سيدالشهداء چنين به توصيف امام عشق و شمشيرميپردازند :
نهمين فرزند من صاحب امر است و اوست كه ميراث خدايي را تقسيم ميكند و او زنده است .
« و هو حي » و او زنده است .اين كلام امام حسين عليه السلام در وصف حضرت صاحب عليه السلام را بگذار كنار . آنچه شب نيمه شعبان در زيارت سيدالشهداء عليه السلام خواندي :« تو كشتهاي اما نمردهاي .» ميبيني كه اين هر دو بزرگوار به حيات بيزوال يكديگر شهادت داده اند . امام حسين عليه السلام با يادآوري امام عصر عليه السلام به همه ي ما تذكر ميدهند كه خداوند يك شبه كار صاحب عالم را اصلاح ميكند و ايشان را به فرياد شب زدگان و دلمردگان ميرساند . حضرت سيدالشهداء عليه السلام چنين ميفرمايند :
.. يصلح الله أمره في ليله
خدا امر فرج او را يك شبه اصلاح ميكند .
در كلام امام حسين عليه السلام اميد به ظهور موج ميزند و اين نويدي است براي منتظران امام عصر عليه السلام كه بدانند ظهور ميتواند بدون مقدمه و يكباره صورت پذيرد . اينگونه دست از دعا برندارند و دل به يأس نسپارند . چرا كه به قول سيد الشهداء عليه السلام عمر تاريخ به سر نميرسد مگر آنكه روز ظهور طلوع كند .
لو لم يبق من الدنيا إلا يوم واحد لطول الله ذلك اليوم حتي يخرج رجل من ولدي
اگر از عمر دنيا جز يك روز مانده باشد خدا آنقدر آن را طولاني ميكند تا مردي از اهل بيت من خروج كند .
در انديشهي سيدالشهداء عليه السلام همهي ائمه مهدياند . اولين مهدي اميرالمومنين عليه السلام و واپسين مهدي امام عصر عليه السلام .
و آخر هم التاسع من ولدي و هو القائم بالحق يحيي الله تعالي به الارض بعد موتها و يظهر دين الحق علي الدين كله و لو كره المشركون . له غيبه يرتد فيها قوم و يثبت علي الدين آخرون فيؤذون و يقال لهم « متي هذا الوعد إن كنتم صادقين » اما إن الصابر في غيبته علي الأذي والتكذيب بمنزله المجاهد بالسيف بين يدي رسول الله ....
و آخرين آنها نهمين فرزند من است و او قائم به حقيقت است كه خداوند زمين را پس از مرگش به واسطهي او زنده مي كند و دين حق را بر تمام اديان برتري ميبخشد هر چند مشركان را خوش نيايد براي او غيبتي است كه عدهاي در آن مرتد مي شوند و عدهاي بر دين خدا ثابت ميمانند پس مورد آزار قرار ميگيرند و به آنها گفته مي شود « آن وعده چه هنگام است اگر راست ميگوييد ؟» آگاه باشيد كه صبر كننده بر عذاب و تكذيب (در آن زمان) همانند مجاهد شمشير زن در ركاب رسول خداست .
در عصري كه اعتقاد به امام زمان عليه السلام كجروي و خرافه پرستي و ارتجاع شمرده مي شود ،و در زماني كه دم زدن از آن بزرگوار از ديد خيليها مطلوب نيست ،و همگي به غربت او راضي شدهاند ، خوشا به كساني كه بر آزارها شكيبايي ميورزند و از تكذيب و انكارها نميهراسند .
اين افق را امام حسين عليه اللام قرنها قبل براي من و تو ترسيم نموده و اجر اين صبر را شمشير زدن در ركاب رسول خدا صلي الله عليه و آله تصوير فرموده است در حقيقت ايشان با اين بشارت ما را توصيه فرمودهاند كه دست از ياري فرزندشان نشوييم و از راهي كه برگزيدهايم عقب نكشيم و وقتي از ما ميپرسند « متي هذا الوعد إن كنتم صادقين » پاسخ بدهيم « أليس الصبح بقريب » آيا صبح نزديك نيست ؟
قيام عاشورايي قائم عليه السلام
زمين مرده به تعبير ابا عبدالله الحسين عليه السلام با نفس مسيحايي امام عصر عليه السلام زندگي مييابد و دين خدا به رغم اكراه كفار همهي زمين را خواهد پوشاند . ميبيني پيوستگي را ؟ آن روز ، روز عاشوراست و ظهور عاشورايي آيت ديگري از بستگي اين دو سرور دوست داشتني :
يقوم القائم يوم عاشوراء...قائم روز عاشورا قيام مي كند .
برگرفته از بحارالانوار