تاریخچه باشگاه ملوان

باشگاه فرهنگی ورزشی ملوان نیروی دریایی بندر انزلی در سال ۱۳۴۸ و فقط در رشته فوتبال ، با حمایت ناوبان کریم رستگاری راد و با مربیگری بهمن صالح نیا که بازیکن تیم ملوان نیز بود ، تاسیس شد.

 به گزارش گروه ورزش باشگاه خبرنگاران صالح نیا که معلم ورزش مدارس انزلی بود تیم را با جمعی از شاگردان خود تشکیل داد. ملوان که کار خود را از مسابقات دانش آموزی کشور و مسابقات استانی شروع کرده بود طی مدت کوتاهی پا به عرصه لیگ دسته اول کشور گذاشت و از همان ابتدا با ارائه بازیهای زیبا و کسب نتایج شایسته ، توجه همگان را به خود جلب نمود.  
 
ملوان از سال ۵۲ به بعد در تمام ادوار لیگ ایران حاضر بود و تنها در سال ۷۵ بود که برای اولین بار در مسابقات لیگ فوتبال سقوط را تجربه کرد.  
 
ملوان در سال ۷۸ برای دومین بار سقوط کرد.آنها برای سومین بار در سال ۸۱ به دسته اول سقوط کردند، با اینحال یک کارنامه مثبت برای همیشه از ملوان در تاریخ فوتبال ایران ثبت شده است.
 
 ملوان تا سال ۸۰ بهترین تیم شهرستانی تاریخ لیگ ایران بوده است. گرچه بعد از آن سپاهان و فولاد ملوان را به پله سوم سکوی افتخار شهرستانیها بردند اما هنوز ملوان با کسب سه عنوان قهرمانی در جام حذفی کشور و ۳ نایب قهرمانی ، صاحب رکوردی قابل توجه در تاریخ فوتبال کشور است.تا کنون استقلال ۴ بار و تیمهای ملوان و پرسپولیس هر یک ۳ بار موفق به کسب عنوان قهرمانی در جام حذفی شده اند.
 
انزلی شهر فوتبال در شمال کشور است که اگر نبود ملوان با آن همه ستاره ای که هر سال از دست می دهد جایی در بالاترین صحنه فوتبال کشور نداشت. خصوصیت بارز ملوان ظهور مداوم پدیده هاست و همین باعث می شود که ملوان حتی در ضعیف ترین وضعیت خود نیز قدرتش را به حریفان دیکته کند.انزلی ستاره ساز فوتبال ایران است و چنین است که هر تیم لیگ برتری یکی دو انزلی چی در ترکیب خود دارد.
 
در حال حاضر ملوان علاوه بر تیم فوتبال بزرگسالان دارای تیمهای فوتبال نونهالان مدرسه فوتبال، نوجوانان، جوانان، امید و تیمهای قایقرانی، بسکتبال و بوکس و نیز قایقرانی و فوتسال زنان می باشد؛ بطوری که بیش از ۶۰۰ جوان شایسته زیر پوشش این باشگاه فعالیت می کنند.نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران به پشتوانه فرماندهان ورزش دوست خود همچون کوچکی ( فرماندهی محترم نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ) ، سیاری ( جانشین فرماندهی محترم نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران ) ، تبهزادفر ( فرماندهی محترم منطقه چهارم دریایی ) ، فرماندهان سابق منطقه که اکنون نیز در سایر رده های ارتش یاور ملوانند ( تیمسار صفاری ، تیمسار فرهنگی ، تیمسار صادقپور ، جناب ناخدا عندا… و بسیاری دیگر ) ، همواره از تمام توان و امکانات خود برای حمایت هرچه بیشتر از باشگاه ملوان اقدام کرده است.
 
 هواداران ملوان در انزلی و سراسر ایران و جهان ، همواره به امید حمایت هرچه بیشتر سازمانها و ارگانهای شهری و استانی جهت کسب افتخارات جدید توسط شیرمردان ملوان هستند و در این راه از هیچگونه خدمتی فروگذار نمی کنند ؛ مردم ورزشدوستی که ملوان را جزئی از زندگی خود  می دانند و در شادی و غمهای آن شریکند ملوان بعد از مدت ها دست و پنجه نرم کردن با مشکلات مالی تحت پوشش منطقه آزاد انزلی قرار گرفته است و با نام ملوان منطقه آزاد خوانده می شود .  
 
