به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران ، روش جديد بر خلاف درمان هاي فعلي، تنها 15 دقيقه به طول مي انجامد و از لحاظ جراحي غير تهاجمي است . در اين روش دسترسي ژن هاي طبيعي به سلولهاي کل شبکيه آسان تر خواهد شد .
ديويد شافر مدير مرکز تحقيقات سلولهاي بنيادين برکلي دانشگاه کاليفرنيا اعلام کرد: «در نتيجه اين تحقيقات 14 ساله، ما ويروسي توليد کرده ايم که داخل مايع زجاجيه چشم تزريق مي شود و ژن هاي ناقل خود را به آن دسته از سلولهاي ظريف شبکيه که دسترسي به آنها بسيار دشوار است ، به گونه اي کاملا غير تهاجمي و ايمن حمل مي کند . »
وي افزود : « کل اين فرايند طي يک ربع انجام مي شود و بيمار مي تواند به خانه بازگردد. »
شافر و اعضاي گروه تحقيقاتي وي در مطالعاتي که نتايج آن در نشريه علوم پيوندي منتشر شده است ، ميليون ها کد رمز جايگزين از " ويروس هاي متصل به آدنو " (AAV) توليد کرده اند . اين ويروس از نوع ويروس هاي بي ضرر است که مي تواند به محدوده وسيعي از سلولهاي ميزبان سرايت کند .
اين ويروس ها پس از تزريق به زجاجيه چشم ، ژن هاي اصلاح کننده را به همه نواحي شبکيه منتقل مي کنند و بدين ترتيب سلولهاي شبکيه تقريبا فعاليت عادي خود را از سر مي گيرند.
به گفته دانشمندان قابليت اين ويروس هاي مهندسي شده در رخنه به سلولهاي گيرنده نور، در چشمان ميمون ها نيز که از ساختاري مشابه چشم انسان برخوردارند، به اثبات رسيده است .
شافر پيش بيني کرد از اين ويروس ها بتوان در مبارزه با ژن هاي معيوبي که موجب مرگ سلولهاي شبکيه مي شوند استفاده کرد . اين شيوه در درمان عارضه از بين رفتن بينايي بر اثر کهولت سن نيز کاربرد خواهد داشت .