دکتر علی امیر سوادکوهی رئیس انجمن فوق تخصصی مراقبتهای ویژه ICU در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران با اشاره به اینکه هر تخت ویژه هزینه ای معادل 300 تا 400 میلیون تومان برای استفاده بیمار دارد؛بیان داشت :از نظر تختهای ویژه با کمبود شدید مواجه هستیم و تعداد تختهای موجود در هر دو بخش خصوصی و دولتی جوابگوی نیازها نیست در حالی که باید 10 درصد تختهای بستری بیمارستانها تخت ویژه باشد.
وی با بیان اینکه وزارت بهداشت قرار است برای سال آینده 1500 تا 2000 تخت به بخش مراقبتهای ویژه اضافه کند؛افزود: هنوز فاصله زیادی با وضعیت ایده آل داریم و یک تخت زمانی که به تمام دستگاههای تنفسی مانند مانیتورهای مغزی و پمپ تزریق مجهز شود، میتواند در بخش مراقبتهای ویژه مورد استفاده قرار گیرد که هزینه زیادی را در بردارد.
سوادکوهی به نارضایتی پزشکان شاغل در این بخش اشاره کرد و گفت : از نظر روش عملکردی و تعرفه گذاری برای متخصصان این رشته، کار مناسب و کاملی انجام نشده و پزشکان شاغل در این بخش از دریافتی خود رضایت ندارند .
وی اضافه کرد :مسلما با تعرفه های موجود سروس دهی مناسبی هم وجود نخواهد داشت ؛علاوه بر اینکه میزان پرداخت از جیب بیماران نیز بالاست.
رئیس دومین کنگره بین المللی مراقبت های ویژه ایران تصریح کرد:در نظام ارجاع باید شرایط بیمه طوری شود که کاهش پرداخت از جیب بیمار همراه با بهترین سرویس دهی را به دنبال داشته باشد و بیمه ها ملزم به پرداخت هزینه ها جاری شوند.
به گفته وی نزدیک به 80 فارغ التحصیل فوق تخصص ICU در کشور داریم که تعرفه های مناسبی در سیستم بهداشت و درمان برای آنها تعریف نشده و رضایت از وضعیت موجود ندارند.
سوادکوهی با بیان اینکه مراقبت ویژه در 24 ساعت انجام میشود و کادر درمانی دائما در حال خدمت رسانی به بیماران این بخش هستند خاطرنشان کرد:با توجه به اضافه شدن 2000 تخت به بخش مراقبتهای ویژه برای سال آینده باید توجه بیشتری به این رشته و فارغ التحصیلان آن شود تا با واقعی کردن تعرفه ها و کاهش پرداخت از جیب بیمار بهترین سرویس دهی در این بخش انجام شود.
انتهای پیام/