یک حقوقدان گفت: در صورت حفظ استقلال کانون وکلای دادگستری، این نهاد به نحو بهتری قادر به ایفای وظیفه مهم و قانونی دفاع از حقوق مردم در برابر بی‌عدالتی و خواهد بود، بنابراین کانون وکلا نیازمند تدبیر برای اداره کار آمد و بلند مدت است.

به گزارش خبرنگار حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، بالغ بر شصت سال از تصویب لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری می‌گذرد اما این در حالی است که طی این سالها استقلال این نهاد آن طور که باید فرصت بالیدن پیدا نکرده است.
 
در همین زمینه "فرهاد شهبازوار" حقوقدان و وکیل دادگستری طی ارسال یادداشتی به باشگاه خبرنگاران، لزوم و اهمیت استقلال کانون وکلای دادگستری را مورد بررسی قرار داد که در ادامه می‌خوانید:
 
کانون وکلای دادگستری و اصحاب آن همواره در نزد حاکمیت و مردم یک کشور از جایگاه و اهمیت ویژه‌ای بر خوردار بوده وغالبا در بستر و فرایندهای اجتماعی سیاسی و تاریخی یکصد سال اخیر و مقارن با ورود این قشر به عرصه قدرت و حاکمیت منشاء تحولات چشم‌گیری چه برای ملت کشور خود و چه در سطح مناسبات بین‌المللی برای ملت‌های دیگر بوده‌اند.

 پس از پیروزی انقلاب مشروطه در ایران و خواست مردم برای اداره  کشور از طریق هدفمند و وضع  قوانین و مقررات راه جدیدی در برابر صاحبان قدرت و حاکمان و لزوم مسئولیت‌پذیری و پاسخگو بودن و نوع حکمرانی آنان در مواجهه با مردم گشوده شد.

یکی از گرانیگاههای (مرکز ثقل) که همواره محل امید و ملجاء مردم در بربر استیفای حقوق قانونی و تضییع شده آنان است کانون وکلای دادگستری است که در صورت حفظ استقلال و حراست این نهاد توسط حکومت‌ها، قادر به ایفای وظیفه مهم و قانونی دفاع از حقوق مردم در برابر بی‌عدالتی و خود کامگی‌ها است.

 متاسفانه این نهاد در این سال‌ها به طور ناخواسته دچار مشکلاتی در درون اعم از عدم برنام‌ریزی صحیح، عدم اتخاذ تصمیمات لازم و ضروری در هیات مدیره و ارائه راهکار راهبردی مناسب برای برون رفت از این چالش و ناتوانی در تصویب و تدوین و ترسیم یک چشم‌انداز لازم واصولی برای آینده و نا همگونی در ارائه برنامه‌های خود شده است. 

از طرفی "لایحه وکالت" و ایجاد مراکز موازی مرسوم به ماده 187  عملا استقلال این نهاد را دستخوش تحولات قرار داده است.

 مطابق با قانون، انتخابات هیات مدیره کانون وکلا هر دو سال یکبار برای تعیین اعضای آن با رای گیری از وکلا در اسفند ماه انجام می‌پذیرد از هم اکنون گروه‌های مختلف صنفی یا افراد شرکت کننده (مستقل) در آزمون انتخابات مبادرت به ارائه افکار و بیان دیدگاه‌های خود و مشکلات کانون وکلا می‌کنند که این جای امیدواری دارد زیرا وجود شور و نشاط و انگیزه برای ایجاد تدوین آینده‌ای بهتر برای اعتلای نهاد وکالت و بسامان شدن اوضاع نابسامان حکایت از پویایی و شادابی اعضای این مجموعه دارد.
 
 از طرفی شرکت حداکثری شاغلین امر وکالت در انتخابات پیش رو را می‌توان به دمیدن هوای پاک در کالبد کانون وکلای دادگستری و به تبع آن انتخاب اعضای جدید و کاردان و دلسوز در هیات مدیره توسط وکلا را به برداشتن گام‌های استوار و امید بخش و بهبود و اصلاح وضعیت موجود و حرکت رو به آینده‌ای روشن را در این نهاد صنفی مدنی و قدیمی تشبیه کرد.
 
شاید سوالی که این روزها ذهن بیشتر وکلا و حامیان این صنف را به خود مشغول کرده این است که واقعا کانون وکلا برای بقا و حفظ استقلال و حرکتی توام با تعالی و رو به آینده و برای برون رفت از این وضع موجود به چه اهداف کوتاه مدت (تاکتیکی) و بلند مدت (استرتژیکی) نیازمند است؟!
 
به نظر بنده کانون وکلا نیازمند تدبیر و امید است به عبارت دیگر تدبیر برای اداره کار آمد و بلند مدت این نهاد برای آینده و با تدوین برنامه‌های اصولی و راهبردی و عملیاتی کردن قوانین و مقرات موجود و تصمیمات هیات مدیره و امید،  برای انفعال و ایجاد روه همدلی و وفاق و ایستایی در برابر ناملایمات با حضور آگاهانه هر یک از وکلا در انتخابات پیش‌رو و دفاع همه جانبه از ماهیت استقلال کانون وکلا در مواجهه‌های بیرونی است، آرزومندیم خانه وکلای دادگستری با تدبیر و امید به این بهروزی دست یابد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار