اجرامی که مرگ ندارند + تصاویر

نظریه مرگ سیاهچاله‌ها و تبدیل آنان به سفیدچاله با عملکردی کاملا برعکس هم‌اکنون به‌مهم‌ترین موضوع قابل بحث در محافل علمی جهان تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران؛ دانشمندان معتقدند، فروپاشی یک ستاره و تبدیل آن به یک سیاهچاله، تنها می‌تواند یک اثر موقت باشد زیرا در نهایت طبق مدل "گرانش کوانتومی"
حلقه ای یک سفیدچاله به وجود می آید.

دانشمندان دانشگاه ماکس با استفاده از نظریه‌ی"گرانش کوانتومی حلقه‌ای" مدلی را ارائه دادند که نشان می‌دهد سیاه چاله‌ها در واقع تمامی اطلاعات را نابود نمی‌کنند، در عوض به محض تشکیل شدن به سیاهچاله منفجر شده و پس از مرگ به یک سفیدچاله تبدیل می‌شوند.



به گفته‌ی محققان عملکرد سفیدچاله کاملاً موجب شگفتی فیزیکدانان شده است. در این مرحله سیاهچاله به‌جای مکش اجرام کیهانی تمامی ماده ای که بلعیده را به فضا باز می‌گرداند.

براساس نظریه گرانش کوانتومی که مبحثی در فیزیک نظری در خصوص هماهنگی نظریه نسبیت عام با مکانیک کوانتومی است، سیاهچاله براثر بلعیدن اجرام کیهانی در دراز مدت عامل مرگ و انفجار خود خواهند شد و بر طبق این تئوری جدید جایگزین یک سیاهچاله مرده یک سفیدچاله می شود.

به گفته دانشمندان براساس نظریه گرانش کوانتومی فروپاشی یک ستاره پس از مرگ که منجر به تبدیل سیاهچاله می‌شود تنها یک اثر موقتی است زیرا در نهایت با انفجار و مرگ سیاهچاله ، یک سفید چاله ایجاد می‌شود.

امروزه می‌دانیم که بدون شک سیاه چاله‌ها را باید از شگفت انگیز ترین و اسرار آمیز ترین پدیده های کیهان محسوب کرد. سیاه چاله با میدان گرانشی خارق العاده خود چنان تاثیرات حیرت انگیز و باور نکردنی را در فضا- زمان پیرامون خود ایجاد می کنند که هیچ چیز حتی نور هم نمی‌تواند از چنگال آن بگریزد. بیشتر سیاهچاله‌ها از مرگ ستاره ای در انفجار ابرنواختری که در گرانش خودش می رُمبد، پدید می آیند.


تصویری از افق رویداد و جت های منتشر شده ی یک سیاهچاله، دانشمندان احتمال می دهند در سیاه چاله ها تمامی اطلاعات نابود نمی شود، در عوض، به محض انفجار یک سیاهچاله یک سفیدچاله متولد می شوند.

محققان معتقدند این تبدیل تنها چند هزارم ثانیه طول می‌کشد. با وجود تبدیل تقریبا آنی، دانشمندان می گویند، سیاهچاله‌ها می توانند بدلیل اتساع امواج نوری و اتساع زمان توسط گرانش شان، تا میلیاردها یا تریلیون ها سال دوام ظاهری داشته باشند.
 
هاوکینگ گفته بود در نظریه کلاسیک هیچ راه فراری از چنگال سیاه‌چاله‌ها وجود ندارد، با این‌حال نظریه کوانتوم به انرژی و اطلاعات مجال فرار از چنگال سیاه‌چاله را می‌دهد و به نوعی این راه حل به پارادوکس اطلاعات در یک سیاهچاله پاسخ می دهد. سیاه چاله در عصر حاضر به یکی از مهمترین موضوعات پژوهشی و تحقیقاتی در عرصه فیزیک و اختر فیزیک تبدیل شده اند و توان ذهنی بزرگترین فیزیکدان‌های جهان را همچنان به چالش می‌کشد.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۸ ۰۴ فروردين ۱۴۰۱
عالی بود
آخرین اخبار