به گزارش
حوزه پارلمانی باشگاه خبرنگاران؛ علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی امشب (شنبه 10 آذر) در مراسم بزرگداشت هفتاد و ششمین سالروز شهادت آیتالله مدرس با بیان اینکه امیدواریم برکات الفاظ قدسی شهید مدرس بر زندگی همه ما ظهور داشته باشد، گفت: برای من افتخار است که در خدمت نمایندگان مجلس شورای اسلامی و همچنین مسئولان استان خراسان رضوی هستم و از نماینده مردم کاشمر دکتر اسماعیلنیا تشکر میکنم که این موقعیت را فراهم کرد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به حضور خود در مراسم سالروز شهادت شهید مدرس در سالهای گذشته، گفت: چند سال پیش که توفیق این را داشتم که در اینجا حضور یابم، شرایط سختی بود، اما هیجان مردم و حرارت قلبی آنها همینگونه بود و این عاملی برای حضور من در این مراسم شد.
وی ادامه داد: خیلی از بیانات مدرس که حتی امروز برای ما راهگشا است در دسترس نیست و یا رسانهها آنگونه که باید آن را عیان نکردند، حرکتهای بزرگی که شهید مدرس در تاریخ ایران در زمان مشروطه ایجاد کرد و بعضی از خدماتی که بر ملت ایران روا شده بود، با حضور یک تنه خود تغییر داد که بسیار اقدامات ارزشمندی بود و انصافاً حق پدری بر ملت ایران دارد.
لاریجانی افزود: شهید مدرس بعد از 13 سال در اصفهان در محضر اساتیدی مانند جهانگیر قشقایی به مقام جامعی از معقول رسیده بود عازم نجف شد و 7 سال در محضر بزرگانی چون آخوند خراسانی تحصیل کرد.
رئیس نهاد قانونگذاری با اشاره به سخنان آیتالله شهید مدرس گفت: وی در جایی میگوید «زمانی در نجف آب کم شد و مجبور شدم به شهر بابل بروم و دیدم عدهای از اروپاییها در آنجا مشغول جمعآوری عتیقهجات هستند و اموال مسلمین را میبرند که مدتها به این فکر فرو رفتم که چه عاملی باعث پیشرفت اروپاییها و چه عاملی باعث پسرفت کشورهای اسلامی شده است که بعد از مدتها تفکر به این نتیجه رسیدم که اروپاییها به دلیل داشتن این تفکر که دین از سیاست جدا نیست، پیشرفت کردهاند، اما در جوامع اسلامی دین از سیاست جدا شد» که این مربوط به زمان قبل از مشروطه است و هنوز مشروطهای در کار نبود.
وی ادامه داد: مرحوم مدرس میفرماید «قضیه جمعآوری عتیقهجات ایرانی توسط اروپاییان را با دو نفر از اساتیدم که همگی به رحمت ایزدی پیوستند درمیان گذاشتم».
لاریجانی در توضیح مطلب فوق افزود: در آینده این موضوع در قالب مشروطیت تحقق پیدا کرد و این نشان میدهد دغدغهای که این عالم بزرگ پیدا کرد موتور محرک برای مشروطه شد؛ مشروطهای که مرحوم مدرس از آن یاد میکند مشروطهای نیست که برخی غربزدگان در آن زمان حضور پیدا کردند و شرایط مشروطه را متاسفانه به سمت دیگری هدایت کردند.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان تاکید کرد: تصور مدرس این بود که شرایط استعماری باید از بین برود و مردم بر سرنوشت خود حاکم شوند و مبنای آن دیانت باشد.
طبق تفکر شهید مدرس دیانت عامل سرافرازی ملت ایران استوی گفت: همچنین مرحوم مدرس میفرماید هر ایرانی باید تابع دیانت باشد و دیانت عامل سرافرازی ملت ایران است.
نماینده مردم قم در مجلس نهم با بیان اینکه این تفکر مرحوم مدرس بود افزود: با این شرایط مرحوم مدرس بعد از مهاجرت به اصفهان و تشکیل حلقه درسی خود در مجلس دوم به صورت فعال در عالم سیاست حضور یافت.
لاریجانی با بیان اینکه شهید شیخ فضلالله نوری نیز فرد بزرگی بود که واقعا برای ایران پایه اصلی فصل دوم متمم قانون اساسی را گذاشت، گفت: بر اساس فصل دوم متمم قانون اساسی 5 نفر از علمای تراز اول باید بر قوانین مجلس نظارت کنند که با فعالیتهای شیخ فضلالله نوری این سامان پیدا کرد.
لاریجانی گفت: آن زمان جنگ جهانی اول رخ داد و عملاً کشورهای مختلف با اینکه ایران بیطرفی خود را اعلام کرده بود، ایران را اشغال کردند، روسیه تزاری قسمت شمال ایران، انگلیس جنوب کشور و عثمانیها نیز در غرب به بهانه اینکه جلوی روسها را بگیرند، قسمتهای غربی ایران را گرفتند.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با وجود تصرفاتی که در ایران رخ داده بود، وضع و حال کشور مشخص بود؛ چه جنایتهایی میکردند. یک زمانی روسها مرقد مطهر امام رضا (ع) را به توپ بستند که به عاشورای ثانی مشهور شد.
این نماینده مردم در مجلس نهم تصریح کرد: کشورهایی که قسمتهای مختلف ایران را تصرف کرده بودند، سختگیریهای بسیاری بر مردم میکردند و شکایتهای بسیاری وجود داشت و من جمله از حوادث مهم این بود که قزاقها و لشگر روسیه تزاری که به منجیل آمده بودند و به قزوین نزدیک شده بودند، حکومت وقت را تهدید کرد که باید هزینه ما را هم بدهید.
وی با جالب خواندن روحیه استعماری روسیه تزاری گفت: کشور ایران توسط استعمارگران اشغال شده بود و سپس اولتیماتوم دادند که پول ما را هم باید بدهید که ما کشور شما را اشغال کردهایم و اگر تا 24 ساعت قرارداد را قبول نکرده و پول ما را بپردازید، تهران را اشغال میکنیم.
لاریجانی ادامه داد: در آن زمان احمدشاه، شاه ایران بود که او غش کرد و برای فرار از موقعیت عازم اصفهان شد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی افزود: در شرایطی که کشور به اشغال درآمده و شاه نیز در تهران نمانده و تهران را به استعمارگران تحویل داده و خود به اصفهان فرار کرده است، صدراعظم نیز که صمصام بود از مجلس درخواست کرد که اختیارات تام به دولت داده شود که او بتواند به دولت تزاری بگوید قرارداد را قبول داریم و پول شما را پرداخت خواهیم کرد.
وی ادامه داد: زمانی که شاه به اصفهان فرار میکند و نخستوزیر نیز اختیار تام از مجلس میخواهد، شرایط مضطربی در کشور حاکم میشود که اضطراب بیحد و اندازهای در مردم دیده میشود.
لاریجانی افزود: نمایندگان مجلس سوم همگی مضطرب بودند و تنها یک نفر در آن شرایط حرکت کرد.
این نماینده مردم در مجلس نهم با یادآوری سخن امام درخصوص شهید مدرس گفت: امام میفرمودند در جوانی و نوجوانی گاهی به مجلس میرفتم و حرفهای مجلسیان را گوش میکردم و میدیدم که مجلس اگر مدرس در آن نباشد، هیچ چیزی نیست.
وی علت قائم بودن مجلس آن زمان به حضور مدرس را موثر بودن وی خواند و افزود: مدرس در آن حادثه یک تنه ایستاد و هیچ یک از نمایندگان همراه او نبودند و کمکی نکردند، یعنی در واقع جرأت نمیکردند.
نماینده مردم قم در مجلس نهم یادآور شد: مدرس در آن زمان خطابه بسیار مهمی در مجلس ایراد کرد که اگر مشیت این است که ما استقلال خود را از دست بدهیم این درست نیست که با دست خود این کار را بکنیم. ما میایستیم و مقاومت میکنیم.
لاریجانی ادامه داد: این سخن مدرس شرایط را عوض کرد و مردم به حمایت از او به خیابانها ریختند و دولت صمصام سقوط کرد و دولت بعدی نیز اولتیماتوم روس را رد کرد.
مدرس توانست پایههای تاریخ معاصر ایران را تا حد بسیاری تغییر دهداین نماینده مردم در مجلس نهم افزود: همه اینها نشان میدهد که مرحوم مدرس دارای یک خصوصیتی بود که پایههای تاریخ معاصر ایران را توانست تا حد بسیاری تغییر و شکل بدهد و به همین دلیل برای ما نقش مدرس مهم و با اهمیت است.
وی با بیان اینکه حضور ما امشب در کاشمر در کنار مرجع مقدس وی به دلیل این است که این مرد بزرگ شرایط تاریخ ایران را عوض کرد، گفت: نه فقط این حادثه بلکه حوادث بسیاری وجود دارد. زمانی که رضاشاه سردار سپاه بود با دسیسه و کارهای عجیب و غریب که آن هم تاریخ بسیار طولانی دارد برای فریب مردم در دسته جات عزاداری امام حسین (ع) گل به پیشانی و لباسهای خود میمالید و پارچههای سیاه را در مقابل بازار نگه میداشت تا به دسته جات عزاداری تقدیم کند.
لاریجانی ادامه داد: اقدامات اینچنینی رضاشاه از تصمیم او حکایت داشت که میخواست با کمک انگلیسیها شرایط سلطنت را تغییر دهد، لذا با فریبکاری، دسیسه و عده زیادی که در اطرافش بودند به صدراعظمی رسید و آنجا یک تئوری را مطرح کرد که باید نظام جمهوری شود.
نماینده مردم قم در مجلس نهم با بیان اینکه در آن زمان که مشروطه نیز به وجود آمده بود، شعار جمهوریت شعار گیرایی بود، افزود: در آن زمان کم کسی میفهمید که ته کار جمهوریت چیست. این مدرس بود که متوجه شد رضاشاه به دنبال این است که شرایط ایران را به گونهای تغییر دهد که خود او اولین رئیس جمهور کشور شود و فضا را در دست خود بگیرد.
وی ادامه داد: چندماهی به اول فروردین باقی مانده بود که برنامه سردار سپاه این بود که مجلس چهارم که به تازگی تشکیل شد اعتبارنامهها تصویب شود و مجلسی که از قبل کار کرده بود جمهوریت را به تصویب برساند.
لاریجانی با تاکید بر اینکه شعار مطرح شده در آن زمان درخصوص جمهوریت زیبنده بود، افزود: مرحوم مدرس آدم بسیار باهوشی بود، تلاش کرد تا اعتبارنامههای نمایندگان به سادگی تصویب نشود و روی اکثر آنها دست گذاشت و گفت که در انتخابات تقلب شده است و مطرح کرد که برخی از افراد با دسیسه دولت آمدهاند و به قدری اعتبارنامهها را به طول انداخت تا اینکه در نهایت به زمانی که باید این کار انجام میشد نرسید و عملاً مدرس بود که توطئه جمهوریت تصنعی دروغین رضاخان را از بین برد.
نماینده مردم قم در مجلس نهم تاکید کرد: حوادث مهم دیگری هم مدرس در آنها نقش بسزایی داشت که یکی از آنها قرارداد وثوقالدوله و قرارداد 1919 بود که در واقع فروش ایران به انگلیس را مطرح میکرد.