موسسه فرهنگی ورزشی ملوان منطقه آزاد انزلی  طبق قرارداد ۳ ساله ایجاد شد و در این مجموعه جدید مالکیت باشگاه ۸۰ درصد برای منطقه آزاد و ۲۰ درصد برای نیروی دریایی قرار گرفت . پس از آن در سال 91 با تغییرات مدیریتی جدید 70% مالکیت باشگاه رسما و قانونا به حسین هدایتی واگذار و 30% بقیه در اختیار نیروی دریایی باقی ماند.     
 
 استادیوم :ورزشگاه جهان پهلوان تختی ، گنجایش : ۲۰ هزار نفر
 
افتخارات و سابقه :- ۱۳۴۸ : تاسیس باشگاه- ۱۳۵۱ : ورود به لیگ دسته اول ایران ( جام تخت جمشید )- ۱۳۵۲ : بهترین تیم شهرستانی ایران در جام تخت جمشید با کسب مقام پنجم ، مقام دوم در جام عمران منطقه ای پاکستان- ۱۳۵۳ : مقام ششم در جام تخت جمشید ، آقای گلی عزیز اسپندار با ۱۰ گل زده- ۱۳۵۴ : مقام هفتم در جام تخت جمشید- ۱۳۵۵ : بهترین تیم شهرستانی ایران در جام تخت جمشید ( مقام هفتم ) ، قهرمان اولین دوره جام حذفی ایران با پیروزی ۴ بر یک مقابل تراکتورسازی تبریز- ۱۳۵۶ : بهترین تیم شهرستانی ایران در جام تخت جمشید با کسب مقام سوم ، آقای گلی عزیز اسپندار با ۱۶ گل زده- ۱۳۵۷ : مقام ششم در جام تخت جمشید- ۱۳۶۰ : مقام سوم در جام وحدت با شرکت تیمهای سوریه، الجزایر، استقلال، پیروزی و امیدهای ارتش ایران- ۱۳۶۵ : قهرمان جام حذفی با غلبه ۲ بر ۱ بر تیم خیبر خرم آباد - قهرمان گروه مقدماتی جام باشگاههای آسیا در سریلانکا ( سال ۱۹۸۷ میلادی )در دور مقدماتی این مسابقات در سریلانکا، تیم ملوان در طی ۳ مسابقه با زدن ۲۱ گل و دریافت تنها یک گل به مقام اول گروه رسید اما متاسفانه پیگیری دور بعدی مسابقات با توجه به مسایل بین المللی ممکن نشد.ملوان ۷ - بانک پاکستان ۰ ( قایقران ۳ گل ، محمدیان ، احمدزاده ، اسپندار ، قنبرنژاد)ملوان ۱ - ساندرز سیلان ۱ ( قایقران)ملوان ۱۲ - مالدیو ۰ ( قایقران ۴ گل - احمدزاده ۳ گل - اسپندار ۲ گل - محمدیان - دلخوش - قنبرنژاد)- ۱۳۶۶ : نایب قهرمان جام حذفی با شکست ۱ بر ۰ در تک بازی انجام شده در تهران در مقابل تیم پرسپولیس- ۱۳۶۷ : نایب قهرمان جام حذفی با شکست ۵ بر ۳ در دو بازی رفت ( پیروزی ۳ بر ۱ ) و برگشت ( شکست ۴ بر ۰ ) در مقابل شاهین اهواز- ۱۳۶۸ : بهترین تیم شهرستانی ایران با کسب مقام سوم در لیگ ، آقای گلی محمد احمدزاده با ۱۶ گل زده- ۱۳۶۹ : قهرمان جام حذفی با پیروزی ۶ بر ۵ در مقابل استقلال تهران در تک بازی انجام شده در تهران - حذف از مسابقات آسیایی ( ۱۹۹۲ ) با دو تساوی ۱-۱ و ۰-۰ در مقابل الرمثه اردن- ۱۳۷۰ : مقام چهارم لیگ ، نایب قهرمان جام حذفی با شکست ۲ بر ۱ مقابل پرسپولیس در تک بازی انجام شده در تهران- ۱۳۷۱ : مقام چهاردهم لیگ- ۱۳۷۲ : مقام سیزدهم لیگ- ۱۳۷۳ : مقام هفتم لیگ- ۱۳۷۴ : مقام دوازدهم لیگ- ۱۳۷۵ : مقام چهاردهم لیگ و سقوط به دسته دوم- ۱۳۷۶ : قهرمان دسته دوم و صعود به لیگ- ۱۳۷۷ : مقام سیزدهم لیگ- ۱۳۷۸ : سقوط به دسته دوم- ۱۳۷۹ : مقام دهم لیگ حرفه ای- ۱۳۸۰ : مقام دوازدهم لیگ حرفه ای- فصل ۸۱ الی ۸۲ لیگ حرفه ای : مقام چهاردهم و سقوط به دسته اول- فصل ۸۲ الی ۸۳ : نایب قهرمان دسته اول و صعود به لیگ حرفه ای ، نماینده ایران در مسابقات المپیک آسیاو آفریقا- فصل ۸۳ الی ۸۴ : مقام هفتم لیگ و کسب عنوان پدیده لیگ حرفه ای- فصل ۸۴ الی ۸۵ : مقام یازدهم لیگ حرفه ای- فصل ۸۵ الی ۸۶ : حضور در لیگ حرفه ای- فصل ۸۶ الی ۸۷: مقام شانزدهم لیگ حرفه ای
 
