچاق چگونه و از سوی چه کسانی انجام می‌شود.
 

به گزارش خبرنگار جام جم، وزیر جهاد کشاورزی که اخیرا وزارتخانه اش مسئولیت صدور مجوز واردات مواد غذایی و کالاهای اساسی و کشاورزی را به عهده گرفته است از اواخر سال گذشته و اوایل امسال واردات هر گونه میوه و مرکبات به کشور را ممنوع اعلام و تصریح کرده است تولید میوه های مختلف در داخل کشور کافی است و نیاز کشور را تامین می کند، بنابراین نیازی به واردات نیست.

این وزارتخانه حتی بارها تصریح کرده برای شب عید امسال نیز میوه به اندازه کافی ذخیره شده و برای این ایام پرتقاضا نیز نیازی به واردات میوه نداریم.

با این حال این ممنوعیت قانونی ظاهرا نتوانسته است جلوی ورود کانتینرهای میوه به کشور را بگیرد به طوری که هم اکنون انواع و اقسام میوه های خارجی در بازار کشور موجود است و آزادانه به فروش می رسد.

جالب است که میوه های خارجی قاچاق بیشتر شامل اقلامی است که بیشتر در کشور تولید می شود. مانند سیب و پرتقال! حتی این میوه ها در مناطقی که مرکز تولید میوه کشور است مانند مازندران و مشهد نیز به چشم می خورد.

این گزارش می افزاید: بررسی های میدانی خبرنگار جام جم نشان می دهد که میزان میوه های خارجی موجود در بازار با میوه های تولید داخل برابری می کند. این موضوع را می توان از وفور میوه های قاچاق خارجی و برابری آن در قفسه های میوه فروشی با میوه های تولید داخل متوجه شد. از سیب های سبزی که به نام سیب فرانسوی فروخته می شود تا نارنگی هایی که به نام پاکستانی و پرتقال هایی که به نام پرتقال مصری معروف هستند در بازار یافت می شود.

هم اکنون نارنگی پاکستانی قاچاق در بازار با قیمت 5000 تا 6000 تومان عرضه می شود. همچنین پرتقال مصری با قیمت 6000 تا 7000 تومان به دست مشتریان می رسد.

سیب فرانسوی هم بین هشت تا 10 هزار تومان در بازار عرضه می شود. از دیگر میوه های قاچاق موجود در بازار می توان به انبه پاکستان، دراگو، آناناس و انگور مصری نام برد.با این حال هیچ کس نمی داند با وجود ممنوعیت واردات میوه، این میوه ها چگونه وارد کشور می شوند.

توجه به این نکته ضروری است که میوه کالایی نیست که از سوی مسافر یا کولبرهای مرزی وارد کشور شود، چون ارزش و فسادپذیری سریع این کالا ایجاب می کند که در حجم بالا و از سوی کامیون یا کانتینرهای یخچالدار وارد کشور شود بنابراین واردات میوه چندان قابل مخفی کردن نیست و ادامه عرضه آن در میوه فروشی ها نشان می دهد قاچاق میوه به طور دائم بوده و به یک رویه تبدیل شده است.

حال پرسش اینجاست که با این ویژگی ها یک چنین قاچاق گسترده و عیانی چگونه و از سوی چه کسانی انجام می شود؟ آنان کیستند که قابل ردگیری و شناسایی نیستند؟ ظاهرا هیچ کس پاسخ این پرسش را نمی داند.

سبزالدین نیاورانی، نایب رئیس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان میوه ایران در این باره به جام جم می گوید: خاصیت میوه طوری است که وزن آن زیاد و ارزش آن کم است بنابراین میوه نمی تواند به صورت کوله ای یا از سوی مسافر وارد کشور شود. همچنین حمل آن مثلا از کوه های غرب کشور نیز به صرفه نیست بنابراین میوه های موجود در بازار قاعدتا باید از سوی کامیون و از راه های متعارف وارد کشور شود.