وی ادامه داد: در قرارداد مذکور تمام عواید گمرکی را شاه یکجا به انگلیس واگذار کرده بود و آن هم عایداتش را به افرادی که آنها به کشور برای کار و کمک میآورند میداد تا نظام اداری ایران را نیز سامان بدهند.
لاریجانی با تاکید بر اینکه مدرس جلوی وثوقالدوله ایستاد و شرایط را عوض کرد گفت: نقش این مرد در تاریخ ایران تقریباً یکه است و شرایط را عوض کرد.
نماینده مردم قم در مجلس نهم افزود: بعدها انقلاب اسلامی دستاوردهای گذشتگانی که با جان و دل تلاش کردند را نشان میدهد.
این نماینده مردم در مجلس نهم با تاکید بر اینکه بسیاری از مردان بزرگ چون مدرس را تحمل نکردند، تصریح کرد: ما از مجلس هفتم تقریباً مجلس نداریم و تا مجلس هفتم اجمالا رجال آزادیخواه و دینخواه در مجلس حضور داشتند و از کیان ملت دفاع میکردند، بعد که رضاشاه ورود کرد از مجلس هفتم تا دوازدهم تقریباً یک مجلس کاملا در دست بود و افراد را خود انتخاب میکردند و مردم نقشی نداشتند.
وی ادامه داد: مرحوم مدرس در مجلس هفتم یک رأی هم برای حضور خود نیاورد که آن متلک را مطرح کرد که «حداقل خودم به خودم که رأی دادم، پس رأی من کجاست؟»
لاریجانی با بیان اینکه شرایط در آن زمان به اینگونه بوده است، افزود: در این فاصله تا سال 1299 که رضاشاه را کنار گذاشتند و یک شرایط بازی به وجود آمد، مجدداً در مجلس تحرک به وجود آمد، افراد آزادیخواه و ملی و رجال مذهبی همچون مرحوم آیتالله کاشانی وارد مجلس شدند.
لاریجانی ادامه داد: بعد از کودتای 28 مرداد بار دیگر مجلس تا پیدایش انقلاب اسلامی به خواب رفت و نمایندگان مجلس آن دوران از سوی رژیم شاه انتخاب میشدند.
وی با بیان اینکه به طور حتم مدرس پایههایی که بنا گذاشت، یک حرکت فکری را در ملت زنده کرد، افزود: درست است که مردم در آن دوران با سرنیزه رضا شاه و محمدرضا دوران سیاهی را تجربه کردند، اما جوهره استقلال خواهی در جامعه وجود داشت، از اینرو قطعا انقلاب در خلا ایجاد نشد، زیرا ریشه در گذشتهها داشت.
این نماینده مردم در مجلس نهم، ادامه داد: آن حرکتی که مدرس آغازگر آن بود در ایام انقلاب با رهبری امام خمینی(ره) تکمیل شد، از اینرو این اقدامات موجب شد که یک شکل و قالب قوی در کشور ایجاد شود به طوری که هماکنون در کشور کسی نمی تواند قلدری کند.
وی با تأکید بر اینکه امام خمینی(ره) اجرای تفکر آیتالله مدرس را سامان داد، تصریح کرد: روحیه و شجاعت امام مانند روحیه مدرس بود و امام بنای جمهوری اسلامی ایران را به شکلی گذاشت که ملت بعد از سی و چهار سال از پیروزی انقلاب همچنان حامی و مدافع آرمانهای نظام جمهوری اسلامی ایران هستند.
رئیس مجلس با تأکیدبر اینکه ساختار نظام جمهوری اسلامی ایران مبارز با دیکتاتوری است، یادآور شد: امام و روحانیون در اوایل انقلاب فضای بیداری را چنان گسترش دادند به طوریکه جوانان صاحب فضائل شدند، بنابراین در آغاز هشت ساله جنگ تحمیلی صدام فکر می کرد که یک هفته ای ایران را تصرف میکند اما خیلی زود این تصور رنگ باخت.
