ساری؛

حلیم پزی ومراسم عزداری یکی از آئین های سنتی و دیرینه سرزمین علویان

ماه محرم برای عزاداری های اباعبدالله الحسین (ع) در مازندران پخت حلیم است.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ساری ، حلیم غذای ویژه ماه محرم و صفر در مراسم سوگواری امام حسین (ع) در مازندران است. پختن حلیم هم خود آیینی است که از تمام زوایا مردم در آن مشارکت دارند.

هر کس در این سفره و مائده آسمانی بنابر وسع مالی‌اش و بنا بر نذر و نیازهای خود ، پول یا گوسفند و حبوبات برای تهیه حلیم تامین می‌کند.زنان در تمیز کردن حبوبات آستین بالا می‌زنند.

مردهای جوان نیز در کوفتن(کوبيدن) و طبخ(پختن) حلیم که بسیار هم سخت و طاقت‌ فرساست حضور دارند.پختن این غذا حکم نذری را دارد و همه به عشق سيد و سالار شهيدان براي پذيرايي از عزاداران حسيني به نوعي در آماده شدن حليم نقش دارند.

گفت وگو با نذری دهنده مازندرانی

حدود 20 ساله مشغول حلیم پزی هستم که در محرم و صفر برای در مراسم سوگواری امام حسین (ع) درست می کنم.

به گفته یکی حلیم پزها درست کردنش این چنین است

حلیم یکی از غذاهای اصیل و سنتی ایرانی است که به مدل ها و سلیقه های مختلفی درست می شود.

مواد لازم حلیم:

– گوشت ران گوسفند یا نرمه گوساله 250 گرم

– بلغور گندم نیم کیلو

– نمک به مقدار لازم

– دارچین به مقدار لازم

– شکر به مقدار لازم

– روغن کرمانشاهی به مقدار لازم

طرز تهیه حلیم:

در ابتدا گوشت را با کمی نمک بگذارید تا کاملا پخته پخته شود. در بین پخت گوشت کف گوشت را مرتب بگیرید. در یک قابلمه جدا گانه بلغور گندم را که پاک کرده و شسته اید را بریزید و حدود 10 تا 12 پیمانه آب روی آن بریزید و بگذارید تا بلغور کاملا پخته شود.بلغور در حال جوش سنگین است و مدام ته نشین می شود به همین خاطر بهتر است چند دقیقه یکبار بهم بزنید که به ته قابلمه نچسبد. بعد از اینکه کاملا از پخت بلغور مطمئن شدید و نرم نرم شده بود در یک سبد بزرگ که دندانه های آن زیاد هم ریز نباشد.

بلغور را صاف کنید و با پشت کفگیر و کمی آبجوش کمک کنید تا بلغورها کاملا صاف شده و کمی دانه بلغور باقی بماند مجددا کمی دیگر آبجوش روی بلغور بریزید که دیگر لعابی در آن باقی نماند البته آبجوش را خیلی کم استفاده کنید. بعد قابلمه را مجدد روی شعله گذاشته و گوشت را که از پختنش مطمئن شده ایم بیرون آورده و کاملا با دو عدد چنگال ریش ریش کرده و داخل بلغور صاف شده می ریزیم. زیر شعله را متوسط کرده و نمک حلیم را بدان اضافه کرده و مدام تا جا افتادن حلیم با قاشق چوبی به هم می زنیم.

بعد از آماده شدن سریع داخل ظرف های مورد نظر کشیده با روغن محلی و شکر و دارچین تزیین کرده و در ایام محرم برای نذری استفاده میکنیم.

توصیه های از حلیم پز مازندرانی

بهترین زمان مصرف برای حلیم ۴ الی ۵ ساعت است به همشهریان توصیه می کنم در صورت تهیه حلیم آن را در این فاصله زمانی مصرف کنند.حلیم مانده را مصرف نکنید، زیرا اگر حلیم چند ساعت یا چند روز بماند مواد نشاسته‌ای آن غیرقابل هضم می‌شود و نشاسته آن به نشاسته مقاوم تبدیل می‌شود و موجب ناراحتی‌های گوارشی می‌شود.

حلیم یک غذای سالم و بسیار مقوی است، اما اگر دچار افزایش قند یا چربی خون هستید باید توجه داشته باشید که شکر و روغن با آن استفاده نکنید یا در حداقل ممکن مصرف کنید.

انتهای پیام/ز

برچسب ها: حلیم ، سنت ، سرزمین
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.