وی افزود: واقعا نمی دانیم این قاچاق میوه از سوی چه کسانی انجام می شود فقط مثلا مبدا قاچاق برخی میوه ها مشخص است. مثلا سیب سبز فرانسوی بیشتر از مرزهای جنوبی و جزیره قشم وارد کشور می شود یا میوه های کمیابی چون دراگو به صورت مسافری می آید.

وی اظهار کرد: واردات این میوه ها دو ضرر دارد. اولین و مهم ترین ضرر، موضوع غیر بهداشتی بودن این میوه ها و آفت دار بودن آن است. ضرر دوم هم پرداخت نشدن عوارض دولت و بر هم خوردن تعادل بازار داخل و ضربه به باغداران است.

وی تصریح کرد: حتی در مواردی دیده شده میوه هایی که به دلیل استفاده بیش از حد از سم، از کشورهای دیگر دیپورت شده به ایران قاچاق شده است.

نیاورانی افزود: ما به عنوان مقامات صنفی به قاچاق میوه اعتراض داشته و خواستار برخورد با آن هستیم. اما از سوی دیگر وقتی می بینیم این میوه ها وارد بازار می شوند از سوی مردم خریده می شوند و برایشان تقاضا وجود دارد این پیشنهاد را قابل طرح می بینیم که دولت به جای ممنوعیت صرف، واردات قانونی و مدیریت شده این میوه ها را برقرار کند تا دست کم از نظر بهداشتی خیالمان راحت باشد.

همچنین مصطفی دارایی نژاد، رییس اتحادیه بارفروشان به جام جم گفت: میوه های خارجی موجود در بازار که از مبادی غیرقانونی وارد کشور می شود غیربهداشتی و ناقل بیماری است زیرا این میوه ها قرنطینه نشده و بعد از کشت وارد بازار شده است.میوه ها بعد از تولید باید در حوضچه های قرنطینه قرار بگیرند. در حوضچه اول میوه ها شستشو و در حوضچه دوم ضدعفونی می شوند. بعد از آن به مدت 15 روز در قرنطینه قرار می گیرند و میوه های سالم از ناسالم تفکیک می شود اما میوه های قاچاق هیچ کدام از این مراحل را نمی بینند و بدون واسطه قاچاق می شوند که یکی از عوامل ناقل بیماری به دلیل غیربهداشتی بودن آن نیز است.

دارایی نژاد تصریح کرد: این میوه ها از سم و بذر استاندارد کشت نشده اند و با روشی کاملا غیربهداشتی تولید شده است.

رییس اتحادیه بارفروشان گفت: ثبت سفارش تنها برای میوه موز، صادر می شود و میوه های خارجی دیگر موجود در بازار قاچاق هستند.

وی افزود: میوه های قاچاق در سراسر کشور موجود است و همچنان روند تصاعدی دارد. اکنون سیب و پرتقال و نارنگی بیشترین حجم قاچاق میوه را به خود اختصاص داده اند.

دارایی نژاد اضافه کرد: در دولت قبل به مرزنشینان مجوزهایی داده می شد که آنها می توانستند با این مجوز حجمی از کالا را بدون تعرفه گمرکی وارد کنند اما این مجوز در دولت یازدهم قطع شد. دولت یازدهم معتقد است کشاورزی ایران باید مورد حمایت قرار بگیرد به همین دلیل واردات میوه را برخلاف دولت قبل که همه نیازها را از طریق واردات تامین می کرد، ممنوع کرد.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار جام جم مبنی بر این که ممکن است این قاچاق از سوی مرزنشینان اتفاق بیفتد، گفت: من کسی را متهم نمی کنم و این را نمی گویم اما باید واحدهای نظارتی با توجه به گستردگی مرز تلاش بیشتری داشته باشند.وی اضافه کرد: اکنون از شهرهای سیستان و بلوچستان، کردستان، ارومیه و بوشهر انواع و اقسام میوه وارد می شود و بعد به اصفهان، شیراز و حتی مشهد که زمین های کشاورزی بسیاری دارد، منتقل می شود.

