تبریز/

گسترش روابط اقتصادی بین منطقه آزاد ارس و کشورهای عربی

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس گفت: مناسبات فرهنگی،دینی و اقتصادی بین ایران و کشورهای عربی زمینه مساعدی برای گسترش روابط در حوزه های مختلف و بخصوص در اقتصاد و تجارت پدید آورده است.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز به نقل از روابط عمومی منطقه آزادارس محسن خادم عرب باغی در دیدار با نمایندگان رسانه های عربی زبان افزود: تعاملات اقتصادی بین منطقه آزاد ارس با کشورهای عربی در زمنیه تولید، صادرات، واردات، ترانزیت، تجارت و گردشگری در جریان بوده و زمینه های لازم برای گسترش تعاملات فراهم شده است.

عرب باغی اظهار داشت: قانون حمایت از سرمایه گذاران خارجی حاکم در مناطق آزاد بر اساس قوانین حمایتی روز دنیا تدوین شده و بر این اساس منطقه آزاد ارس با وجود موقعیت جغرافیایی و منطقه ای منحصربفرد تعاملات موفق و خوبی با کشورهای حوزه cis و کشورهای همسایه دارد.

وی در ادامه با بیان اینکه فرصت های سرمایه گذاری بسیار خوبی در ارس برای سرمایه گذاری های داخلی و خارجی وجود دارد، از فراهم بودن زمینه های حمایتی برای حضور سرمایه گذاران ایرانی خارج از کشور در منطقه آزاد ارس خبر داد و گفت: در حال حاضر حجم سرمایه گذاری های داخلی و خارجی در ارس رشد 45 درصدی دارد و این روند رو به رشد است.

خادم عرب باغی در رابطه با رفع مشکل سرمایه گذاری 100 درصد خارجی در ارس گفت: تا یک ماه قبل واگذاری زمین به سرمایه گذاران به شرط وجود شریک ایرانی بود، اما با اصلاح قانون، مسئله ارایه سند زمین بنام شخص حقیقی و حقوقی خارجی رفع شده است.

وی به ضرورت حمایت از بخش های صنعت و کشاورزی برای به حرکت درآوردن چرخه اقتصاد کشور اشاره کرد و افزود: در این منطقه صنایعی که با استفاده از تکنولوژی روز دنیا کالاهای صادراتی و با ارزش افزوده بالا تولید کنند حمایت می شوند.

محسن خادم عرب باغی شرایط حاکم بر بخش کشاورزی منطقه آزاد ارس را مطلوب توصیف کرد و یادآور شد: با وجود آب فراوان و استقرار مراکز تحقیقاتی کشاورزی، 137 هکتار زمین برای کشت گلخانه ای واگذار شده که به زودی تعدادی از آنها مورد بهره برداری قرار خواهند گرفت و همچنین 1800 هکتار از اراضی منطقه به اراضی باغی اختصاص دارد که کشت و برداشت می شوند.

وی افزود: برای فراهم نمودن بسترهای صادراتی محصولات کشاورزی، عملیات احداث صنایع تبدیلی و بسته بندی و فرودگاه جهت حمل سریع و آسان به بازارهای داخلی و خارجی آغاز شده است.

عرب باغی در ادامه با اشاره به همسایگی منطقه آزاد ارس با کشورهای همسایه همچون جمهوری آذربایجان و ارمنستان و نزدیکی به کشور ترکیه، اضافه کرد: معافیت های 20 ساله مالیاتی و گمرکی، وجود قوانین ویژه مناطق آزاد، اعمال تخفیفات گمرکی و ارائه مشوق های ویژه سرمایه گذاری از نمونه مواردی است که برخورداری از آنها این منطقه را به منطقه ای با توجیه اقتصادی بالا در حوزه سرمایه گذاری برای تجار تبدیل کرده است.

وی همچنین گفت: هم اکنون 350 واحد صنعتی، بازرگانی و خدماتی در منطقه آزاد ارس فعالیت های اقتصادی و خدمات تجاری و بازرگانی انجام می دهند.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس افزود: با توجه به تکمیل و توسعه زیرساخت های سرمایه گذاری در ارس، شاهد استقبال بی نظیر سرمایه گذاران برای حضور در بازار رقابتی این منطقه هستیم، بطوریکه تاکنون بیش از سه هزار و 300 شرکت در زمینه تجاری، خدماتی، صنعتی و تولیدی به ثبت رسیده است.

وی در ادامه افزود: ارس در مسیر توسعه قرار گرفته و یکی از استراتژی های برتر این منطقه آزاد توسعه فعالیت های تجاری و گردشگری است که در همین رابطه نیز بیش از 51 هزار واحد صنفی و مراکز بزرگ تجاری و همچنین ده ها مرکز رفاهی و اقامتی در حال احداث بوده و تا یک سال آینده تعدادی از این پروژه ها به مرحله بهره برداری خواهند رسید.

عرب باغی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به نقش اثرگذار رسانه ها در توسعه اقتصاد و روابط بین الملل، گفت: انتظار می رود اصحاب رسانه مزیت ها و فرایندهای سرمایه گذاری در ارس را بطور صحیح و کامل به مخاطبان خود انعکاس دهند تا در سالی که به فرموده مقام معظم رهبری به سال "اقتصاد و فرهنگ با مدیریت جهادی و عزم ملی" مزین است، شاهد نقش آفرینی ارس در حوزه اقتصاد بین المللی باشیم.

در این نشست خبری خبرنگاران شبکه های تلویزیونی المنار، المیادین، الغدیر و آسیا هر یک در گفتگو با مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس در رابطه با شیوه های گسترش روابط اقتصادی و همچنین فرصت های سرمایه گذاری خارجی به بحث و گفتگو پرداختند.

شایان ذکر است؛پس از این نشست بازدیدهایی از مناطق گردشگری منطقه آزاد ارس از جمله جاذبه های تاریخی، هنری، موزه فسیل و سرامیک و مراکز تجاری و رفاهی صورت گرفت.
انتهای پیام/ش
برچسب ها: منطقه ، آزاد ، ارس
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.