وی ادامه داد: در سفری که من به یکی از کشورهای منطقه داشتم، پادشاه آن کشور به من گفت " سه روز قبل از آغاز جنگ عراق با ایران، شاه قبلی اردن به من گفت قادسیه دیگر در راه است و شما کمک کن تا این موضوع محقق شود، از این رو معاون صدام می آید و با شما در این رابطه مذاکره می کند. این معاون 24 ساعت بعد آمد و گفت که عراق می خواهد از طریق کشور شما به ایران حمله هوایی کند، من در این مکالمه به معاون صدام گفتم آیا شما محاسبه حمله به ایران را کرده اید که او خندید و اعلام کرد یک هفته بعد، از تهران با شما صحبت می کنم."
این نماینده مردم در مجلس افزود: شکست عراق در هشت سال جنگ تحمیلی قطعا به علت نسلی بود که امام خمینی (ره) تربیت کرد زیرا این افراد پای آرمان های انقلاب و نظام ایستادند.
نتیجه مجاهدتهای مدرس با پیروزی انقلاب اسلامی به بار نشستوی با بیان اینکه نتیجه مجاهدتهای مدرس با پیروزی انقلاب اسلامی به بار نشست، ادامه داد: امروز با وجود سروصداهای غربی ها درباره ایران، آنها جرأت ماجراجویی ندارند که این به دلیل روحیهای با ارزشی است که در کشور به وجود آمد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش
دیگری از سخنرانی خود گفت: ایران همواره اعلام کرد که از راه مذاکره مسئله
هسته ای قابل حل است وغربی ها تصور نکنند چون ایران در فشاری بود آنها
توانستند از این طریق مسئله را حل کنند. متأسفانه این موضوع در بیانات سخیف
برخی رهبران غرب مشاهده شد.
وی افزود: زمانی غرب فکر می کرد ایران توان هستهای خود را بر اثر فشار
مکاهش می دهد، در حالی که ایران فقط برای حُسن نیت این کار را انجام داد
اما وقتی دید غربیها شیطنت میکنند اقدامات خود را دوباره از سرگرفت.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ملت ایران پایدار و سرفراز پای
عقیده خود در حفظ دستاوردهای هسته ای ایستاده، تاکید کرد: اگر ملت ایران
راه مذاکره را انتخاب کرد برای این بود که غرب بفهمد که ایران از طریق
مذاکرات سیاسی میخواهد مسائل این پرونده را حل کند اما این به آن معنا
نیست که امکانات دانشمندان خود را هدر بدهد.
لاریجانی با بیان اینکه همه ایرانیان با حساسیت آزمون مذاکرات هسته ای را
دنبال می کنند، ادامه داد: امروز مجلس، دولت و رجال سیاسی با هوشیاری مسیر
مذاکرات را می نگرند.
وی با بیان اینکه مسیر مذاکرات را مسیر خوبی برای حل مسئله هستهای
میدانیم، ادامه داد: ملت ما باید دانش صلحآمیز هستهای را داشته باشد،
این از درسهای شهید مدرس است.
رئیس مجلس یادآور شد: نکته دوم این است که مرحوم مدرس در نطقهای خود در
مجلس تاکید بر این داشت که باید بر روی پای خودمان از نظر اقتصادی بایستیم
که در جایی میفرماید «من نگرانم که روزی گوشت و پنیر خود را از خارج
بیاوریم». مدرس عزتمندی ملت را بر روی استقلال اقتصادی میدانست و نگاه
توسعهای عمیقی داشت.
لاریجانی گفت: شهید مدرس حدود 100 سال پیش معتقد بود که ایران باید دارای
صنعت هواپیماسازی باشد، این نگاه یک روحانی عالم در آن زمان بود؛ البته
اکنون بعد از این مدت هنوز صنعت هواپیماسازی نداریم، اما آن مرد نگاه
توسعهای برای ایران آباد و مستقل از نظر اقتصادی داشت؛ مسئلهای که ایران
باید دارای اقتصاد مولد باشد، دغدغه مدرس بود.
وی افزود: زمان تنظیم بودجه در آن زمان شهید مدرس میگفت که «بودجه عدلیه
چرا باید اینقدر زیاد باشد، اول باید ببینیم درآمد کشور چقدر است، بعد
ببینیم چقدر میتوانیم توزیع کنیم و ما نمیتوانیم بودجه کشور را ازدیاد
ببخشیم و در مقابل استقراض کنیم. اگر پول نداریم لازم نیست ادارات ما
اینقدر گسترش پیدا کند».
عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس گفت: شهید مدرس میگفت«نظر من
این است که در حال حاضر بودجه عدلیه باید اضافه شود، اما اگر بودجه نداریم
حتی میتوانیم عدلیه را تعطیل کنیم، چون آن چیزی که مهم است، استقلال کشور
است و همه ادارات برای این است که کشور بماند و مستقل باشد. بنا نیست برای
ادارات پول قرض کنیم و استقلال کشور از بین برود». این حرف شهید مدرس خیلی
اهمیت داشت.
هزینه های جاری کشور، اعتباری برای پروژه های عمرانی باقی نگذاشته است
لاریجانی با بیان اینکه در حال حاضر بودجه جاری کشور تقریباً برابر
درآمدهای کشور است، ادامه داد: درآمدهای حاصل از فروش نفت، اخذ مالیات و
سایر منابع در مجموع تقریباً برابر بودجه جاری کشور است و حدود 2.5 میلیون
نفر جمعیت کارمند داریم که باید آنها را اداره کنیم، لذا باید نفت بفروشیم و
هزینه کنیم و درآمدی برای پروژههای عمرانی باقی نمیماند.
وی با اشاره به اینکه همه مردم کارمند نیستند، تاکید کرد: باید برای مردم
صنعت، کشاورزی و تولید به وجود بیاید، اما در این شرایط درآمدی باقی
نمیماند که موتور تولید کشور را رونق دهد؛ این همان مشکلی است که مرحوم
مدرس درک کرد.
نماینده مردم قم در مجلس نهم در بخش دیگری از اظهاراتش به قانون هدفمند
کردن یارانهها اشاره کرد و گفت: بنا بود این قانون مبنایی برای آبادانی
کشور شود، اما در حال حاضر دولت با کسری بودجه مواجه شده و باید از محل
درآمدهای نفتی، یارانه نقدی را توزیع کند.
راه حل مشکلات کشور اقتصاد مقاومتی است
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید مشکلات را با صراحت با مردم در
میان بگذاریم، افزود: بیماریای که در اقتصاد کشور است با کمک مردم باید
حل شود.
لاریجانی با تاکید بر اینکه اگر بخواهیم نگاه مدرس محقق شود باید اقتصاد
درونی کشور پویا شود، گفت: اینکه رهبر معظم انقلاب در چند سال اخیر بر بالا
بردن توان اقتصادی کشور و اقتصاد مقاومتی به زبانهای مختلف تاکید
میفرمودند، به دلیل این است که راه حل مشکلات کشور همین موضوع است؛ ما
باید قدرت اقتصادی ملت را افزایش دهیم و این مشروط بر رونق در تولید است.
امسال اعتبار ناچیزی برای پروژههای عمرانی در نظر گرفته شد
وی به بودجه سال آینده اشاره کرد و گفت: بعید میدانم با شرایط فعلی بودجه
جاری کشور، اعتباراتی برای پروژههای عمرانی کشور باقی بماند که در بودجه
امسال نیز اعتبار ناچیزی برای پروژههای عمرانی در نظر گرفته شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه آبادانی و تولید کشور با رونق
در تکمیل پروژههای عمرانی محقق می شود، ادامه داد: مشکل اظهاراتی است که
در جامعه بیان میشود که ظاهر آن فریبنده است، اما باطن آن به نفع ملت
نیست، در حال حاضر اگر درآمدی داشته باشیم، اولویت ما باید حمایت از
تولیدکننده باشد تا برای جوانان اشتغال ایجاد شود، اما اگر این موضوع
اولویت نباشد و به جای آن بهعنوان مثال یارانه نقدی را افزایش دهیم و به
هر نفر 20 هزار تومان بیشتر پرداخت کنیم، در این شرایط نتیجه این میشود که
هیچ کارخانه و واحد تولیدی ساخته نمی شود و اشتغالی به وجود نمی آید.
نماینده مردم قم در مجلس نهم با طرح این سوال که اگر امروز درآمدی داشته
باشیم، باید در کجا هزینه کنیم که شاهد اقتصاد مولد باشیم؟ افزود: اگر
درآمد حاصل از هدفمندی یارانه ها بین مردم توزیع شود تورم ایجاد میکند و
هیچ خاصیتی برای مردم ندارد، کما اینکه 45 هزار تومانی که به مردم پرداخت
میشود با تورمی که ایجاد شد نتیجه مثبتی در زندگی خانوارها رخ نداد.
لاریجانی با بیان اینکه مرحوم مدرس بر روی اقتصاد مولد تاکید داشت، افزود:
راهکار برونرفت از شرایط فعلی اقتصاد مولد است؛ همه همتها باید به سمت
اقتصاد مولد هدایت شود و ببینیم مشکل کشاورزان چیست تا چرخه اقتصادی آنها
تقویت شود.
وی به ظرفیت شهرستان کاشمر اشاره کرد و گفت: با توجه به سبقه کشاورزی این
شهرستان اگر صنایع بستهبندی در این شهرستان به وجود بیاید، در این شرایط
فرزند کشاورز اگر بیکار شود میتواند در این کارخانه مشغول به کار شود،
بنابراین باید زمینههای سرمایهگذاری فراهم شود.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مجلس نهم با بیان اینکه رهبر معظم
انقلاب بیش از 10 سال قبل سیاستهای کلی را ابلاغ کردند، افزود: براساس این
سیاستها، کارهای اقتصادی باید به مردم واگذار شود، این قانون در مجلس
تصویب شد اما حاصلی برای مردم نداشت.
مردم سهام عدالت دارند اما احساس مالکیت نمیکنند/سهام عدالت از هدف اصلی خود دور شد
لاریجانی به سهام عدالت اشاره کرد و گفت: این سهام که به نام عدهای از
مردم شد، مردم احساس مالکیت نمیکنند و تنها یک برگه به دست آنها است و نه
سودی دریافت میکنند و نه احساس مشارکت در تولید دارند که این هدف اصلی
نبود، بلکه هدف اصلی مالکیت مردم در کارخانجات بود و اینکه این نهادها به
دست خود مردم اداره شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: امروز دولت جدید آغاز به کار کرده و نیروهای خدومی نیز به کار گرفته شدهاند.
اشتغال فقط در سایه رونق اقتصادی محقق میشود
وی افزود: نگاه ما به دولت مثبت است اما به شرط اینکه سیاستهایی که رهبر
معظم انقلاب ابلاغ کردند محقق شود چون راه نجات کشور است و همه باید دست به
دست یکدیگر دهیم و تلاش کنیم تا شرایط برای رونق اقتصادی به وجود بیاید،
اگر جوانان ما خواهان اشتغال هستند، راهی جز رونق اقتصادی نداریم.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اگر رونق اقتصادی صورت گرفت، آن وقت
دست ما در مذاکرات خیلی پر است، لذا باید این معادله را درست تشخیص دهیم که
امیدواریم در بودجه سال آینده بسیاری از این مشکلات برطرف شود که البته با
توجه به ظرفیتی که ایران دارد این مشکلات قابل حل است.
پایان پیام/