این مقام صنفی اظهار کرد: چگونه است که وقتی می خواهید یک دوچرخه وارد کشور شود باید ثبت سفارش شود و از مبادی قانونی و گمرک وارد کشور شود اما این حجم میوه وارد کشور می شود اما هیچ کسی پاسخگو نیست.

مسئول مبارزه با قاچاق میوه کیست؟

در همین حال خبرنگار جام جم برای روشن شدن موضوع قاچاق میوه با دستگاه های دخیل در این موضوع چون وزارت صنعت، معدن و تجارت، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و وزارت جهاد کشاورزی تماس گرفت و خواستار پاسخگویی آنان شد.

وزارت صنعت نیز اعلام کرد چون بتازگی اختیار صدور مجوز واردات کالاهای اساسی و کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شده، این وزارتخانه باید در این خصوص پاسخگو باشد.

در این باره، ابوالقاسم حسن پور، مدیرکل دفتر میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی در این خصوص به جام جم گفت: رسیدگی به موضوع قاچاق میوه در حیطه مسئولیت ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است و وزارت صنعت یا جهاد کشاورزی نمی تواند در این زمینه اقدام قانونی انجام دهد.

وی افزود: ما تنها می توانیم میوه های قاچاق را به این ستاد گزارش دهیم تا برخوردهای لازم انجام شود. همچنین ما با اختیارات قانونی که داشته ایم، ورود این میوه ها را ممنوع اعلام کرده ایم.

حسن پور اضافه کرد: تولید میوه کشور به اندازه ای است که حتی نیازی به واردات قانونی نیست و لذا باید روی موضوع قاچاق میوه با جدیت بیشتری کار کرد. اکنون تولید مرکبات کشور پنج برابر سرانه جهانی است، به این معنا که در جهان به ازای هر نفر در سال حدود 10 کیلو مرکبات تولید می شود. این در حالی است که در ایران با در نظر گرفتن جمعیت 80 میلیون نفری سالانه 20 کیلوگرم مرکبات به ازای هر نفر تولید می شود.

وی گفت: میوه های قاچاق دارای آفت و بیماری هستند و همچنین می توانند به اقتصاد کشاورزی و باغداری ایران آسیب بزنند، لذا ما خواهان برخورد جدی بااین پدیده هستیم.

از جنوب کشور با اسناد جعلی بارگیری می شود

همچنین مدیرکل مبارزه با قاچاق کالاهای هدف ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در این باره به خبرنگار جام جم گفت: مطابق مقررات، واردات مرکبات در کشور ممنوع و در طول سال در یک محدوده زمانی امکان واردات قانونی وجود دارد که با توجه به میزان برداشت ممکن است صادر شود و در زمان غیرممنوعیت صرفا با مجوز وزارت جهاد کشاورزی و دریافت مجوز قرنطینه امکان ورود دارد، اما اگر چه میزان قاچاق مرکبات نسبت به تولید داخل بسیار کم می باشد، لیکن به لحاظ امکان ورود آفات گیاهی و تاثیر بر سلامتی مردم و کاهش درآمدهای دولت، ستاد با جدیت فراوان آن را دنبال می کند.

عباس نخعی افزود: برخی از این مرکبات نظیر نارنگی در محموله های کوچک توسط مترددین مرزی از مسیرهای غیرمجاز مرز پاکستان وارد و در معدود دفعاتی نیز از طریق جنوب کشور بارگیری و با استفاده از اسناد جعلی حمل و نقل به استان های دیگر وارد می شود که کشفیاتی در این خصوص در محورهای جنوبی گزارش شده است.

وی تصریح کرد: جابه جایی برخی از میوه های گرمسیری (نارگیل، آناناس و انبه) را داریم که از طریق مرزنشینان وارد می شود و باید در همان استان های محل ورود مصرف شود که در برخی موارد و متاسفانه بدون رعایت مقررات وارد سایر استان ها می شود و البته یک مشکل قانونی هم وجود دارد که درصدد رفع این مشکل هستیم. میزان جابه جایی یا قاچاق این نوع میوه ها نسبت به مرکبات بیشتر است.

این مقام مسئول افزود: بتازگی زیتون هم به این محموله ها افزوده شده که از غرب کشور شاهد واردات آن بودیم و به نیروی انتظامی و سایر دستگاه های کاشف ابلاغ شده با قاچاق همه گونه های مختلف میوه و تره بار با جدیت برخورد کنند بخصوص این که برخی از میوه های وارداتی غیرمجاز برای باغات کشور بسیار خطرناک است. از دیگر موارد قاچاق اعلام شده کنجد است که با ابلاغ بموقع از واردات غیرمجاز آن جلوگیری شده است.

سیب و پرتقال شب عید در 10 روز پایانی سال عرضه می شود

رییس سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت: میوه سیب و پرتقال شب عید در 10 روز پایانی سال و هفته های نخست سال جدید عرضه می شود.

به گزارش واحد مرکزی خبر، حسین صفایی در نشست خبری دیروز با اشاره به این که امسال سازمان مرکزی تعاون روستایی، سیب و پرتقال شب عید را به اندازه کافی خریداری و ذخیره سازی کرده است، افزود: سیب و پرتقال شب عید به میزان قابل توجهی در مقایسه با سال های اخیر؛ در شبکه تعاونی های روستایی، واحدهای صنفی شهری و سازمان میادین میوه و تره بار عرضه خواهد شد.

وی گفت: ذخیره سازی سیب و پرتقال قابل توجه است و گرچه امسال برای واردات این دو محصول فضاسازی شد، اما وزارت جهاد کشاورزی توجهی نکرد و واردات ممنوع شد.

رییس سازمان مرکزی تعاون روستایی تصریح کرد: واردات میوه به کشور باید محدود و ممنوع شود و نباید ارزی که با مشکلات بسیاری به دست می آید، برای واردات محصولی خارج شود که در داخل به اندازه کافی و گاه مازاد بر نیاز تولید می شود.

صفایی گفت: ذخیره سازی میوه شب عید براساس نظر کمیته تنظیم بازار میوه شب عید با حضور استانداری ها، سازمان های صنعت، معدن و تجارت، مدیریت سازمان تعاون روستایی و سازمان های جهاد کشاورزی انجام شده است.

وی اظهار کرد: ذخیره سازی محصولات کشاورزی فقط ویژه پایان سال نیست و در مواقعی هم که قیمت محصولی بی رویه افزایش یابد، اجرا و قیمت ها کنترل و مدیریت می شود.

رییس سازمان مرکزی تعاون روستایی گفت: ذخیره سازی گوشت قرمز و گوشت مرغ نیز کافی است و به طور کامل پاسخگوی نیاز بازار شب عید خواهد بود.

وی همچنین گفت: خرید حمایتی شیر خام از دامداران تا سال آینده ادامه می یابد.

صفایی با اشاره به این که طرح خرید حمایتی شیر خام در کشور از دو ماه پیش آغاز شده است، افزود: روزانه حدود 3000 تن شیرخام با قیمت هر کیلوگرم 1440 تومان با چربی 3.2 درصد از دامداران خریداری و برای تولید شیرخشک، خامه و کره در اختیار کارخانه ها قرار می گیرد.

هیچ نیازی به واردات شکر و برنج نداریم

از سوی دیگر، وزیر جهاد کشاورزی گفت: واردات برنج و شکر تا اطلاع ثانوی ممنوع است و هیچ نیازی به واردات این دو محصول نداریم.

به گزارش ایرنا، محمود حجتی دیروز در حاشیه آیین امضای تفاهم نامه توسعه همکاری ها با وزیر کشاورزی و منابع آب اقلیم کردستان عراق، افزود: این که عده ای همچنان به دنبال واردات برنج و شکر هستند، جزو طبیعت آنهاست و ما نیز به عنوان متولی تولید و تامین محصولات مورد نیاز کشور وظیفه خودمان می دانیم تا از واردات بی رویه این دو محصول جلوگیری کنیم.

وی تصریح کرد: به صورت روزانه و مستمر واردات محصولات کشاورزی از جمله برنج و شکر را رصد می کنیم و از شورای اقتصاد نیز در این باره مجوزی دریافت کرده ایم، اما آنچه مسلم است نباید محصولات کشاورزی خارجی ارزان تر از محصولات داخلی باشد، بنابراین مجوزی برای واردات شکر برای عرضه به صورت آزاد داده نخواهد شد و واردات آن ممنوع است.

وی تاکید کرد: هم اکنون واردات برنج نیز ممنوع است، اما در صورت نیاز برنج از سوی دستگاه های مربوطه وارد خواهد شد.

وی درباره ادعای وزیر صنعت درباره این که شرکت بازرگانی دولتی ایران کماکان تحت نظر وزارت صنعت است، گفت: دولت چهار ماه پیش واگذاری شرکت بازرگانی دولتی ایران به وزارت جهاد کشاورزی را تصویب و نهایی کرد و اکنون وزارت جهاد کشاورزی مسئول و متولی شرکت بازرگانی دولتی ایران است.

صحبتهای رییس جمهور درباره منتقدان هسته ای هم از دید رسانه ها پنهان نماند.


«سخن از کت و عینک نیست!»

 حسین شریعتمداری  در کیهان نوشت : آقای دکتر روحانی در دفاع از اقدام نابجای راهپیمایی ظریف و کری نیز متأسفانه صورت مسأله را تغییر داده و می‌فرمایند؛ «اینکه بگوئیم یک دیپلمات تند راه رفت یا کتش کج بود، عینکش چه طور بود که حرف نشد، باید به دیپلمات‌های شجاعمان افتخار کنیم»‌ که ضمن تقدیر از زحمات شبانه‌روزی دیپلمات‌های محترم کشورمان، باید از جناب روحانی پرسید، غیر از خود شما چه‌کس دیگری به «کج‌ بودن کت آقای ظریف»! یا «فلان‌طور بودن عینک» ایشان انتقاد کرده است؟! چرا به جای پوزش از ملت به خاطر اقدام نابجای وزیر محترم امور خارجه که اهانت به حیثیت نظام و مردم بود، صورت مسأله را به گونه‌ای تغییر می‌دهید که بتوانید با استناد به آن منتقدان را مسخره کنید و از کنار این حرکت ناشایست که مفهومی جز مسخره کردن ملت نداشت، بی‌پاسخ عبور کنید؟! قدم ‌زدن آقای ظریف با جان کری در ژنو که بلافاصله روی آنتن رسانه‌ها رفت برخلاف آنچه جنابعالی می‌فرمائید یک اقدام بشردوستانه! نبود، بلکه دقیقا همانگونه که دشمنان نیز ـ برای آن کف‌زدند و هورا کشیدند ـ به مفهوم آن بود که؛ علی‌رغم نظر انقلاب و نظام و مردم ایران که با ارائه هزاران سند غیرقابل تردید، آمریکا را قاتل صد‌ها هزار ایرانی بی‌گناه، غارتگر ثروت ملی ایرانیان، حامی آشکار تروریست‌ها، طراح و مجری ده‌ها توطئه و... می‌دانند، دولت جنابعالی هیچ مانعی برای دوستی صمیمانه با آمریکا در میان نمی‌بیند! این اقدام بی‌آن‌که آقای ظریف بداند و یا بخواهد، دهن‌کجی به انقلاب و نظام و مردم و مخصوصا صد‌ها هزار شهیدی است که خون پاکشان به دست آمریکای جلاد بر زمین ریخته شده است... کت و عینک‌ آقای ظریف در کدام نقطه این ماجرا مطرح بوده است که حضرتعالی به آن اشاره می‌فرمائید؟!

و یا حضور وزیر خارجه محترم در پاریس، آن هم دقیقا در حالی که دولت فرانسه نمایش زشت حمایت از کاریکاتور موهن علیه رسول‌خدا (ص) را برپا کرده و برای چاپ این کاریکاتور موهن مبلغ یک میلیون یورو به نشریه شارلی کمک مالی کرده بود، چگونه قابل توجیه است؟ و کدام «عقل سلیمی» که حضرتعالی به آن اشاره فرموده‌اید می‌تواند این حرکت را تائید کند.

۴ ـ و بالاخره، این نکته نیز گفتنی است که معمولا کسانی به هنگام مناظره یا احتجاج بر «بدیهیات» تأکید می‌کنند که قصد دارند، منتقد خود را به انکار آن موضوع یا امر بدیهی متهم کنند. مثلا کسی که در جریان یک مناظره یا مباحثه می‌گوید «آقایان باور بفرمایید که الان روز است» به طور آگاهانه یا ناخودآگاه این گزاره را به مخاطبان القاء می‌کند که گویی طرف انتقاد کننده، این امر بدیهی را منکر شده و روز روشن را «شب»! می‌داند! متأسفانه بخشی از سخنان رئیس‌جمهور محترم ـ حتی اگر ایشان نخواسته باشند نیز ـ می‌تواند مصداق نکته فوق‌الذکر باشد، از جمله اینکه «ما نیاز به آزادی داریم که شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی که سر می‌دهیم، بخشی از آن مربوط به آزادی محیط دانشگاه است» و باید پرسید؛ مگر در دانشگاه‌ها آزادی وجود ندارد؟!

در حال تکمیل ...


صفحه اول روزنامه های سیاسی، اجتماعی و ورزشی یکشنبه +تصاویر

صفحه اول روزنامه های سیاسی، اجتماعی و ورزشی یکشنبه +تصاویر

صفحه اول روزنامه های سیاسی، اجتماعی و ورزشی یکشنبه +تصاویر

صفحه اول روزنامه های سیاسی، اجتماعی و ورزشی یکشنبه +تصاویر

صفحه اول روزنامه های سیاسی، اجتماعی و ورزشی یکشنبه +تصاویر

صفحه اول روزنامه های سیاسی، اجتماعی و ورزشی یکشنبه +تصاویر

صفحه اول روزنامه های سیاسی، اجتماعی و ورزشی یکشنبه +تصاویر

صفحه اول روزنامه های سیاسی، اجتماعی و ورزشی یکشنبه +تصاویر

صفحه اول روزنامه های سیاسی، اجتماعی و ورزشی یکشنبه +تصاویر

صفحه اول روزنامه های سیاسی، اجتماعی و ورزشی یکشنبه +تصاویر

صفحه اول روزنامه های سیاسی، اجتماعی و ورزشی یکشنبه +تصاویر

صفحه اول روزنامه های سیاسی، اجتماعی و ورزشی یکشنبه +تصاویر

صفحه اول روزنامه های سیاسی، اجتماعی و ورزشی یکشنبه +تصاویر

صفحه اول روزنامه های سیاسی، اجتماعی و ورزشی یکشنبه +تصاویر

صفحه اول روزنامه های سیاسی، اجتماعی و ورزشی یکشنبه +تصاویر

صفحه اول روزنامه های سیاسی، اجتماعی و ورزشی یکشنبه +تصاویر

صفحه اول روزنامه های سیاسی، اجتماعی و ورزشی یکشنبه +تصاویر

صفحه اول روزنامه های سیاسی، اجتماعی و ورزشی یکشنبه +تصاویر

صفحه اول روزنامه های سیاسی، اجتماعی و ورزشی یکشنبه +تصاویر

صفحه اول روزنامه های سیاسی، اجتماعی و ورزشی یکشنبه +تصاویر

صفحه اول روزنامه های سیاسی، اجتماعی و ورزشی یکشنبه +تصاویر

صفحه اول روزنامه های سیاسی، اجتماعی و ورزشی یکشنبه +تصاویر

صفحه اول روزنامه های سیاسی، اجتماعی و ورزشی یکشنبه +تصاویر


صفحه اول روزنامه های سیاسی، اجتماعی و ورزشی یکشنبه +تصاویر
برچسب ها: واردات ، نفت ، نانو
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.