 
تاریخچه تیمهای پایه
ملوان بندرانزلی همواره به عنوان یک تیم بازیکن ساز در سطح اول فوتبال کشور نام برده می شود.از سال 1373 که شروع فعاليتهاي اميد,جوانان ونوجوانان ملوان بود این تیم ها عناوین بسیاری را کسب کرده اند که در ادامه به آنها اشاره می شود
 تيم فوتبال نونهالان ملوان
1.  از سال 1381 فعاليت خود را آغاز نمود
2.  در سال 1382 قهرمان فوتبال استان گيلان
3.  در سال 1382 قهرمان منطقه 5 كشور
4.  از سال 1382 لغايت 1385 حضور در مسابقات فوتبال كشور
5. در سال 1386 موفق به كسب مقام قهرماني مسابقات فوتبال نونهالان زير گروه كشور گرديد و به ليگ دسته يك نونهالان صعود نمود  
 
تيم فوتبال نوجوانان ملوان
1.  از سال 1373 لغايت 1381 شش دوره قهرمان نوجوانان  استان گيلان
2.  از سال 1381 لغايت 1385 حضور در مسابقات فوتبال كشور و فهرمان منطقه شمال در سال 1382 وكسب مقام چهارم كشور در سال 1384  
 
تيم فوتبال جوانان ملوان
1.  از سال 1374 كسب 9 سال قهرماني متوالي استان گيلان
2.  ضمن شركت در مسابقات بند 1 در سال 1378 كسب نايب قهرماني فوتبال جوانان كشور
3.  در سال 1379 لغايت 1381 كسب مقام سوم قهرماني فوتبال جوانان كشور
4.  در سال1382 كسب مقام چهارمي فوتبال جوانان كشور
5.  در سال 1383 كسب مقام قهرمان جوانان كشور    
 
تيم فوتبال اميد ملوان  
1.  از سال 1373 لغايت 1376 سه دوره قهرمان اميدهاي استان گيلان
2.  در سال 1378 قهرمان فوتبال اميدهاي كشور
3.  در سال 1382 كسب مقام سوم اميد هاي كشور
4.  در سالهاي 1384 و 1385 قهرمان فوتبال اميد هاي كشور  
 
باشگاه فرهنگی ورزشی ملوان نیروی دریایی بندر انزلی در سال 1348 و فقط در رشته فوتبال، با حمایت ناوبان کریم رستگاری راد (رییس وقت تربیت بدنی نیروی دریایی انزلی) و با مربیگری آقای بهمن صالح نیا که بازیکن تیم ملوان نیز بود، تاسیس گردید. صالح نیا که معلم ورزش مدارس انزلی بود تیم را با جمعی از شاگردان خود تشکیل داد. ملوان که کار خود را از مسابقات دانش آموزی کشور و مسابقات استانی شروع کرده بود طی مدت کوتاهی پا به عرصه لیگ دسته اول کشور گذاشت و از همان ابتدا با ارائه بازیهای زیبا و کسب نتایج شایسته، توجه همگان را به خود جلب نمود. بود که برای اولین بار در مسابقات لیگ فوتبال سقوط را تجربه کرد .

انتهای پیام/
برچسب ها: ملوان ، تاریخچه ، فوتبال
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار